17 дни приключения в Филипини

1 ДЕН. ПОЛЕТ ДО МАНИЛА. НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛА

 • 2. ДЕН. РАЗГЛЕЖДАНЕ НА МАНИЛА
 • Описание: Сутрешна туристическа обиколка на града, включваща посещение парка Ризал,и крепостта Сантяго. Нощувка в МАНИЛА
 • 3 ДЕН.
 • Описание: Сутрешен полет на AirAsia Манила – Пуерто Принцеса, излитащ в 07:15 ч и пристигащ около 08:40. Кацаме на о-в Палаван, една от най-дивите и незасегнати от човека филипински територии. Дългият и тесен остров е петият най-голям по площ в страната.

 • След кацане директно ще се отправим към Сабанг (около 2 часа път), където ще посетим една от най-големите забележителности не само на Палаван, но и на цялата страна – Подземната река на Пуерто Принцеса. Този национален парк е под закрилата на ЮНЕСКО от 1999 г., а в началото на 2012 бе обявен за едно от новите 7 природни чудеса на света. Паркът е известен с варовиковите си хълмове, през които минава подземна река с дължина около 8,2 км.

3 ден: Реката Сан Пабло се влива директно в Южнокитайско море, като долното ѝ течение е солено под влиянието на приливите и отливите. Наличието на различни видове минерали, фосили на възраст 20 милиона години и уникалните пещерни образувания обясняват включването на реката в престижната класация. Ще обядваме в Сабанг, след което – отпътуване за Ел Нидо в североизточната част на островаоколо 240 км и 5 часа път. Вечерята ще е някъде по път, ще пристигнем късно. Настаняване в StunningVistasElNido (или подобен) и нощувка.

 • 4 Ден Описание: Ел Нидо е отправната точка за едно от другите големи природни богатства на Палаван – архипелага Бакуит. Самото градче е красиво разположено между извисяващите се варовикови скали от една страна и залива Бакуит от другата, а в далечината се виждат контурите на остров Кадлао.
 • През този ден ще направим т.нар. islandhopping или обиколка на островите в района с лодка. Очакват ни впечатляващи пейзажи – райски лагуни (Small & BigLagoon, SecretLagoon), безлюдни плажове (SecretBeach, HiddenBeach, SevenCommandosBeachи др.), скалисти острови с тропическа растителност (подобни на тези в залива Халонг, Виетнам), морски пещери . Ще има време за плаж, плуване и гмуркане с шнорхели, а ще ни приготвят и обяд с пресни морски дарове. Следобед – връщаме се обратно, вечеря и нощувка в StunningVistasElNido(или подобен).
 • 5 ДЕН ОПИСАНИЕ:Продължаваме с хопинг-а, и днес ще сме в района на архипелага. За двата дни ще видим много от островите там – Miniloc, Matinloc, Shimizu, Tapiutan, Dilumacad, HelicopterIsland. Прибираме се в Ел Нидо следобед за последна нощувка тук, StunningVistasElNido(или подобен).
 • 6 ДЕН ОПИСАНИЕ:ПОЛЕТ ДО СЕБУ. Възможно е полет през Манила тъй като не знаем точните дати. Настаняване в хотела и нощувка

ОПИСАНИЕ 7 ДЕН СЕБУ –  най-старият град на Филипините.Ще видим живописния Бевърли хилс, където се намира впечатляващия даоистки храм, центъра за поклонение на последователите на Лао Дзъ. Ще посетим крепостта Сан Педро, най-старата в страната, служила като укрепление на японците през II -та световна война. Днес в нея се помещава Националния музей; Магелановия кръст донесен от самия Магелан и поставен на мястото, където са покръстени мнозина филипинци, начело с кралица Хуана; музеят Каса Городо, в който е била резиденцията на първият епископ в Себу.НОЩУВКА В СЕБУ

 • 8 ДЕН ОПИСАНИЕ:
 • Трансфер с бърза лодка/или полет от Себу за БОХОЛ. Закуска и трансфер за пристанището откъдето с бърз ферибот за около 2 часа ще пристигнем на един от най-красивите острови. При пристигане ще направим крузи по река Лобок и обяд, на който ще опитаме традиционната местна кухня.
 • После продължаваме към старата църква Баклион и музея, ще спрете да видите миловидния таршиер, който е най-старият и най-малкият познат примат в света. След това ще продължим към Шоколадовите хълмове, през Махагонова гора и зелените градини на Билар и Батуан. В Билар ще посетите ферма за пеперуди, където ще можете да се запознаете с популярните местните видове. Забележка: Може да има размествания в програмата според това дали ще дойдем с полет или с бърза лодка.
 • 9 ДЕН ОПИСАНИЕ
 • Екскурзия с моторница „Морският свят на Памилакан“. Водите около Памилакан са дом на 6 вида кита и множество видове делфини, които при повече късмет може да се видят в периода между февруари и август. Най-интересното е, че водачите на тези турове са бивши бракониери на тези най-големи животни на планетата, които са се отказали от работата си и са ангажирани в опазването на тези животни и околната среда. Други дейности по време на тура са плуване и шнорхелинг около острова, екскурзия до местното селище и пикник-обяд.
 • 10 ден. ОПИСАНИЕ
 • Полет Бохол-Кларк. /Или трансфер с лодка до Себу и от там полет до Кларк.
 • Настаняване в хотела в Анхелес
 • 11, 12, 13, 14 ден

4 нощувки в Кларк Анхелес.

15 и 16 ден.

Още две нощувки на морето в Субик Бей.

 • 17 ден. Трансфер към Манила/Анхелес и полет към България
 • цена 1990 EВРО
 • включено всички трансфери, три вътрешни полети /възможен е преход с бърза моторница от Себу за Бохол/, 16 нощувки в хотели 3/4 * и входове на резервати. В цената не се включва полета от България към Филипини. За единична стая +300 евро доплащане. Тръгване към Филипини най-късно на 4, 5, или 6 април . Съответно връщане на 24, 25 или 26 април 2019 година

Leave a Comment