Лятна салса екскурзия в Куба с Родригес. Юли и август 2018 година.

Лятна салса екскурзия в Куба с Родригес.Края на юли и август 2018 година.

%Салса купон
Градуса средна температура на въздуха през юли и aвгуст
% Натурална Куба.Спим в къщи за гости, пием местен ром, участваме в матинетата всеки уикенд и правим руеда на плажа
% Най-красивите и интересни места в Западна и Централна Куба

По време на екскурзия през месец юли/август 2018 ще се радвате на температури между 26 и 33 градуса. Това е различната екскурзия където ще влезнем в дома на типичния кубински земеделец ще видим как се свиват пурите, ще пийнем от домашното му кафе, ще спим 2 дни там където се отглежда най-добрия тютюн на света в планинското чудо Винялес. Ще се спуснем с лодка в пещера, ще попием цветовете на карибско Синия Тринидад, ще плуваме в корабче насред индианския резерват, ще храним крокодили, ще разгледаме и красивия Сиенфуегос. Ще бъдем в Рая на света за 5 дни в Кайо Ларго или по избор в Кайо Санта Мария. В Хавана ще потърсим корените на религията сантерия, ще се отбием от обичайните маршрути. Ще посетим фабрика за пури , ферми за крокодили, индиански резервати. За заинтересованите ще организираме уроци по сон, салса или регетон. Купонът и цветността на събитията е гарантиран! 🙂

Единствената в БЪЛГАРИЯ ПРОГРАМА СЪЧЕТАВАЩА НАЙ-ДОБРОТО ОТ КУБА В 17 ДНИ.

Полет на София-Хавана и кацане в кубинската столица .

Посрещане на летището, транспорт и настаняване в къщите за гости в Хавана.


Първи ден в Куба.

08:30
Закуска в къщите за гости /по желание/

„За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му “ са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие.

Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето.

В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон.

Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище „Христофор Колумб“, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света.

Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана където пък започва нашата пешеходка обиколка.

В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos,където е пребивавал Хемингуей.

Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта- плаща се допълнително. В нашите екскурзии обръщаме специално внимание и на кулинарни гурме изкушения. Така че не се съмнявайте че ще ви заведем в най-добрите места. Прочетете малко за кубинската кухня тук.

След като пийнем 1-? мохитата и се полюбуваме на автентичната атмосфера пред ресторанта се прибираме  в къщите за гости. Вечерта /по желание ще ви заведем из актуалните заведения и ще танцуваме салса и регетон/


Втори ден.

Много ранно заминаване за Винялес. /Тръгване около 8 часа сутринта/

По пътя към Винялес ще посетим един прекрасен резерват. Ще се пуснем по въжета /по желание/

и ще се изкъпем в потоците на бистрите реки и ще се гмурнем в вировете им.

Може да отидем и на панорамен ресторант и да вечеряме докато слънцето обагря приказната долина в леко червени и розови окраски. Можем да пушим пури местно производство, където са използвани освен тютюн  и мед с ром.

Ще разгледаме и Сороа. Там ще се полюбуваме на най-голямата колекция на орхидеи в Куба.

Пристигане във Винялес

Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната.

Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали. Нереално е.

и тук:

Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Ще снимаме индианци, устроили лагер пред пещерата и ще се запознаем с техния бит и култура. /Истинските индианци са изчезнали и избити от испанските колонизатори, но това което ще видим е реална възстановка/

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Любимо място на Ел Команданте Фидел Кастро Рус.

След като се настаним във Винялес ще ви заведем в най-вкусния ресторант където ще пробваме и специалитета на ресторанта. /По желание/

Нощувка във Винялес.


Tрети ден.

В ранчото на типичния кубински гуахиро

Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес.

Бенито е  типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и  ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе.

След като разгледаме ранчото му тръгваме към поредното ни приключение  към най-известния кубински курорт Варадеро.

По пътя ще видим Матанзас.

Матанзас крие в себе си очарованието на типичния провинциален колониален град.

Тук можете да видите как човек на колело кара огромен свински бут завързан с връви отзад.

Друго интересно място на път към Матанзас което ще видим е делтата на река Canimar.

По пътя ще спрем на най-високия акведукт в Куба за да се насладим на прекрасната панорама.

Около 4-5 часа следобяд ще се настаним в  нашия 4 звезден хотел в  кубинския „Слънчев бряг“ Варадеро

Ще плажуваме и ще разгледаме къщата на Дюпон.

Нощувка в хотел  4* на база всичко включено във Варадеро.


Четвърти ден.

Варадеро

Свободно време за плаж и възможност за допълнителни екскурзии

Втора нощувка в хотел  4* на база всичко включено във Варадеро.


Пети ден

Ранна закуска в хотела от 7 до 8 и после се отправяме към индианското селище Гуама и резерват за крокодили.

След 3 часово пътуване пристигаме в Гуама

Гуама се намира в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Ще снимаме крокодилите в фермата. После  продължаваме с лодка през „Лагуната на съкровищата“. На отсрещния бряг е разположено автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но на със скулптури е пресъздаден бита , културата и ежедневието им. Ще разберем кой е бога на тютюна. Ще имаме шанса да заснемем крокодилите във фермата. Можем да си поръчаме да ги нахранят пред нас. А  птици и риби  можем да заснемем в естествената им среда. После можете да хапнете крокодилско.

След Гуама се отправяме към красив панорамен път покрай Карибско море  и достигаме  „Залива на прасетата“ или плажа Хирон където през април 1961 г. е извършена  неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и поддръжката на ВМС на САЩ. Ще разгледаме военния музей и продължаваме към красивия Сиенфуегос.

Около 15:00 сме в Сиенфуегос . Ще разгледаме прекрасния град, проектиран и строен от френски заселници. Ще направим кратка обиколка на централния площад Хосе Марти, а после с колата ще се спуснем по красивия Малекон и ще достигнем прекрасния палат Palacio de Valle.

Нощувка в приказния Сиенфуегос в къща на морето.


Шести ден

Сутринта преход СиенфуегосТринидад

Настаняване в къщите за гости.

Разходка из колониален Тринидад.

Посещение на историческия музей, изоставената катедрала и панорамна обиколка пеш на старата част. Ще посетим и храма на Йемая, божество-оришас от местната религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник бабалао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител.

Разходка до плажа Анкон на Карибско море /на 8км от Тринидад/транспорта е включен/

Ето какво представлява Анкон:

В 17:00 връщане в Тринидад. Разходка из града.

Отново ще посетим прекрасен ресторант където ще можете да опитате морски пресни дарове и омари. /По желание/

Посещение на Casa de la Musica на открито и танцуване до ??? кубинска салса/

Тринидад.Нощувка в къщите за гости


Седми ден.

Сутринта ще посетим национален резерват близо до градчето.

Ще тръгнем в 10 часа.

Parque_el_Cubano

По 3.6 км маршрут ще пресечем река и можем да се изкъпем в езеро със сталактити. Тук  имате възможност да яздите кон /плаща се допълнително/.

parque_el_cubano

След това ще се върнем до Тринидад където пожелание може да обядвате.  Следва свободен полуден.

 • Може да ви заведа на плаж
 • Може да посетим Долината на Захарните хълмове или Valle de los Ingenios. От 18 до 19 век Куба била най-големия производител на захар в света, а в тази долина са били построени 56 захарни плантации, където са се трудили в изнурителни условия 110000 роби.

В края на 80-те години на 19 век тук била построена жп-линия, свързаваща долината с пристанище Касилда за да се улесни транспорта на захарта. Малко по-късно, по време на войната за независимост на Куба по-голямата част от плантациите били разрушени и захарната промишленост се преместила в Западна Куба. През 1988 година ЮНЕСКО включва долината Valle de los Ingenios и Тринидад в списъка на обектите със световно наследство.

Вечерта може да излезнем на ресторант с музика на живо, а после да посетим танците в Casa de la Musica Trinidad и да танцуваме. Може да вечеряме при нашите домакини който могат да ни сготвят типични кубински ястия.

Нощувка в Тринидад.Осми ден Тринидад – Кайо Санта Мария/ опция Кайо Ларго/ виж по-надолу/

Настаняване в хотела ни в Кайо Санта Мария и почивка и възможност за допълнителни екскурзии.


Девети ден

Кайо Санта Мария. Свободен ден


Десети ден Кайо Санта Мария.

Свободен ден за плаж


Единадесети ден. Кайо Санта Мария.

Свободен ден за плаж.

Кайо Санта Мария


Дванадесети ден

Кайо Санта Мария


Тринадесети ден

Трансфер с автобус Кайо Санта Мария- Хавана /за избралите опция Кайо Ларго полет Кайо Ларго-Хавана/

Настаняване в къщите за гости в Хавана привечер.


Четиринадесети ден Хавана

Посещение на улицата на афро румба културата Callejon de Hammel.

Ето малко снимки за да си представите цветността на събитията:

После ще посетим Castillo De Los Tres Reyes Del Morro. Крепостта която е пазила залива на Хавана през колониалната Епоха.

Ще видим Хавана от там. Там вечер се състои церемонията el Cano Naso, или топовен гърмеж от крепостта. Всъщност топовния гръм в миналото е оповестявал затварянето на вратите за да могат земеделците и хората извън града да се приберат на сигурно зад крепостните стени.

Ето какво представлява церемонията:

Ще се изкачим до статуята на Исус Христос  откъдето се открива невероятна гледка към залива на Хавана . Тук можете да опитате едно от най-хубавите мохита в Хавана.

Следобяд прибиране в къщите за гости.

Вечерта по желание /започва от 21:00/ посещение на Кабаре Тропикана и трансфер с ретро автомобили до Кабаре Тропикана, където гостите могат да се насладят на кабаретно шоу представление с включена консумация на Кава, Кубински ром Havana Club, Кубинска напитка Кола, хапки. Вечеря в Тропикана /по желание, срещу допълнително заплащане/. Представлението е от 22:00 – 00:00.

Нощувка в  къщите за гости.


Петнадесети ден Хавана.

Възможни екскурзии до къщата на Хемингуей

Свободно време в Хавана.

Възможни уроци по салса, регетон и сон/по предварителна заявка/.

Последна нощувка в Хавана


Шестнадесети ден. Време за тръгване. Полет ХАВАНА-СОФИЯ

Стягаме багажа пазаруваме сувенири и следобед /когато най-вероятно ще е полета/ трансфер към летището.Заредени до край от цветната палитра от емоция през тези 17 дни си стягаме багажа хващаме трансфер към летище Хосе Марти.

Полет към родината.


ЦЕНА 1479 ЕВРО НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ  И САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ-ХАВАНА-СОФИЯ между 680-720 ЕВРО

Цената е за минимум 10 човека участника в приключението.

В екскурзията е включено 5 дни в 4 звезден хотел в Кайо Санта Мария.Ако желаете да отидете на Кайо Ларго за сметка на Кайо Санта Мария трябва да доплатите 250 евро на човек за човек в двойна стая /до там се ходи със самолет/ Доплащане ако желаете Кайо Ларго вместо Кайо Санта Мария 250 евро. Ето описание на опцията:

Опция Кайо Ларго Осми-тринадесети ден.

Осми ден. Трансфер Тринидад – Хавана. Пристигане привечер в къщите за гости в Хавана и нощувка/


Девети ден

Ще летим в 7:00 сутринта или 16:00 следобяд ХаванаКайо Ларго в зависимост кога има място в самолета.

Кайо Ларго притежава бели плажове, морски звезди и изумрудени води!

Островът предлага разкошни условия за гмуркане. Ще направим 5 незабравими нощувки в този или подобен хотел.

Настаняване в хотел 4* на база всичко включено

––––––––––––––––––––––––––––

Единадесети ден

Кайо Ларго

Днес ще отидем до Плажа Сирена с корабче. Днес ще направим една екскурзия до плажа Параисо, /Райския плаж/ който неслучайно се казва така. Ще ви заведа на едно място където може да плувате с делфини /заплаща се допълнително/.После с корабче ще отидем до Марината,пристанището и ще погледаме огромните риби до 2 метра, които спокойно кръжат и чакат някой от вас да им хвърли нещо за хапване. Хора не ядат.   Вечерта връщане в хотела и вечеря.

Втора нощувка в хотел 4* на база всичко включено

––––––––––––––––––––––––––––

Дванадесети ден

Свободно време за плаж.

Кайо Ларго. Екскурзия по желание срещу допълнотелно заплащане до острова на Игуаните, залива на Рая и гмуркане в коралов риф.

Тръгваме от хотела в 08:30 с организиран транспорт към пристанището. От там поемаме с катамаран или лодка към острова на Игуаните, където ще имате възможност да нахраните гущерите или да се снимате с тях. След това се отправяме към естествена лагуна или „Райското езеро“ където ще имате време да се поснимате и кратък плаж. След това поемаме към коралов риф, където ще с предоставен от борда плавници и шнорхел ще поплувате с безкрай цветни рибки и ще се гмуркате в приказния свят на коралите. Връщане към 13:30 и обяд в хотела.

Tрета нощувка в хотел 4* на база всичко включено


Тринадесети ден

Свободно време в рая на света Кайо Ларго.

Четвърта нощувка в хотел 4* на база всичко включено


Четиринадесети ден

Свободно време в рая на света Кайо Ларго.

Пета нощувка в хотел 4* на база всичко включено


Петнадесети ден

Кайо Ларго

До 12:00 часа напускаме стаите, ползваме all inclusive до последно и после си чакаме полета до Хавана, който е обикновено в 17:00/възможно е да е по-рано в 7 сутринта или по-късно, полета не е фиксиран/

Кацане в Хавана и трансфер към къщите за гости.

 

 

ЦЕНА 1479 ЕВРО НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ  И САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ-ХАВАНА-СОФИЯ между 680-720 ЕВРО

Цената е за минимум 10 човека участника в приключението.

В екскурзията е включено 5 дни в 4 звезден хотел в Кайо Санта Мария.Ако желаете да отидете на Кайо Ларго за сметка на Кайо Санта Мария трябва да доплатите 250 евро на човек за човек в двойна стая /до там се ходи със самолет/

ДОПЛАЩАНЕ АКО СТЕ САМ/САМА В ЕДИНИЧНА СТАЯ -350 ЕВРО

Включва:

 • Всички нощувки в къщи за гости в Хавана, Винялес, Сиенфуегос и Тринидад. Натиснете тук за да видите тази или подобна къща за гости в Хавана където ще спите.
 • Всички нощувки в хотелите във Варадеро и Кайо Санта Мария/Кайо Ларго на база всичко включено.
 • Входове и разглеждане на резерват до Тринидад.
 • Климатизиран бус по време на екскурзиите из страната.
 • Разглеждане на Plaza de La Cathedral, Plaza Vieja, Capitolio, Bodegida del Medio и La Floridita. Обиколка на стара Хавана . Разглеждане на Капитолио и разходка по Малекон
 • Екскурзия с корабче до Регла и катедралата, център на Сантерията в Куба . Посещение на романтичното кварталче Каса Бланка. Посещение с входове на старинната крепост в Хавана. Посещение на афро румба шоу
 • Варадеро. Панорамна разходка на морския курорт с Марината, къщата на Дюпон и аквадукта до Матанзас.
 • Екскурзия до Гуама,  Сиенфуегос ,Индианския резерват и Крокодилския резерват. Входове за резерватите, включено разходка с лодка из лагуната на златото.
 • Панорамна разходка из колониален Тринидад и плаж на Плажа Анкон
 • Посещение на Винялес с входовете за Индианската пещера, стената на праисторията
 • 5 нощувки all inclusive в четири звезден хотел на Кайо Санта Мария/Кайо Ларго.
 • Транспорт от и до международното летище в Хавана на идване и на отиване.
 • Екскурзовод и шофьор на български със страст към пътешествията и любов към Куба 🙂
 • Застраховка за пътуване и кубинска виза.

ВИЖТЕ ВИДЕА ОТ ДРУГИ ЕКСКУРЗИИ

Още видеа от нашите пътешествия тук

ЗАПИШЕТЕ СЕ ОТ ФОРМАТА ТУК

Comments are closed.