Обиколка на Куба през април 2019 година. 1-14 април 2019 година

Обиколка на Куба през април 2019 година. 1-14 април 2019 година

Салса Екскурзия „Най-доброто от Ориенте Куба“ с DS Salsa de Cuba 1 aприл 14 април 2019 година

Единствената в България програма съчетаваща фолклора и музиката, екзотиката и почивката, най-добрите резервати и природа, плаж и планина, приключения и отдих на  база на 5 годишния ни опит в Куба. 14 дневен купон с руеди и регетон както и най-доброто от природата на Куба. Минимален брой участници 4 максимален 9.

Във второто издание на САЛСА ПРИКЛЮЧЕНИЯТА със салса инструктора Илиян ще видим най-доброто от Куба. Времето е приятно, предимно сухо, преобладаващо горещо.  Това е различната екскурзия, където ще влезнем в дома на типичния кубински земеделец и ще пийнем от домашното му кафе,  ще снимаме планинското чудо  Винялес, където ще се спуснем с лодка в пещера и ще се полюбуваме на чудните „моготес“ чудни карстови образования наподобяващи купи сено. Средната температура през април е около 28-33 градуса. Освен Хавана и приказно красивия Сиенфуегос и Камагуей ще обиколим непознати дестинации в Ориенте, източна Куба. Ще видим втория по големина град и столицата на сона Сантяго де Куба, ще плажуваме и на райския плаж Гуардалавака до Олгин, Ориенте. Ще усетим неповторимата тръпка на автентичната Куба, която е такава най-вече в Източната и част, далече от туристическата столица. Ще танцуваме салса, сон и регетон и ще имаме 3 дни за уроци в столицата на сона Сантяго де Куба.

OБЩА ЦЕНА НА  ЕКСКУРЗИЯТА 2198 евро с включен полет от България до Куба

Капаро с копие на паспорт потвърждаване на до 1 ноември 700 евро.  Другите срокове: 700 евро до 1 март 2019 и 798 eвро до 1 април 2019.

ПРОГРАМА ЕКСКУРЗИЯ:

1.04.2019. 7:10 полет България/Европа-Хавана

На 1 април ама не на шега сме в Куба!!! На летището ще ви чакам няколко стари лимузини на 50 години които веднага ще ви потопят в предстоящото пътешествие!

 Посрещане на летището в Хавана, транспорт и настаняване в къщите за гости в Хавана.

––––––––––––––––––––––––––––

2 април 2019 година.

08:30
Закуска в къщите за гости /по желание/

„За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му “ са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие.

Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето.

В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон.

Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище „Христофор Колумб“, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света.

Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана където пък започва нашата пешеходка обиколка.

В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей.

Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта- плаща се допълнително .

Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости

––––––––––––––––––––––––––––

3 април 2019 година

Закуска  по желание от 7 до 8 сутринта. Напускаме Хавана и потегляме към Гуама, Сиенфуегос  

Пристигаме първо в Гуама

Гуама се намира в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Ще снимаме крокодилите в фермата. После  продължаваме с лодка през „Лагуната на съкровищата“. На отсрещния бряг е разположено автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но на със скулптури е пресъздаден бита , културата и ежедневието им. Ще разберем кой е бога на тютюна. Ще имаме шанса да заснемем крокодилите във фермата. Можем да си поръчаме да ги нахранят пред нас. А  птици и риби  можем да заснемем в естествената им среда. После можете да хапнете крокодилско.

След Гуама се отправяме към красив панорамен път покрай Карибско море  и достигаме  „Залива на прасетата“ или плажа Хирон където през април 1961 г. е извършена  неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и поддръжката на ВМС на САЩ. Ще разгледаме военния музей и продължаваме към красивия Сиенфуегос.

Нощувка в приказния Сиенфуегос в къща на морето.

Вижте тук в каква /или подобна/ къща за гости ще нощувате


4 април 2019 година

Сутринта преход СиенфуегосТринидад

По пътя към Тринидад ще  разгледаме Водопадите Ел Ничо.

Водопадите Ел Ничо се намират в Планината Ескамбрай. Представлява приказно красиви каскади от множество водопади и кристално чисти води. Ще отделим 1.30 час на този тропически рай и продължаваме освежени от планинската вода към Тринидад. Прочете повече за Ел Ничо тук

Преди обяд пристигане в Тринидад и настаняване в къщите за гости.

Разходка из колониален Тринидад.

Посещение на историческия музей, изоставената катедрала и панорамна обиколка пеш на старата част. Ще посетим и храма на Йемая, божество-оришас от местната религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник Бабалао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител.

Посещение на Casa de la Musica на открито и танцуване до 23:40.

Тринидад.Нощувка в къщите за гости


5 април

Сутринта преход ТринидадКамагуей

Първото интересно място за днес е посещение на долината на Захарните хълмове или Valle de los Ingenios. От 18 до 19 век Куба била най-големия производител на захар в света, а в тази долина са били построени 56 захарни плантации, където са се трудили в изнурителни условия 110000 роби.

В края на 80-те години на 19 век тук била построена жп-линия, свързаваща долината с пристанище Касилда, за да се улесни транспорта на захарта. Малко по-късно, по време на войната за независимост на Куба, по-голямата част от плантациите били разрушени и захарната промишленост се преместила в Западна Куба. През 1988 година ЮНЕСКО включва долината Valle de los Ingenios и Тринидад в списъка на обектите със световно наследство.

Следобяд пристигане в Камагуей.

След като се настаним в къщите за гости ще направим панорамна разходка на Камагуей.

Символ на Камагуей е глинен съд /тинахонес/. В миналото местните събирали там дъждовна вода в за да се справят със засушаванията.  Легендата гласи, че който отпие от него завинаги се влюбва завинаги в града и се връща отново. Е, аз пих 🙂

Като говорим за легенди ето малко история.

Създаден е  през 1514 г. като селище наречено Santa María del Puerto del Príncipe и се е намирал северно от сегашния град на брега на морето. Непрестанните нападения от пирати и разбойници принудили местните да преместят града на сегашното му място във вътрешността на страната.

Затова архитектите проектирали града така,  че да е много трудно на нашествиниците и  разбойниците да се ориентират. Улиците на Камагуей са с много завои пресичащи се една в друга. Главната улица е много дълга, а в края и може да хванете влака, защото той минава поради някаква кубинска причина точно от там. Вечерта може да вечеряме в най-добрия ресторант града предлагащ като специалитет неустоимата супа от скариди. Прочете повече за ястията на Куба тук.

Нощувка в третия по големина град в Куба Камагуей.


6 април 2019 година

Трансфер Камагуей –Сантяго де Куба общо 338 километра

По пътя ще спрем да разгледаме Баямо родното място на “ Бащата на Нацията“Сеспедес и един от един от първите основани селища в Куба от Диего Веласкес.

Ще разгледаме колониалния площад на  Баямо ще обядваме по желание и продължаваме към старата столица Сантяго. Привечер пристигане в Сантяго де Куба и нощувка/купон/


7 април Сантяго де Куба

Панорамна обиколка на Сантяго де Куба.

Посещение на гробището Санта Ифигения, където почиват тленните останки на Хосе Марти – националният герой на Куба. Панорамен тур: площад Антонио Масео и Музеят 26 юли. Пешеходен тур из стария град: парка Сеспедес, Катедралата, улиците Падре Пико и Хередиа, площад Долорес и крепостта Морро.

Вечерта мога ви заведа на на автентичен рибен ресторант на брега на морето. Ще хапнем морски пресни специалитети /СЕРВИРА СЕ ПРЕСНИ МОРСКИ ДАРОВЕ ТОКУ ЩО УЛОВЕНИ И СЕ заплаща допълнително/ Повечето за храна може да прочетете тук/

 

 

 

 

 

Нощувка в къщите за гости в Сантяго де Куба.


8 април 2019 Сантяго де Куба

Свободен ден за разходки в Сантяго де Куба. Уроци по желание салса, сон и регетон срещу допълнително заплащане. На място ще се определят от инструктора Илиян преподавателите и тренировъчната зала. Вечерта сме на салса парти в някоя от дискотеките. Можем да посетим и клуба на традиционния сон и да гледаме представления на живо.

За тези на които уроците по салса им идват много мога да ви заведа на Гранд Пиедра.

Нощувка в къщите за гости в Сантяго де Куба.


9 април 2019 година Сантяго де Куба 

Днес напускаме Сантяго де Куба за да се отправим на заслужена почивка към белите плажове на Гуардалавака.

По пътя ще минем през най-свещеното място за Куба място катедралата „Каридад дел Кобре“. Ще разгледаме катедралата и ще отдадем почит на покровителката и небесната царица на острова.

В късния следобяд пристигане в Гуардалавака в 4 звездния хотел на all inclusive /включително алкохол/

Ден за гмуркане, снимане на безкрайни изгреви и почивка.


10 април 2019 година

Гуардалавака

Днес Илиян ще подготви салса руеда на плажа:) Ако някой иска може да си поръча гмуркане или плуване с делфини /срещу допълнително заплащане/


11 април 2019 годинаа

Гуардалавака

Ще танцуваме салса и регетон.


12 април 2019 година. Трансфер до летището и полет към Хавана. 

Пристигане в къщите за гости и настаняване.

Последна фиеста в Кубинската столица. Тази вечер можем да посетим La Gruta и да участваме по двойки в салса състезание с местни школи. По-късно може да продължим купона в някой клуб с по-известна банда.

Нощувка в Хавана


13 април 2019 година /Еднодневна екскурзия до Винялес общо 280 километра отиване и връщане/

Магията на Винялес.

Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната.

Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали. Нереално е.

и тук:

Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Ще снимаме индианци, устроили лагер пред пещерата и ще се запознаем с техния бит и култура. /Истинските индианци са изчезнали и избити от испанските колонизатори, но това което ще видим е реална възстановка/

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Любимо място на Ел Команданте Фидел Кастро Рус.

В ранчото на типичния кубински гуахиро

Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите.

Бенито е  типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и  ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече Бенито тук.

Следобяд трансфер Винялес Хавана

Последна вечер в кубинската столица където ще изберем заведение с най-добрата програма за вечерта.


14 април 2019 година

Посещение на улицата на афро румба културата Callejon de Hammel.

Ето малко снимки за да си представите цветността на събитията:

После ще посетим Castillo De Los Tres Reyes Del Morro. Крепостта която е пазила залива на Хавана през колониалната Епоха.

Ще видим Хавана от там. Там вечер се състои церемонията el Cano Naso, или топовен гърмеж от крепостта. Всъщност топовния гръм в миналото е оповестявал затварянето на вратите за да могат земеделците и хората извън града да се приберат на сигурно зад крепостните стени.

Ето какво представлява церемонията:

Ще се изкачим до статуята на Исус Христос  откъдето се открива невероятна гледка към залива на Хавана . Тук можете да опитате едно от най-хубавите мохита в Хавана.

Следобяд трансфер до летището и полет към Европа/България


ОБЩА ЦЕНА НА  ЕКСКУРЗИЯТА: 2198 ЕВРО

Капаро с копие на паспорт потвърждаване на до 1 ноември 700 евро.  Другите срокове: 700 евро до 1 март 2019 и 798 eвро до 1 април 2019.

Включва:

 • Самолетен билет София/Европа/-Хавана Куба и обратно. Полетите са изчислени на база най-икономична тарифа и търпят малко отклонение нагоре /до 150 евро/ ако се закупят месец преди пътуването 1 март 2019.
 • САМОЛЕТ БИЛЕТ ГУАРДАЛАВАКА-ХАВАНА/Или трансфер с климатизиран бус ако няма полет на същия ден
 • Всички нощувки в къщи за гости в Хавана, Тринидад,Сиенфуегос, Сантяго де Куба. Натиснете тук за да видите тази или подобна къща за гости в Хавана където ще спите.
 • Три нощувки в хотел 4 * в Гуардалавака на база всичко включено.
 • Климатизиран бус по време на екскурзиите из страната.
 • Разглеждане на Plaza de La Cathedral, Plaza Vieja, Capitolio, Bodegida del Medio и La Floridita. Обиколка на стара Хавана . Разглеждане на Капитолио и разходка по Малекон
 • Екскурзия с корабче до Регла и катедралата, център на Сантерията в Куба . Посещение на романтичното кварталче Каса Бланка. Посещение с входове на старинната крепост в Хавана. Посещение на афро румба шоуто на Кайехон де Хамел ако полета ви е по-късен.
 • Екскурзия до Гуама,  Сиенфуегос ,Индианския резерват и Крокодилския резерват и водопада Ел Ничо. Входове за резерватите, включено разходка с лодка из лагуната на златото.
 • Посещение на Винялес с входовете за Индианската пещера, стената на праисторията и спускане с лодка в подземна река
 • Панорамна обиколка на Сантяго де Куба
 • Посещение на мемориала на Че Гевара – по желание
 • Транспорт от и до международното летище в Хавана на идване и на отиване.
 • Екскурзовод и шофьор на Български със страст към пътешествията и любов към Куба 🙂
 • Застраховка за пътуване и кубинска виза.

ЗА ЗАПИСВАНЕ ТУК OT ФОРМАТА ИЛИ ИЗПРАТЕТЕ EMAIL НА CUBA@BGSPACE.COM 

Видеа предишни екскурзии

Comments are closed.