9 ноември . Посрещане на летището в Хавана и нощувка в къщите за гости.

10 ноември. Панорамна обиколка на Хавана. Описание:

„За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му “ са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие.

Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето.

В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света, както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон.

Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията, който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище „Христофор Колумб“, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света.

Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност, която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства, между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където пък започва нашата пешеходка обиколка.

В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време, на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей.

Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта.

Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости.

Вечерта ще посетим актуалните салса заведения и според участията на групите ще се разберем къде да отидем.

Вечерта по желание /започва от 21:00/ посещение на Кабаре Тропикана и трансфер с ретро автомобили до Кабаре Тропикана, където гостите могат да се насладят на кабаретно шоу представление с включена консумация на Кава, Кубински ром Havana Club, Кубинска напитка Кола, хапки. Вечеря в Тропикана /по желание, срещу допълнително заплащане/. Представлението е от 22:00 – 00:00.Прочетете повече за бар Тропикана Хавана. Тук можете да видите най-добрите танцьори и танцьорки на Куба а след представлението може да танцуваме с тях на дансинга на бар Тропикана. Уникално нали?

Нощувка в  къщите за гости в Хавана.  

11 ноември 2019 година.

Целодневна екскурзия до Винялес по желание. Вижте по-долу описание на цента с и без Винялес.

Ще разгледаме Винялес. Отиване 140 км и толкова връщане

Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната.

Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали.

Ще се насладим на нереалната красота.

Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Ще снимаме индианци, устроили лагер пред пещерата и ще се запознаем с техния бит и култура. /Истинските индианци са изчезнали и избити от испанските колонизатори, но това което ще видим е реална възстановка/

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Любимо място на Ел Команданте Фидел Кастро Рус.

В ранчото на типичния кубински гуахиро

Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите.

Бенито е  типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и  ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече за Бенито тук.

Обяд по желание панорамен ресторант с пресни морски дарове и /или пилешко/телешко/свинско на барбекю. На връщане ще минем през приказна ботаническа градина, където ще видим множество орхидеи, палми и цвята от цял свят. Прочетете повече тук за това място тук.

Трансфер Винялес -Хавана.

Нощувка в Хавана.

12 ноември 2019 година. По желание тур “ Цветовете на Хавана“

Посещение на улицата на Афро румба културата Callejon de Hammel.

После продължаваме към Castillo De Los Tres Reyes Del Morro. Крепостта, която е пазила залива на Хавана през колониалната Епоха.

Ще видим Хавана от там. Там вечер се състои церемонията el Cano Naso, или топовен гърмеж от крепостта. Всъщност топовния гръм в миналото е оповестявал затварянето на вратите, за да могат земеделците и хората извън града да се приберат на сигурно зад крепостните стени.

Ще се изкачим до статуята на Исус Христос,  откъдето се открива невероятна гледка към залива на Хавана . Тук можете да опитате едно от най-хубавите мохита в Хавана.

След това ще посетим някой вкусен ресторант където срещу допълнително заплащане може да опитате пресни морски дарове, вино и фреш от гуаяба или манго. Продължаваме към къщата-музей на Хемингуей .

Прекрасната резиденция на знаменития бохем и автора на „Стареца и Морето“, намиращ се на около 20 км от Хавана . Прочетете повече тук моята статия за Хемингуей  🙂

След това може да вечеряме /срещу допълнително заплащане/в любимия му ресторант на брега морето край Аламар, близо до Хавана. Място вдъхновило го да напише „Стареца и Морето“

Прибиране в къщите за гости. Вечерта може по желание да посетим актуалните салса заведения.

13 ноември 2019 година. Полет Хавана – Кайо Ларго

Кайо Ларго предлага най-топло време по това време на годината! Вижте статията ми за най-подходящото време за Куба.

На Кайо Ларго за да изкаратее прекрасни четири дни.

Кайо Ларго притежава бели плажове, морски звезди и изумрудени води!

Островът предлага разкошни условия за гмуркане. Ще направите 4 незабравими нощувки в този или подобен хотел.

Ще летите в 7:00 сутринта или 16:00 следобяд ХаванаКайо Ларго в зависимост кога има място в самолета.

Настаняване в хотел 4* на база всичко включено

––––––––––––––––––––––––––––

14,15  ноември 2019 година

Кайо Ларго

Днес ще отидем до Плажа Сирена с корабче. Днес ще направим една екскурзия до плажа Параисо, /Райския плаж/ който неслучайно се казва така. Ще ви заведа на едно място, където може да плувате с делфини /заплаща се допълнително/.После с корабче ще отидем до Марината, пристанището и ще погледаме огромните риби до 2 метра, които спокойно кръжат и чакат някой от вас да им хвърли нещо за хапване. Хора не ядат.   Вечерта връщане в хотела и вечеря.

Втора нощувка в хотел 4* на база всичко включено

––––––––––––––––––––––––––––

Кайо Ларго. Екскурзия по желание срещу допълнително заплащане до острова на Игуаните, залива на Рая и гмуркане в коралов риф.

Тръгваме от хотела в 08:30 с организиран транспорт към пристанището. От там поемаме с катамаран или лодка към острова на Игуаните, където ще имате възможност да нахраните гущерите или да се снимате с тях. След това се отправяме към естествена лагуна или „Райското езеро“, където ще имате време да се поснимате и кратък плаж. След това поемаме към коралов риф, където  с предоставени от борда плавници и шнорхел ще поплувате с безкрай цветни рибки и ще се гмуркате в приказния свят на коралите. Връщане към 13:30 и обяд в хотела.

Трета нощувка в хотел 4* на база всичко включено


16 ноември 2019 година

Кайо Ларго -Хавана

Полет към столицата на Куба. Часа на полета не е фиксиран.

Кацане в Хавана и трансфер към къщите за гости. Нощувка

17 ноември. Свободен ден в Хавана. Ще ви дам идеи как и къде да се разходите.

18 ноември. Трансфер към летището и полет към България

704 ЕВРО НА ЧОВЕК

 • Самолетен билет за вътрешен полет Хавана-Кайо Ларго-Хавана
 • 3 нощувки в хотелите в Кайо Ларго в хотел 4 звезди на база всичко включено
 • Транспорт с кола до Винялес /общо 280 километра/.
 • Посещение на Винялес с входовете за Индианската пещера, стената на праисторията, ранчото на Бенито където ще се запознаете с процеса на правене на пури и ще се насладим на невероятните панорами
 • Климатизирана кола по време на екскурзиите. Ще бъдем трима човека.
 • Разглеждане на Plaza de La Cathedral, Plaza Vieja, Capitolio, Bodegida del Medio и La Floridita. Обиколка на стара Хавана . Разглеждане на Капитолио и разходка по Малекон
 • Посещение на Винялес с входовете за Индианската пещера, стената на праисторията
 • Транспорт от и до международното летище в Хавана на идване и на отиване.
 • cuba.bgspace.com  е най-предпочитания партньор за организация на екскурзии в Куба от българи с над 10 групи на година от 2013 година насам.Най-добра цена за това което получавате. Гарантирано!

 

698 ЕВРО НА ЧОВЕК

 • Самолетен билет за вътрешен полет Хавана-Кайо Ларго-Хавана
 • 3 нощувки в хотелите в Кайо Ларго в хотел 4 звезди на база всичко включено
 • Климатизирана кола по време на екскурзиите из страната. Ще бъдем трима човека.
 • Разглеждане на Plaza de La Cathedral, Plaza Vieja, Capitolio, Bodegida del Medio и La Floridita. Обиколка на стара Хавана . Разглеждане на Капитолио и разходка по Малекон
 •  Екскурзия до къщата музей на Хемингуей.
 • Транспорт от и до международното летище в Хавана на идване и на отиване.
 • Две визи  за Куба
 • cuba.bgspace.com  е най-предпочитания партньор за организация на екскурзии в Куба от българи с над 10 групи на година от 2013 година насам.Най-добра цена за това което получавате. Гарантирано!

 

Включено в цената:

 • Нощувките в Хавана за дати 16 и 17  ноември
 • 3 нощувки Кайо Ларго
 • Разходи от личен характер
 • Пращане на валиден билет за Куба на cuba@bgspace.com или по what´s up
 • Пращане на сканиран паспорт на cuba@bgspace.com или по what´s up с валидност 6 месеца от деня на заминаването ви в Куба за изготвяне на визи
 • Капаро 200 евро в българска банка до 20 септември или лично ако се видим
 • Останалата сума в евро на място в Хавана