Пътешествие Куба Диана Грозданова. Коледа и Нова година 2019. 27 декември 2018-4 януари 2019. Вариант 1

Описание Първи вариант:

Включва всичко най-интересно от Куба и той е за вас ако искате да видите освен най-добрите плажове и резервати и водопади. 

За да е възможен този вариант съм включил нощувки на 25 и 26 декември в Сиенфуегос и Тринидад макар че вие имате такива в Хавана.

През месец декември 2018 ще се радвате на температури между 25 и 31 градуса. Това е различната екскурзия където ще влезем в дома на типичния кубински земеделец и ще пийнем от домашното му кафе, ще снимаме планинското чудо  Винялес където ще се спуснем с лодка в пещера, ще попием цветовете на  карибско Синия Тринидад, ще плуваме в корабче насред индианския резерват, ще храним крокодили, ще разгледаме и красивия Сиенфуегос. Ще бъдем в Рая на света Кайо Ларго пет дни и там ще посрещнем Новата 2019 година. В Хавана ще потърсим корените на религията сантерия, ще се отбием от обичайните маршрути. Ще посетим и приказните водопади Ел Ничо до Сиенфуегос. Купонът е гарантиран! 🙂


22 декември. Посрещане на летището с табелка и транспорт към вашата къща за гости.

–––––––––––––––

25 декември 2018 година.

Напускаме Хавана и потегляме към Гуама, Сиенфуегос и Тринидад.

С климатизирана кола се отправяме за да разгледаме най-доброто от вътрешността на страната.

Гуама се намира в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Ще снимаме крокодилите в фермата. После  продължаваме с лодка през „Лагуната на съкровищата“. На отсрещния бряг е разположено автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но на със скулптури е пресъздаден бита , културата и ежедневието им. Ще разберем кой е бога на тютюна. Ще имаме шанса да заснемем крокодилите във фермата. Можем да си поръчаме да ги нахранят пред нас. А  птици и риби  можем да заснемем в естествената им среда. После можете да хапнете крокодилско.

След Гуама се отправяме към красив панорамен път покрай Карибско море  и достигаме  „Залива на прасетата“ или плажа Хирон където през април 1961 г. е извършена  неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и поддръжката на ВМС на САЩ. Ще разгледаме военния музей и продължаваме към красивия Сиенфуегос.

Нощувка в приказния Сиенфуегос в къща на морето.

[Not a valid template]

Вижте тук в каква /или подобна/ къща за гости ще нощувате


26 декември 2018 година

В приказната къща на морето в ще почакаме изгрева.Може да закусим с прясни плодове, палачинки, ароматно кафе от любезните домакини.

Днес ще разгледаме Сиенфуегос.  Ще разгледаме прекрасния град, проектиран и строен от френски заселници. Ще направим кратка обиколка на централния площад Хосе Марти, а после с колата ще се спуснем по красивия Малекон и ще достигнем прекрасния палат Palacio de Valle.

След това тръгваме към Тринидад.  По пътя ще  разгледаме Водопадите Ел Ничо.

Водопадите Ел Ничо се намират в Планината Ескамбрай. Представлява приказно красиви каскади от множество водопади и кристално чисти води. Ще отделим 1 час на този тропически рай и продължаваме освежени от планинската вода към Тринидад.

Настаняване в къщите за гости.

Разходка из колониален Тринидад.

Посещение на историческия музей, изоставената катедрала и панорамна обиколка пеш на старата част. Ще посетим и храма на Йемая, божество-оришас от местната религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник Бабалао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител.

Посещение на Casa de la Musica на открито и танцуване до 23:40.

Тринидад.Нощувка в къщите за гости


27 декември 2018 година

[Not a valid template]

По пътя към Винялес ще посетим един прекрасен резерват.

Ще се пуснем по въжета /по желание/ и ще се изкъпем в потоците на бистрите реки

и ще се гмурнем в вировете им.

Invalid Displayed Gallery

Може да отидем и на панорамен ресторант и да вечеряме докато слънцето обагря приказната долина в леко червени и розови окраски. Можем да пушим пури местно производство, където са използвани освен тютюн  и мед с ром.

Нощувка във Винялес.


28 декември 2018 година.

Магията на Винялес.

Днес ще разгледаме Винялес

Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната.

Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали. Нереално е.

и тук:

Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Ще снимаме индианци, устроили лагер пред пещерата и ще се запознаем с техния бит и култура. /Истинските индианци са изчезнали и избити от испанските колонизатори, но това което ще видим е реална възстановка/

Invalid Displayed Gallery

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Любимо място на Ел Команданте Фидел Кастро Рус.

В ранчото на типичния кубински гуахиро

Програмата продължава  с разходка до ранчото не Бенитес и ще видим как се правят пурите.

[Not a valid template]

Бенито е  типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и  ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече Бенито тук.

[Not a valid template]

За вечеря отново може да  хапнем от вкусната кухня на нашите домакиня, включително и морски дарове.

Нощувка във Винялес.


29 декември 2018 година.

Трансфер към летището и полет към Кайо Ларго/Не се знае в колко часа. Часа на полета е винаги в последния момент.

Отиваме на Кайо Ларго за да изкараме прекрасни четири дни. 

Кайо Ларго притежава бели плажове, морски звезди и изумрудени води!

Invalid Displayed Gallery

Островът предлага разкошни условия за гмуркане. Ще направим 4 незабравими нощувки в този или подобен хотел.

Ще летите в 7:00 сутринта или 16:00 следобяд ХаванаКайо Ларго в зависимост кога има място в самолета.

Настаняване в хотел 4* на база всичко включено


30 декември 2018 година

Кайо Ларго

Днес ще отидем до Плажа Сирена с корабче. Днес ще направим една екскурзия до плажа Параисо, /Райския плаж/ който неслучайно се казва така. Ще ви заведа на едно място където може да плувате с делфини /заплаща се допълнително/.После с корабче ще отидем до Марината,пристанището и ще погледаме огромните риби до 2 метра, които спокойно кръжат и чакат някой от вас да им хвърли нещо за хапване. Хора не ядат.   Вечерта връщане в хотела и вечеря.

Invalid Displayed Gallery

Втора нощувка в хотел 4* на база всичко включено


31 декември 2018 година

Кайо Ларго. Екскурзия по желание до острова на Игуаните, залива на Рая и гмуркане в коралов риф.

Тръгваме от хотела в 08:30 с организиран транспорт към пристанището. От там поемаме с катамаран или лодка към острова на Игуаните, където ще имате възможност да нахраните гущерите или да се снимате с тях. След това се отправяме към естествена лагуна или „Райското езеро“ където ще имате време да се поснимате и кратък плаж. След това поемаме към коралов риф, където ще с предоставен от борда плавници и шнорхел ще поплувате с безкрай цветни рибки и ще се гмуркате в приказния свят на коралите. Връщане към 13:30 и обяд в хотела.

Invalid Displayed Gallery

ОФИЦИАЛНА ВЕЧЕРЯ И ЩЕ СИ ЧЕСТИТИМ НОВАТА 2019 ГОДИНА НА НАЙ-ТОПЛОТО МЯСТО В КУБА!

Tрета нощувка в хотел 4* на база всичко включено


1 ЯНУАРИ 2019 ГОДИНА

Свободен лежерен ден в рая на света Кайо Ларго

[Not a valid template]

Четвърта нощувка в хотел 4* на база всичко включено


2 ЯНУАРИ 2019 ГОДИНА

Свободен лежерен ден в рая на света Кайо Ларго

[Not a valid template]

Пета нощувка в хотел 4* на база всичко включено


3 ЯНУАРИ 2019 ГОДИНА

Кайо Ларго

Invalid Displayed Gallery

В зависимост от полета  си ползваме all inclusive до последно и после си чакаме полета до Хавана, който е обикновено е или в 9 сутринта или в 17:00.Полета не е фиксиран.

Кацане в Хавана и трансфер към къщите за гости.

/само ако полета от Хавана за България е след 18:00 часа иначе няма да има време да видим всичко това /

Посещение на улицата на афро румба културата Callejon de Hammel.

Ето малко снимки за да си представите цветността на събитията:

После ще посетим Castillo De Los Tres Reyes Del Morro. Крепостта която е пазила залива на Хавана през колониалната Епоха.

Ще видим Хавана от там. Там вечер се състои церемонията el Cano Naso, или топовен гърмеж от крепостта. Всъщност топовния гръм в миналото е оповестявал затварянето на вратите за да могат земеделците и хората извън града да се приберат на сигурно зад крепостните стени.

Ето какво представлява церемонията:

Ще се изкачим до статуята на Исус Христос  откъдето се открива невероятна гледка към залива на Хавана . Тук можете да опитате едно от най-хубавите мохита в Хавана.

Следобяд прибиране в къщите за гости.

Нощувка в къщите за гости в Хавана


4 януари 2019 година

Трансфер до летището

Хавана-България

ЦЕНА 1119 ЕВРО НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ

ЗА ЗАПИСВАНЕ ТУК OT ФОРМАТА ИЛИ ИЗПРАТЕТЕ EMAIL НА CUBA@BGSPACE.COM. ДАТИ 2018  20 ноември 3 декември 2018 година /възможно е промяна на датите с 3 дни/

ДОПЛАЩАНЕ АКО СТЕ САМ/САМА В ЕДИНИЧНА СТАЯ -230 ЕВРО

Включва:

[checklist type=“eg. checked, dotted, arrowed“ margin_bottom=“no“]

 • Всички нощувки в къщи за гости в Хавана, Винялес, Сиенфуегос и Тринидад. Натиснете тук за да видите тази или подобна къща за гости в Хавана където ще спите.
 • Пет нощувки в хотелите  Кайо Ларго на база всичко включено с включен куверт за Новогодишната Програма.
 • Входове и разглеждане на резерват до Тринидад.
 • Климатизирана кола по време на екскурзиите из страната.
 • Посещение с входове на старинната крепост в Хавана. Посещение на афро румба шоуто на Кайехон де Хамел ако полета ви е по-късен.
 • Екскурзия до Гуама,  Сиенфуегос ,Индианския резерват и Крокодилския резерват и водопада Ел Ничо. Входове за резерватите, включено разходка с лодка из лагуната на златото.
 • Панорамна разходка из колониален Тринидад
 • Посещение на мемориала на Че Гевара – по желание
 • Посещение на Винялес с входовете за Индианската пещера, стената на праисторията
 • Самолетен билет и транспорт от и до летище Хавава-Кайо Ларго-Хавана. 5 нощувки all inclusive
 • Кайо Ларго. Екскурзия до Райския остров и плажа „Сирена“
 • Транспорт от и до международното летище в Хавана на идване и на отиване.
 • CUBA.BGSPACE.COM е най-предпочитания организатор и гид за Куба за България за сезон 2017/2018.
 • Застраховка за пътуване и кубинска виза.

[/checklist]

ЗА ЗАПИСВАНЕ ТУК OT ФОРМАТА ИЛИ ИЗПРАТЕТЕ EMAIL НА CUBA@BGSPACE.COM

ПОТВЪРЖДЕНИЕ ЗА УЧАСТИЕ: ЗАКУПЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ /НЕ РЕЗЕРВАЦИЯ И СКАНИРАНО КОПИЕ НА ПАСПОРТ НА CUBA@BGSPACE.COM/

Подобни екскурзии досега

[youtube id=“GCI132SvjTo“]