Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Салса Екскурзия „Най-доброто от Ориенте Куба“ с DS MARIPOSA 7 декември -20 декември 2018 – НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!

Салса Екскурзия „Най-доброто от Ориенте Куба“ с DS MARIPOSA 7 декември -20 декември 2018 .НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!

Единствената в България програма съчетаваща фолклора и музиката, екзотиката и почивката, най-добрите резервати и природа, плаж и планина, приключения и отдих на  база на 5 годишния ни опит в Куба. 14 дневен купон с руеди и регетон от салса Дивата Вили от DS MARIPOSA.

В четвъртото издание на САЛСА ПРИКЛЮЧЕНИЯТА с Вили  от DS Mарипоса ще видим най-доброто от Източна Куба. През декември всички култови банди като Los Van Van , Havana D´Primera, El Nino, Gente de Zona и други  са в Куба и програмата по клубовете е изключително богата. Времето е приятно, предимно сухо, не е горещо но става и за плаж. Средната температура през декември е около 25 градуса. Освен Хавана и приказно красивия Сиенфуегос и Камагуей ще обиколим непознати дестинации в Ориенте, източна Куба. Ще видим втория по големина град и столицата на сона Сантяго де Куба, ще плажуваме и на райския плаж Гуардалавака до Олгин, Ориенте. Ще усетим неповторимата тръпка на автентичната Куба, която е такава най-вече в Източната и част, далече от туристическата столица. Ще танцуваме салса, сон и регетон и ще имаме 5 дни за уроци в столицата на сона Сантяго де Куба.

OБЩА ЦЕНА НА  ЕКСКУРЗИЯТА: 2049 ЕВРО /С ВКЛЮЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ И НОЩУВКА В ХОТЕЛ СЪС ЗАКУСКА В ПАРИЖ/

Описание самолетен билет:

7.12.2018.  07:10 ч. София-Париж. Кацане в Париж 09:10. Полет Париж-Хавана в 14:10. Кацане в Хавана в 18:25 същия ден.

20.12.2018 20:55 Хавана-Париж. Кацане в  Коледен Париж в 11:55 на 21.12.2018. Нощувка в Париж в хотел със закуска на 22.12.2018.

22 декември 2018 10:10.Полет Париж-София. Кацане в България в 14:00 същия ден.

ПРОГРАМА ЕКСКУРЗИЯ:

7.12.2018. 7:10 СУТРИНТА ПOЛЕТ СОФИЯ-ПАРИЖ. 14:10 ПОЛЕТ ПАРИЖ-ХАВАНА

Кацане в 18:25 Посрещане на летището в Хавана, транспорт и настаняване в къщите за гости в Хавана.

––––––––––––––––––––––––––––

8 декември 2018. На студентския празник ще направим хаванска фиеста!

08:30
Закуска в къщите за гости /по желание/

„За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му “ са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие.

Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето.

В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон.

Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище „Христофор Колумб“, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света.

Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана където пък започва нашата пешеходка обиколка.

В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей.

Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта- плаща се допълнително .

Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости

––––––––––––––––––––––––––––

9 декември 2018 година

Закуска от 7 до 8 сутринта. Напускаме Хавана и потегляме към Гуама, Сиенфуегос  

Пристигаме първо в Гуама

Гуама се намира в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Ще снимаме крокодилите в фермата. После  продължаваме с лодка през „Лагуната на съкровищата“. На отсрещния бряг е разположено автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но на със скулптури е пресъздаден бита , културата и ежедневието им. Ще разберем кой е бога на тютюна. Ще имаме шанса да заснемем крокодилите във фермата. Можем да си поръчаме да ги нахранят пред нас. А  птици и риби  можем да заснемем в естествената им среда. После можете да хапнете крокодилско.

След Гуама се отправяме към красив панорамен път покрай Карибско море  и достигаме  „Залива на прасетата“ или плажа Хирон където през април 1961 г. е извършена  неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и поддръжката на ВМС на САЩ. Ще разгледаме военния музей и продължаваме към красивия Сиенфуегос.

Нощувка в приказния Сиенфуегос в къща на морето.

Вижте тук в каква /или подобна/ къща за гости ще нощувате


 

10 декември 2018 година

Сутринта преход СиенфуегосКамагуей

По пътя към Камагуей ще  разгледаме Водопадите Ел Ничо.

Водопадите Ел Ничо се намират в Планината Ескамбрай. Представлява приказно красиви каскади от множество водопади и кристално чисти води. Ще отделим 1 час на този тропически рай и продължаваме освежени от планинската вода към Камагуей.

Настаняване в къщите за гости в третия по големина град в Куба Камагуей.


 

11 декември 2018 година

Трансфер Камагуей –Сантяго де Куба общо 338 километра

По пътя ще спрем да разгледаме Баямо родното място на “ Бащата на Нацията“Сеспедес и един от един от първите основани селища в Куба от Диего Веласкес.

Ще разгледаме колониалния площад на  Баямо ще обядваме по желание и продължаваме към старата столица Сантяго. Привечер пристигане в Сантяго де Куба и нощувка/купон/


 

12 декември 2018 година Сантяго де Куба

Панорамна обиколка на Сантяго де Куба.

Посещение на гробището Санта Ифигения, където почиват тленните останки на Хосе Марти – националният герой на Куба. Панорамен тур: площад Антонио Масео и Музеят 26 юли. Пешеходен тур из стария град: парка Сеспедес, Катедралата, улиците Падре Пико и Хередиа, площад Долорес и крепостта Морро.

Вечерта мога ви заведа на на автентичен рибен ресторант на брега на морето. Ще хапнем морски пресни специалитети /СЕРВИРА СЕ ПРЕСНИ МОРСКИ ДАРОВЕ ТОКУ ЩО УЛОВЕНИ И СЕ заплаща допълнително/ Повечето за храна може да прочетете тук/

 

 

 

 

 

Нощувка в къщите за гости в Сантяго де Куба.


 

13 декември 2018 година Сантяго де Куба

Свободен ден за разходки в Сантяго де Куба. Уроци по желание салса, сон и регетон срещу допълнително заплащане. На място ще се определят от инструкторката Вили преподавателите и тренировъчната зала. Вечерта сме на салса парти в някоя от дискотеките. Можем да посетим и клуба на традиционния сон и да гледаме представления на живо.

Нощувка в къщите за гости в Сантяго де Куба.


14 декември 2018 година Сантяго де Куба

Свободен ден за разходки в Сантяго де Куба. Уроци по желание салса, сон и регетон срещу допълнително заплащане. На място ще се определят от инструкторката Вили преподавателите и тренировъчната зала. Вечерта сме на салса парти в някоя от дискотеките. Можем да посетим и клуба на традиционния сон и да гледаме представления на живо.

За тези на които уроците по салса им идват много мога да ви заведа на Гранд Пиедра.

Легендата твърди че на върха на близкия до Сантяго връх е паднал метеорит.

 


15 декември 2018 година Сантяго де Куба

Свободен ден за разходки в Сантяго де Куба. Уроци по желание салса, сон и регетон срещу допълнително заплащане. На място ще се определят от инструкторката Вили преподавателите и тренировъчната зала. Вечерта сме на салса парти в някоя от дискотеките. Можем да посетим и клуба на традиционния сон и да гледаме представления на живо.

За тези на които уроците по салса им идват много мога да ви заведа на плаж близо до Сантяго.

Прощален купон в Сантяго

Нощувка в къщите за гости в Сантяго де Куба.


16 декември 2018 година

Днес напускаме Сантяго де Куба за да се отправим на заслужена почивка към белите плажове на Гуардалавака.

По пътя ще минем през най-свещеното място за Куба място катедралата „Каридад дел Кобре“. Ще разгледаме катедралата и ще отдадем почит на покровителката и небесната царица на острова.

В късния следобяд пристигане в Гуардалавака в 4 звездния хотел на all inclusive /включително алкохол/

Ден за гмуркане, снимане на безкрайни изгреви и почивка.


17 декември 2018 година

Гуардалавака

Днес Вили ще подготви една салса руеда по случай наближаващата Коледа на пясъка 🙂


18 декември 2018 година

Гуардалавака

Ще танцуваме салса и регетон.


19 декември 2018 година. Трансфер до летището и полет към Хавана. 

Пристигане в къщите за гости и настаняване.

Последна фиеста в Кубинската столица. Тази вечер можем да посетим La Gruta и да участваме по двойки в салса състезание с местни школи. По-късно може да продължим купона в някой клуб с по-известна банда.

Последна нощувка. Хавана


20 декември 2018 година

Посещение на улицата на афро румба културата Callejon de Hammel.

Ето малко снимки за да си представите цветността на събитията:

После ще посетим Castillo De Los Tres Reyes Del Morro. Крепостта която е пазила залива на Хавана през колониалната Епоха.

Ще видим Хавана от там. Там вечер се състои церемонията el Cano Naso, или топовен гърмеж от крепостта. Всъщност топовния гръм в миналото е оповестявал затварянето на вратите за да могат земеделците и хората извън града да се приберат на сигурно зад крепостните стени.

Ето какво представлява церемонията:

Ще се изкачим до статуята на Исус Христос  откъдето се открива невероятна гледка към залива на Хавана . Тук можете да опитате едно от най-хубавите мохита в Хавана.

Следобяд прибиране в къщите за гости. Оправяне на багажа и ADIOS 🙁 но ще се върнем пак нали ? 🙂

Трансфер до летището

Полет в 20:55 до Париж


21 декември Париж. Кацане в 11:50. Настаняване в хотела който се намира в близост до летището. Свободно време в Коледен Париж. Нощувка в хотела/осигурена/


22 декември. Закуска. Полет в 10:10 към София. Кацане в българската столица в 14:00

ОБЩА ЦЕНА НА  ЕКСКУРЗИЯТА: 2049 ЕВРО /С ВКЛЮЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ И НОЩУВКА В ХОТЕЛ СЪС ЗАКУСКА В ПАРИЖ/

Първа сума 800 евро до 1 юли 2018 капаро

Втора сума 619 евро до 1 ноември 2018

Трета сума 630 евро до 1 декември 2018

Включва:

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ-ХАВАНА-СОФИЯ С НОЩУВКА В ХОТЕЛ В ПАРИЖ С AIRFRANCE
 • САМОЛЕТ БИЛЕТ ГУАРДАЛАВАКА-ХАВАНА
 • Всички нощувки в къщи за гости в Хавана, Сиенфуегос, Сантяго де Куба. Натиснете тук за да видите тази или подобна къща за гости в Хавана където ще спите.
 • Три нощувки в хотелите в Гуардалавака на база всичко включено.
 • Климатизиран бус по време на екскурзиите из страната.
 • Разглеждане на Plaza de La Cathedral, Plaza Vieja, Capitolio, Bodegida del Medio и La Floridita. Обиколка на стара Хавана . Разглеждане на Капитолио и разходка по Малекон
 • Екскурзия с корабче до Регла и катедралата, център на Сантерията в Куба . Посещение на романтичното кварталче Каса Бланка. Посещение с входове на старинната крепост в Хавана. Посещение на афро румба шоуто на Кайехон де Хамел ако полета ви е по-късен.
 • Екскурзия до Гуама,  Сиенфуегос ,Индианския резерват и Крокодилския резерват и водопада Ел Ничо. Входове за резерватите, включено разходка с лодка из лагуната на златото.
 • Панорамна обиколка на Сантяго де Куба
 • Посещение на мемориала на Че Гевара – по желание
 • Транспорт от и до международното летище в Хавана на идване и на отиване.
 • Екскурзовод и шофьор на Български със страст към пътешествията и любов към Куба 🙂
 • Застраховка за пътуване и кубинска виза.

ЗА ЗАПИСВАНЕ ТУК OT ФОРМАТА ИЛИ ИЗПРАТЕТЕ EMAIL НА CUBA@BGSPACE.COM 

 

Подобни екскурзии с DS MARIPOSA досега

 

Comments are closed.