Салса Екскурзия „Най-доброто от Ориенте Куба“ с DS MARIPOSA 7 декември -20 декември 2018 .НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!

Единствената в България програма съчетаваща фолклора и музиката, екзотиката и почивката, най-добрите резервати и природа, плаж и планина, приключения и отдих на  база на 5 годишния ни опит в Куба. 14 дневен купон с руеди и регетон от салса Дивата Вили от DS MARIPOSA.

В четвъртото издание на САЛСА ПРИКЛЮЧЕНИЯТА с Вили  от DS Mарипоса ще видим най-доброто от Източна Куба. През декември всички култови банди като Los Van Van , Havana D´Primera, El Nino, Gente de Zona и други  са в Куба и програмата по клубовете е изключително богата. Времето е приятно, предимно сухо, не е горещо но става и за плаж. Средната температура през декември е около 25 градуса. Освен Хавана и приказно красивия Сиенфуегос и Камагуей ще обиколим непознати дестинации в Ориенте, източна Куба. Ще видим втория по големина град и столицата на сона Сантяго де Куба, ще плажуваме и на райския плаж Гуардалавака до Олгин, Ориенте. Ще усетим неповторимата тръпка на автентичната Куба, която е такава най-вече в Източната и част, далече от туристическата столица. Ще танцуваме салса, сон и регетон и ще имаме 5 дни за уроци в столицата на сона Сантяго де Куба.

OБЩА ЦЕНА НА  ЕКСКУРЗИЯТА: 2049 ЕВРО /С ВКЛЮЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ И НОЩУВКА В ХОТЕЛ СЪС ЗАКУСКА В ПАРИЖ/

Описание самолетен билет:

7.12.2018.  07:10 ч. София-Париж. Кацане в Париж 09:10. Полет Париж-Хавана в 14:10. Кацане в Хавана в 18:25 същия ден.

20.12.2018 20:55 Хавана-Париж. Кацане в  Коледен Париж в 11:55 на 21.12.2018. Нощувка в Париж в хотел със закуска на 22.12.2018.

22 декември 2018 10:10.Полет Париж-София. Кацане в България в 14:00 същия ден.

ПРОГРАМА ЕКСКУРЗИЯ:

7.12.2018. 7:10 СУТРИНТА ПOЛЕТ СОФИЯ-ПАРИЖ. 14:10 ПОЛЕТ ПАРИЖ-ХАВАНА

Кацане в 18:25 Посрещане на летището в Хавана, транспорт и настаняване в къщите за гости в Хавана.

––––––––––––––––––––––––––––

8 декември 2018. На студентския празник ще направим хаванска фиеста!

08:30
Закуска в къщите за гости /по желание/

„За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му “ са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие.

Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето.

[youtube id=“Kzeo7eEmyAI“]

В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон.

Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище „Христофор Колумб“, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света.

Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана където пък започва нашата пешеходка обиколка.

В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей.

Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта- плаща се допълнително .

Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости

––––––––––––––––––––––––––––

9 декември 2018 година

Закуска от 7 до 8 сутринта. Напускаме Хавана и потегляме към Гуама, Сиенфуегос  

Пристигаме първо в Гуама

Гуама се намира в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Ще снимаме крокодилите в фермата. После  продължаваме с лодка през „Лагуната на съкровищата“. На отсрещния бряг е разположено автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но на със скулптури е пресъздаден бита , културата и ежедневието им. Ще разберем кой е бога на тютюна. Ще имаме шанса да заснемем крокодилите във фермата. Можем да си поръчаме да ги нахранят пред нас. А  птици и риби  можем да заснемем в естествената им среда. После можете да хапнете крокодилско.

След Гуама се отправяме към красив панорамен път покрай Карибско море  и достигаме  „Залива на прасетата“ или плажа Хирон където през април 1961 г. е извършена  неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и поддръжката на ВМС на САЩ. Ще разгледаме военния музей и продължаваме към красивия Сиенфуегос.

Нощувка в приказния Сиенфуегос в къща на морето.

Вижте тук в каква /или подобна/ къща за гости ще нощувате

[Not a valid template]

 

10 декември 2018 година

Сутринта преход СиенфуегосКамагуей

По пътя към Камагуей ще  разгледаме Водопадите Ел Ничо.

Водопадите Ел Ничо се намират в Планината Ескамбрай. Представлява приказно красиви каскади от множество водопади и кристално чисти води. Ще отделим 1 час на този тропически рай и продължаваме освежени от планинската вода към Камагуей.

Настаняване в къщите за гости в третия по големина град в Куба Камагуей.


 

11 декември 2018 година

Трансфер Камагуей –Сантяго де Куба общо 338 километра

По пътя ще спрем да разгледаме Баямо родното място на “ Бащата на Нацията“Сеспедес и един от един от първите основани селища в Куба от Диего Веласкес.

[Not a valid template]

Ще разгледаме колониалния площад на  Баямо ще обядваме по желание и продължаваме към старата столица Сантяго. Привечер пристигане в Сантяго де Куба и нощувка/купон/


 

12 декември 2018 година Сантяго де Куба

Панорамна обиколка на Сантяго де Куба.

Посещение на гробището Санта Ифигения, където почиват тленните останки на Хосе Марти – националният герой на Куба. Панорамен тур: площад Антонио Масео и Музеят 26 юли. Пешеходен тур из стария град: парка Сеспедес, Катедралата, улиците Падре Пико и Хередиа, площад Долорес и крепостта Морро.

Вечерта мога ви заведа на на автентичен рибен ресторант на брега на морето. Ще хапнем морски пресни специалитети /СЕРВИРА СЕ ПРЕСНИ МОРСКИ ДАРОВЕ ТОКУ ЩО УЛОВЕНИ И СЕ заплаща допълнително/ Повечето за храна може да прочетете тук/

 

 

 

 

 

Нощувка в къщите за гости в Сантяго де Куба.


 

13 декември 2018 година Сантяго де Куба

Свободен ден за разходки в Сантяго де Куба. Уроци по желание салса, сон и регетон срещу допълнително заплащане. На място ще се определят от инструкторката Вили преподавателите и тренировъчната зала. Вечерта сме на салса парти в някоя от дискотеките. Можем да посетим и клуба на традиционния сон и да гледаме представления на живо.

Нощувка в къщите за гости в Сантяго де Куба.


14 декември 2018 година Сантяго де Куба

Свободен ден за разходки в Сантяго де Куба. Уроци по желание салса, сон и регетон срещу допълнително заплащане. На място ще се определят от инструкторката Вили преподавателите и тренировъчната зала. Вечерта сме на салса парти в някоя от дискотеките. Можем да посетим и клуба на традиционния сон и да гледаме представления на живо.

За тези на които уроците по салса им идват много мога да ви заведа на Гранд Пиедра.

[Not a valid template]

Легендата твърди че на върха на близкия до Сантяго връх е паднал метеорит.

 


15 декември 2018 година Сантяго де Куба

Свободен ден за разходки в Сантяго де Куба. Уроци по желание салса, сон и регетон срещу допълнително заплащане. На място ще се определят от инструкторката Вили преподавателите и тренировъчната зала. Вечерта сме на салса парти в някоя от дискотеките. Можем да посетим и клуба на традиционния сон и да гледаме представления на живо.

[Not a valid template]

За тези на които уроците по салса им идват много мога да ви заведа на плаж близо до Сантяго.

Прощален купон в Сантяго

Нощувка в къщите за гости в Сантяго де Куба.


16 декември 2018 година

Днес напускаме Сантяго де Куба за да се отправим на заслужена почивка към белите плажове на Гуардалавака.

По пътя ще минем през най-свещеното място за Куба място катедралата „Каридад дел Кобре“. Ще разгледаме катедралата и ще отдадем почит на покровителката и небесната царица на острова.

[Not a valid template]

В късния следобяд пристигане в Гуардалавака в 4 звездния хотел на all inclusive /включително алкохол/

Ден за гмуркане, снимане на безкрайни изгреви и почивка.


17 декември 2018 година

Гуардалавака

Днес Вили ще подготви една салса руеда по случай наближаващата Коледа на пясъка 🙂


18 декември 2018 година

Гуардалавака

Ще танцуваме салса и регетон.


19 декември 2018 година. Трансфер до летището и полет към Хавана. 

Пристигане в къщите за гости и настаняване.

Последна фиеста в Кубинската столица. Тази вечер можем да посетим La Gruta и да участваме по двойки в салса състезание с местни школи. По-късно може да продължим купона в някой клуб с по-известна банда.

[Not a valid template]

Последна нощувка. Хавана


20 декември 2018 година

Посещение на улицата на афро румба културата Callejon de Hammel.

Ето малко снимки за да си представите цветността на събитията:

После ще посетим Castillo De Los Tres Reyes Del Morro. Крепостта която е пазила залива на Хавана през колониалната Епоха.

Ще видим Хавана от там. Там вечер се състои церемонията el Cano Naso, или топовен гърмеж от крепостта. Всъщност топовния гръм в миналото е оповестявал затварянето на вратите за да могат земеделците и хората извън града да се приберат на сигурно зад крепостните стени.

Ето какво представлява церемонията:

Ще се изкачим до статуята на Исус Христос  откъдето се открива невероятна гледка към залива на Хавана . Тук можете да опитате едно от най-хубавите мохита в Хавана.

Следобяд прибиране в къщите за гости. Оправяне на багажа и ADIOS 🙁 но ще се върнем пак нали ? 🙂

Трансфер до летището

Полет в 20:55 до Париж


21 декември Париж. Кацане в 11:50. Настаняване в хотела който се намира в близост до летището. Свободно време в Коледен Париж. Нощувка в хотела/осигурена/


22 декември. Закуска. Полет в 10:10 към София. Кацане в българската столица в 14:00

ОБЩА ЦЕНА НА  ЕКСКУРЗИЯТА: 2049 ЕВРО /С ВКЛЮЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ И НОЩУВКА В ХОТЕЛ СЪС ЗАКУСКА В ПАРИЖ/

Първа сума 800 евро до 1 юли 2018 капаро

Втора сума 619 евро до 1 ноември 2018

Трета сума 630 евро до 1 декември 2018

Включва:

[checklist type=“eg. checked, dotted, arrowed“ margin_bottom=“no“]

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ-ХАВАНА-СОФИЯ С НОЩУВКА В ХОТЕЛ В ПАРИЖ С AIRFRANCE
 • САМОЛЕТ БИЛЕТ ГУАРДАЛАВАКА-ХАВАНА
 • Всички нощувки в къщи за гости в Хавана, Сиенфуегос, Сантяго де Куба. Натиснете тук за да видите тази или подобна къща за гости в Хавана където ще спите.
 • Три нощувки в хотелите в Гуардалавака на база всичко включено.
 • Климатизиран бус по време на екскурзиите из страната.
 • Разглеждане на Plaza de La Cathedral, Plaza Vieja, Capitolio, Bodegida del Medio и La Floridita. Обиколка на стара Хавана . Разглеждане на Капитолио и разходка по Малекон
 • Екскурзия с корабче до Регла и катедралата, център на Сантерията в Куба . Посещение на романтичното кварталче Каса Бланка. Посещение с входове на старинната крепост в Хавана. Посещение на афро румба шоуто на Кайехон де Хамел ако полета ви е по-късен.
 • Екскурзия до Гуама,  Сиенфуегос ,Индианския резерват и Крокодилския резерват и водопада Ел Ничо. Входове за резерватите, включено разходка с лодка из лагуната на златото.
 • Панорамна обиколка на Сантяго де Куба
 • Посещение на мемориала на Че Гевара – по желание
 • Транспорт от и до международното летище в Хавана на идване и на отиване.
 • Екскурзовод и шофьор на Български със страст към пътешествията и любов към Куба 🙂
 • Застраховка за пътуване и кубинска виза.

[/checklist]

ЗА ЗАПИСВАНЕ ТУК OT ФОРМАТА ИЛИ ИЗПРАТЕТЕ EMAIL НА CUBA@BGSPACE.COM 

 

Подобни екскурзии с DS MARIPOSA досега

[youtube id=“GCI132SvjTo“]