Обмяна на пари в Мадагаскар

Обмяна на пари в Мадагаскар

Обмяна на пари в Мадагаскар

В Мадагаскар националната валута се казва Малагашки Ариар. Eдно евро се равнява на 4,729.97  MGA /малагашки ариари/ по курс в момента когато четете тази статия защото се обновява се автоматично. Имайте предвид, че най-добрия курс е 1 евро за 3500 малагашки ариара. В Мадагаскар можете да обменяте долари, както и английски паунди.По долния калкулатор в реално време може да изчислите курса към валутите Евро  и щатски долар:

Изчислете oт този линк в реално време.

В Мадагаскар подобно на Куба e имало паралелна платежна система, вседно с малагашки франк. който обаче е изваден от употреба през 2005 година. Въпреки че нас не са ни питали, е възможно някой да ви поиска /най-вече в дълбоката провинция/ да платите в аналога на малагашки франк, който за да не ви излъжат, разделяйте на пет. Тоест ако някой ви поиска 5000 малагашки франкове вие може да му дадете 1000 ариара. Но пак повтарям случаите са единични и в провинцията. Навсякъде работи националната валута Малагашки Ариар.

Ако решите да обменяте пари, го направете веднага след като минете паспортен и визов контрол във залата на посрещачите ако кацате в Антананариво. В залата за посрещачи има няколко банки. Едната е Bank of Africa /лош курс/ и BNI Madagascar -най-добър курс/

За хора свикнали с безкасови плащания имаме добра новина. За разлика от КУБА примерно тук работят повечето карти на VISA, American Express, Mastercard и други. Все пак имайте наум, че таксите са между 4 и 5 процента от сумата. Освен това един банкомат /не знам дали това е било просто случайност не даде повече от 440 000 ариара/ което е равностойността на около 110 евро. Все пак VISA  е най-безпроблемната карта.

Банкнотите на са 100, 200, 500, 1000, 5000, 10000 и 20000 малагашки ариара. 20000 банкнота бе въведена скоро. Изобщо сте милионери като обмените пари 🙂

Стотинките в Мадагаскар по-скоро за колекционери имайки предвид символичната им стойност и защото все пак са красиви.Монетите им са 20 и 50 ариара.

error: Content is protected !!