Доминикана- бачата и слънце с опция Хавана-Куба. Ориентировъчно тръгване 13-26 февруари 2020 /+ – 3 дни в зависимост от цената на сам.билет

По време на това пътешествие до Република Доминикана ще се насладим на прекрасните и плажове, чувствената и музика, ще посетим водопади, уединени плажове и с малко късмет китове по време на размножителния им период. Опционално ще предложим и посещение за 3 дни на Хавана Куба с което ще завършим музикалната огърлица от бачата, меренге и салса.

1 ден. Пристигане в Санто Доминго. Настаняване и нощувка.

2 ден.Обиколна екскурзия на Санто Доминго

   Ще се поразходим из колониалния център на Доминиканската република като ще видим първата построена катедрала в Новата Америка,

Catedral Primada de America , ще се изгубим из красивите и кокетни улички и крепостта Осама. Ще се поразходим и по Малекона на Санто Доминго.

и по желание ще хапнем във вкусен местен ресторант. Вечерта ще посетим актуален бар и ще танцуваме според деня с меренге и бачата. Нощувка

3 ден. Санто Доминго. Свободен ден за уроци по бачата и меренге.

Екскурзия по желание /80 евро на човек/

Днес е ден да опознаем природните забележителности около Доминиканската Столица. Първо ще се спрем в природния феномен 3 очи. Подобни езера или сеноте както му викат в Мексико може да видите само на полуостров Канкун.

След като му се насладим следобед продължаваме към снежнобелите пясъци на Бока Чика. Време за плаж и меренге.

Плажа Бока Чика Санто Домингo

По залез слънце ще се върнем в Санто Доминго и ще посетим актуален за деня концерт на открито или някоя от бачата фиестите в колониалния център. Общо разстояние за днес около 80 километра.

Меренге

4 ден. Днес тръгваме към вътрешността на страната. Ще посетим един от най-важните паметници за доминиканската история, намираща се до втория по големина доминикански град Сантяго или както му викат града на сърцето защото се намира в центъра на най-хладната зона Ел Сибао – долината на вечната пролет. Ще посетим тютюневата фабрика „Centro Leon“ където ще се запознаете с процеса на отглеждането, производството и износа на изключителния доминикански тютюн. Може да си закупите по желание пури. Нощувка в Пуерто Плата.

Oбщо ще изминем около 240 километра .

5 ден. Пуерто Плата. Свободно време

Екскурзия по желание до 27-те водопади с включен транспорт, входове и обяд бюфет /98 евро/

Целодневна екскурзия до една от най-големите природни забележителности от 27 водопада. Ще се потопим в джунглата и ще имаме възможността да скачаме във сините кристални потоци. Продължителност на тура 6- 7 часа. Ще обядваме в местно ранчо. Ще имаме възможността и срещу допълнително заплащане да яздим коне. Връщане в Пуерто Плата. Вечерта ще отидем в популярен танцов клуб. Нощувка

6 ден. Пуерто Плата- Лас Терренас.

От Пуерто Плата се насочваме към едно от най-дивите райони на Доминикана полуостров Самана. Заради спецификата на релефа този природен рай е останал непокътнат от времето на откриването му за европейците през 16 век. Всяка зима /времето в което ще бъдем там съвпада с зимата по северните ширини/ гърбати китове мигрират от Северния Атлантически океан до Саманския залив за да родят своите малки. Ще имаме възможност при допълнителна екскурзия да наблюдаваме тези огромни бозайници, както и на невероятната гледка към планините, които заобикалят залива Самана. Атмосферата в градчетата тук са смесица от френско, испанско и английско влияние. С повече късмет ще може да видим китове на плажа Las Ballenas /Лас Байенас/, а вечерта ще обиколим най-интересните танцувални места тук.

Нощувка в Лас Терренас

7 ден. Лас Терренас – Свободно време.

Екскурзия по желание 50 евро на човек:

Целодневна екскурзия до Ел Лимон. Разположен дълбоко в тропичната гора, ще достигнем до буйните води на 55 метровия водопад. Свободно време за баня и снимки. Обяд – бюфет.

Следобяд връщане в Лас Терренас. Тази вечер ще посетим най-нашумялата дискотека Вавилон където ще танцуваме бачата, меренге и салса с местните младежи.

Нощувка в Лас Терренас.

8 ден . Лас Терренас. Свободно време за уроци по меренге и бачата, плаж и свободно време.

За тези които не са се уморили предлагаме и допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане /99 евро/. Еднодневна екскурзия до Остров Левантадо и националния парк Los Haitises . Ще се насладим на чудни бели пясъци, причудливи острови и прозрачно синьо зелени води. Възможност за шноркелинг. Обяд по време на екскурзията. Връщане вечерта в Лас Терренас. Финално парти на плажен бар.

9 ден. Лас Терренас. Свободно време за плаж и свободно време в Лас Терренас. Възможност и за допълнителни екскурзии.

ОТ ТУК НАТАТАТЪК ПРЕДЛАГАМЕ 3 ОПЦИИ ЗА ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ПОЧИВКАТА.

  • ВАРИАНТ 1 :ОЩЕ 3 НОЩУВКИ В ЛАС ТЕРРЕНАС 10, 11 И 12 ДЕН. 13 ДЕН ТРАНСФЕР ЛАС ТЕРРЕНАС- САНТО ДОМИНГО. НОЩУВКА САНТО ДОМИНГО
  • ВАРИАНТ 2: 3 ЛЕЖЕРНИ ДНИ НА БЕЛИТЕ ПЯСЪЦИ НА ПУНТА КАНА

11 и 12 ден. Още 2 нощувки в най-известния курорт на Доминикана Пунта Кана. Възможност за допълнителни екскурзии, които можем да организираме при предварително запитване като плуване с делфини, екскурзия до девствения остров Саона, посещение на танцовото варие-шоу Коко Бонго и други.

14 ден. Трансфер Пунта Кана- Санто Доминго- полет Европа.

ВАРИАНТ 3 ХАВАНА КУБА С ВИНЯЛЕС.

10 ден. Трансфер Лас Терренас- Санто Доминго. Полет Санто Доминго- Хавана.

Трансфер до къщите за гости в Хавана. Куба.

11 ДЕН. ОБИКОЛНА ЕКСКУРЗИЯ НА ХАВАНА

08:30
Закуска в къщите за гости /по желание/

„За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му “ са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие.

Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето.

 

В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света, както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон.

Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията, който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище „Христофор Колумб“, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света.

Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност, която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства, между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където пък започва нашата пешеходка обиколка.

В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време, на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей.

Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта.

Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости.

Вечерта ще посетим актуалните салса заведения и според участията на групите ще се разберем къде да отидем. Тук ще танцуваме кубинска салса и ще участваме в руеда де казино- най-популярния групов танц в света. Нощувка в Хавана

12 ден Хавана- Винялес-Хавана

Магията на Винялес.

Целодневна екскурзия до Винялес. Ще разгледаме Винялес. Отиване 140 км и толкова връщане

Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната.

Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали.

Ще се насладим на нереалната красота.


Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Ще снимаме индианци, устроили лагер пред пещерата и ще се запознаем с техния бит и култура. /Истинските индианци са изчезнали и избити от испанските колонизатори, но това което ще видим е реална възстановка/

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Любимо място на Ел Команданте Фидел Кастро Рус.

В ранчото на типичния кубински гуахиро

Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите.

Бенито е  типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и  ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече за Бенито тук.

Обяд по желание панорамен ресторант с пресни морски дарове и /или пилешко/телешко/свинско на барбекю.

Трансфер Винялес -Хавана.

Вечерта по желание /започва от 21:00/ посещение на Кабаре Тропикана и трансфер с ретро автомобили до Кабаре Тропикана, където гостите могат да се насладят на кабаретно шоу представление с включена консумация на Кава, Кубински ром Havana Club, Кубинска напитка Кола, хапки. Вечеря в Тропикана /по желание, срещу допълнително заплащане/. Представлението е от 22:00 – 00:00.Прочетете повече за бар Тропикана Хавана. Тук можете да видите най-добрите танцьори и танцьорки на Куба а след представлението може да танцуваме с тях на дансинга на бар Тропикана. Уникално нали? /ВХОД НА ТРОПИКАНА 85 ЕВРО С ВКЛЮЧЕН 1/4 БУТИЛКА РОМ, ЯДКИ, БЕЗАЛКОХОЛНО И КОКТЕЙЛ/

Нощувка в  къщите за гости в Хавана.

13 ден. Трансфер до летището в Хавана.

Полет Хавана-Санто Доминго. Нощувка в доминиканската столица.

14 ден. Полет Санто Доминго-Европа-София

ЦЕНА ВАРИАНТ 1 ДОМИНИКАНА- 1099 ЕВРО /ПРИ ГРУПА НАД 9 ЧОВЕКА/

ЦЕНА ВАРИАНТ 2 ДОМИНИКАНА С ПУНТА КАНА- 1269 ЕВРО /ПРИ ГРУПА НАД 9 ЧОВЕКА/

ЦЕНА ВАРИАНТ 3 ДОМИНИКАНА С КУБА ХАВАНА И ВИНЯЛЕС- 1439 ЕВРО

ВКЛЮЧЕНО ОПЦИЯ 1 : ВСИЧКИ НОЩУВКИ В ДОМИНИКАНА, ВЪТРЕШНИ ТРАНСФЕРИ, ОБИКОЛНА ЕКСКУРЗИЯ В САНТО ДОМИНГО, ЕКСКУРЗИЯ ДО ТЮТЮНЕВА ПЛАНТАЦИЯ, 3 НОЩУВКИ В АПАРТХОТЕЛ В ПУНТА КАНА.

ВКЛЮЧЕНО ОПЦИЯ 2 : НОЩУВКИ В  ДОМИНИКАНА, ВЪТРЕШНИ ТРАНСФЕРИ, ВХОДОВЕ ЗА РЕЗЕРВАТИ В ПРОГРАМАТА, ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ХАВАНА И ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИНЯЛЕС, ПОЛЕТ САНТО ДОМИНГО-ХАВАНА И ОБРАТНО. 

НЕ Е ВКЛЮЧЕНО:

  • ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ
  • РАЗХОДИ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР
  • ДОПЪЛНИТЕЛНИTE  ЕКСКУРЗИИ ИЗРИЧНО ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА.
  • ВИЗИ ЗА КУБА 25 ЕВРО.
  • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ЕВРОПА/СОФИЯ-ДОМИНИКАНА И ОБРАТНО. ОРИЕНТИРОВЪЧНА ЦЕНА СОФИЯ-ДОМИНИКАНА-СОФИЯ /С ЕДНО ПРИКАЧВАНЕ / ОКОЛО 1000-1100  ЕВРО НА ЧОВЕК

ДНЕВНИ РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР РЕПУБЛИКА ДОМИНИКАНА – 40 ЕВРО НА ДЕН. ЗА КУБА- 50 ЕВРО НА ДЕН. НЯМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ВАКСИНИ ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ

Related posts

error: Content is protected !!