Най-доброто от Африка. Намибия, Зимбабве и Ботсвана с опция Южна Африка 20 Oктомври 2021 17 дни. Нова Група

Untitled Document

21 октомври. Полет към 16:35- София-Франкфурт. 17:55 кацане в Франкфурт. 21:50 Франкфурт-Виндхук.

22 Октомври. 8:05 Кацане във Виндхук. Виндук-Гханзи 5:30 часа. Кацане в столицата на Намибия сутринта в 8:05 с директен полет на Луфтханза от Франкфурт Германия. Нашите партньори ни чакат на летището и веднага поемаме към Боствана. Пристигане в късния следобяд в Гханзи. Taзи първа вълнуваща вечер ще се върнем към нашите предци, когато сме танцували на фона на звездите и сме молели боговете за повече дъжд и плючка. Танци и вечеря с бушменски племена. Първа нощувка в Гханзи Боствана, лодж хотел Ghanzi Trailblazers.

23 Октомври. Гханзи-Маун-Делтата на река Окаванго 3 часа. Сутрешна разходка с бушменските племена. Ще видим как живеят, как се хранят, как ловуват. След това ще закусим и заминаване за Маун. Пристигане в късния следобед. Свободно време в хотела или възможност за полет над делтата на река Окаванго. Полет над Окаванго Опционално предложение. Делтата на река Окаванго е една от най-големите вътрешни делти в света. Заобиколена от пустинята Калахари и представлява уникална екосистема. Може да я разгледаме от малки едномоторни самолети от високо срещу допълнително заплащане когaто пристигнем в Маун. Нощувка в хотела.

24 Октомври. Маун- Сафари в делтата на река Окаванго и трансфер към солната пустиня Макгадикгади. Сутринта от 7 до 12:30 ще направим сафари в тесните канали на Окаванго с дървени лодки и ще изследваме уникалната екосистема. Ще наблюдаваме отблизо хипопотами, птици, крокодили. Пустинята Makgadikgadi е най-голямата солна равнина в света. На хоризонта се появяват миражи от изпаренията и белия пейзаж е изумителен. В сезона на дъждовете, равнината става дом най-голямата миграция на фламинго и най-голямата концентрация на зебри в света. Ще видим най-старото и известно дърво в света 4000 годишния баобаб. Тази вечер ще нощуваме в комплекс от 12 луксозни къщички, с изглед към саваната и басейн насред солната пустиня под звездите. Включена закуска и вечеря в програмата. Нощувка Planet Baobab

25 Октомври. Солната пустиня Макгадикгади- Слонската магистрала-Национален парк Чобе. След закуската започваме този приключенски ден с бъгита 4x4 из солната пустиня. Ще посетим местните племена Зу Хоанси и ще бъдете изумени как те оцеляват в тази сурова среда. Ще посетим колония от любопитни сурикати и ще направим снимка за спомен с тях. Продължаваме по слонската магистрала, не случайно казваща се така. Пристигане в един от най-интересните национални паркове в Боствана Чобе. Тази вечер всред звуците на слоновете които ще бъдат около ще се отдадем на заслужена почивка с бутилка изстудено вино, бира или друго по желание. Вечеря в хотела ни Elephant Sands Eco Tented Camp.

26 Октомври. -Национален парк Чобе. Продължаваме през Националния парк Чобе към Касане, на границата със Зимбабве. Национален парк “Chobe” е известен с изключителните сафарита за наблюдение на диви животни. Ще наблюдаваме големите котки, слонове и мигриращи животни от лодки и на сушата. Водите в делтата на река Окаванго са най-голямата вътрешна делта в света и привличат всякакъв вид дивеч, включително големи стада биволи и лъвове. След настаняване в хотела и обяд, се качваме на лодка за сафари в река Чобе с маневрени лодки, които са идеални за близки срещи с диви посетители на резервата. Вечеря на блок маса. Нощувка в Cresta Mowana Luxury Spa.

27 Октомври. Сутрешно сафари и трансфер към Зимбабве, водопадите Виктория. Рано сутринта ще направим още едно сафари като тук акцента са речните хищни крокодили, хипопотами и птици. Прибираме се в хотела и след това прекосяване на границата към Зимбабве. Настаняване в хотела и релакс. След това започваме нашето приключение с круиз по река Замбези по залез слънце и наблюдение на диви животни, крокодили, хипопотами и птици. През нощта по желание можем да организираме традиционна вечеря на открито с танци. Нощувка в такъв или подобен хотел със закуска.

28 Октомври. Водопада Виктория Водопада представлява едно от най-забележителните природни чудеса на света. Местните хора го наричат "Mosi-oa-Tunya" – „димът, който гърми“. Има магия в него. Във величествените колони от вода, гърмежа, ужасяващата пропаст и спокойните лагуни нагоре по течението. Никаква снимка не може да изобрази действителността... Известен като „най-големия“ водопад в света, Victoria Falls не е нито най-високия (Angel Falls ), нито най-широкия ( Khone Falls ). Това обаче е най-голямата завеса от падаща вода на планетата, един и половина пъти по-широка от Ниагарския и два пъти по-висока. Ще организираме две посещения на водопада, едно сутринта преди обяд и едно вечерта. Можем да организираме допълнително на място:

 • Полет с хеликоптер над водопада
 • Рафтинг
 • Посещение на пазар
 • Традиционна вечеря /ВОТА/

Втора нощувка.

29 Октомври. След закуска се връщаме отново към Намибия, пресичайки границата с контролен пункт Kazungula. Тази тясна ивица земя между Ангола и Замбия северно и Боствана южно е благословена с много влага и езера и за разлика от пустиния пейзаж на по-голямата част на Намибия е зелена, тучна и изобилства от дивеч, които постепенно се завръщат в териториите на наскоро основаните паркове Bwabwata и NkasaRupara. Продължаваме през природния парк Каприви към най-богатия и огромен Атоша, където всички кадри от National Geographic ще се презентират на живо пред нас. Нощувка всред джунглата покрай в реката Квандо, където можем да наблюдаваме хипоптами и крокодили. Нощувка в Nunda River Lodge с включена закуска и вечеря.

30 Октомври. Трансфер от Каприви- Национален парк Етоша /6 часа/ Етоша се нарежда сред най-добрите места за наблюдаване на диви животни в света. Участъците, покрити с ниска растителност и трева, са обградени от огромната Етоша Пан която е плоска и солена пустиня с площ от близо 5 хил. кв км, която за няколко дни всяка година дъждовете превръщат в плитка лагуна, пълна с фламинго и пеликани. Но през по-голямата част от годината депресията е площ от бяла, напукана кал, която в повечето дни блести с миражи. Наблюдението на огромни стада от дивеч на този фон, споменат в местния език като "голямото бяло място на сухата вода" и шофирането през Етоша са уникално преживяване. Местата за нощувка ще бъдат в хотели на платформи близко до водоеми, за да може бъдем преки свидетели на ежедневните спираща дъха ловни сцени. Нощувка в Namutoni Bush Chalets, Etosha с включени закуски и вечери.

1 Ноември. Национален парк Етоша . Вие сте в телевизора! Чарът и уникалността на парка се дължат на пустинноста на Етоша пан, липсата на възвишения и отделните водоеми. През по-голямата част от годината от май до октомври животните и птиците в Етоша зависят от около 30 на брой извора и кладенци (т.нар. waterholes или „водни дупки“). Достатъчно е да спрем край някое от тях и да затаим дъх, за да наблюдаваме приближаването на лъвове, слонове, антилопи спрингбок и гемсбок.. не по един-два екземпляра, а на цели стада. Националният парк е и едно от най-добрите места за наблюдение на силно застрашения от изчезване черен носорог. Нощувка в Okaukuejo Bush Chalets към саваната. Включени закуска и вечеря.

2 Ноември. Етоша- Дамарланд. Обширни равнини, древни долини пазещи тайните на началото на човешката цивилизиция, скални образувания и върхове – това са впечатляващите пейзажи на региона Дамараленд , през който ще пътуваме днес. Ще спрем в Petrified Forest за да видим вкаменени стволове на гора, съществувала преди 280 милиона (!) години. Ще видим друго местно племе, древни петрофлиги и интересни каменни формации като Spitzkoppe, Brandberg, Vingerklip а през нощта ще се насладим с чаша вино на невероятното звездно небе. Нощувка в Palmwag Lodge, Torra Conservancy

3 Ноември. Дармаланд-Свакомунд. В днешния пореден вълнуващ ден ще търсим адаптиралите се към пустинните условия слонове и лъвове покрай реката Гуаб . Продължаваме към известните рисунки Туифелфонтейн (Twyfelfontein) които са около близо 2500 рисунки на древните ни предци на около 3500 години .Органови тръби са другия феномен, необичайни доломитни колони с височина до 100 метра. След това продължаваме към едно от най-мистериозните места на света Брега на скелетите, където поради местните течения в капан на пясъците попадат хиляди кораби заради честите локални мъгли, постоянните ветрове и големия прибой. В късния следобед пристигаме в Свакомунд, най-красивия крайбрежен град на Намибия. Нощувка в stay@ Swakop. Включена закуска за днешния ден.

4 Ноември. Свакомунд. Време за релакс или допълнителни приключения по желание. Свакомунд предлага всичко различно от свикналия с Африка изследовател. По-скоро сме в Германия, отколкото в черния континет. За тези които не са се уморили, можем да предложим полет над пустинята със самолет или делтапланер, тур в пясъюни дюни които се преливат в океана или риболов и други. За другите можем да предложим лежерна почивка на плажа. Разбира се, няма да пропуснем най-добрите ресторанти за морски дарове покрай брега на Южния Атлантик и да се отдадем на кулинарни изкушения с бяло вино от Южна Африка или други питиета за ценители. Втора нощувка в Свакомунд stay@ Swakop с включена закуска.

5 Ноември. Свакомунд- Уелвис Бей-Национален Парк Намиб 4 часа. Днес тръгваме към Уелвис Бей и близката до града лагуна която е дом на безброй морски птици и колонии фламинго. Но всичко най-хубаво предстои. Продължаваме към величествената пустиня и най-фотографираното място в Южна Африка. Тук може да имаме шанса да видим Орикс, пустинна зебра или рядката пустинна антилопа Springbok. Ще минем през каньона Сесрием, издълбан милиони години от реката Цаучаб. Ще изкачваме стръмни пътища към билата с чудни панорамни гледки към планините. Пристигаме в Sossus Dunes Lodge късно следобяд точно на време за да видим изумителните и променящи се отблясъци по залез към далечните червени пустинни възвишения. Тази вечер ще пийнем едно питие в басейна всред пустинята и ще се наслаждаваме на божественат тишина на червените пясъци около нас. Нощувка.

6 Ноември. Дюните Сосувлей- Виндхук. 5 часа. Сосувлей е мястото, където се намират емблематичните червени пясъчни дюни на Намиб и едно от най-фотографираните места в света. На фона на искрящото синьо небе огромните червени пясъчни дюни запълват докрай нашите емоции в тази 15 дневна одисея. Ще посетим „Dune 45“, „Hiddenvlei“, „Big Daddy“ и „Dead Vlei”. След това продължаваме към Виндхук. Нощувка

7 октомври Виндхук. В Африка ли сме? Виндхук е град с "европейска" атмосфера. Тук ще видим исторически сгради от германското колониално управление и небостъргачи от метал и стъкло. Какво да кажем за локалната кухня и култура? Въпреки всичко Виндхук има цвят, звук и темпо на африкански град.Ще пазаруваме африкански барабани и дърворезби редом с елегантните магазини, предлагащи изтънчени облекла „Swakara“ и намибийски скъпоценни камъни. Докато в някои магазини се предлагат дрехи, сребро и стъклария, внесени от Европа, други са запазени за непринудените и цветни платове от Западна Африка. Има няколко базара, от които могат да бъдат купени автентични предмети.Градът е чист и добре организиран където много добре прозира немското наследство.

8 октомври Полет към Франкфурт и България

Опция посещение на Кейпт Таун Южна Африка за три дни.

8 Ноември. Полет 13:30 Виндхук- Кейпт Таун. Настаняване в хотела и нощувка.

9 Ноември Кейпт Таун. Кейптаун e удивителен град, изпълнен с безгрижност и дружелюбност и богата история и култура. Основан през 1652 година е обединил съдбата на местните африкански племена и стотици заселници от Холандия, Франция, Великобритания и Германия. Ако позволява времето ще отидем с лифт до Тейбъл Маунтин за да видим планинатавъв форма на маса, върху която често се спускат облаци покривка. Ще видим крепостта – първото здание, построено от европейците, старото пристанище и крайбрежния булевард Виктория и Аллфред - любимо място за развлечение и за жителите и за гостите на града. Ще пием ароманто кафе в заведенията където изпълнители на джаз и африкански барабани допълват уникалната емоция на града. Втора нощувка със закуска.

10 Ноември Кейпт Таун - нос Добра Надежда Целодневна екскурзия до "края на земята" – природния резерват Нос Добра Надежда – най-южната точка на африканския континент, наречена от Сър Франсис Дрейк “най-прелестното място на планетата”. До отвесните скалисти брегове на полуострова достигат водите на двата океана – Атлантическия и Идийския. Ще минем през живописния залив Хоут Бей по най-красивия планински път в света, и след това ще посетим острова на тюлените и по желание ще обядваме в ресторант с морски дарове и след това ще разгледаме колония от пингвини. Трета нощувка със закуска.

11 Ноември Полет Кейпт Таун- Виндух

12 Ноември2021 Виндхук-Фракфурт-София.

13 Ноември 2021. Кацане в 13:15 часа в София

ПЪРВИ ДЕН КРУИЗ ПО РЕКА ЗАМБЕЗИ ВТОРИ ДЕН ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ САФАРИ ПО ЗАМБЕЗИ С ЛОДКИ НАМИБИЯ ЕТОША ПАРК НАМИБИЯ Sossus DunesПАРК НАМИБИЯ
ЦЕНА ОСНОВЕН ПАКЕТ БОСТВАНА, НАМИБИЯ И ЗАМБИЯ 4099 ЛВ ПРИ 10 ЧОВЕКА./ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДАТ ЗАПИСВАНИ ПОЛЕТ СОФИЯ-ФРАНКФУРТ-ВИНДХУК И ОБРАТНО 1399 ЛВ /ЦЕНА НА ПОЛЕТА КЪМ 6 СЕПТЕМВРИ 2021/ ОБЩО 5499 ЛВ ВКЛЮЧЕНО:
 • ВСИЧКИ НОЩУВКИ И ТРАНСФЕРИ СЪС ЗАКУСКИ В ЛУКСОЗНИ ЛОДЖИ
 • ПЕТ ВЕЧЕРИ И ДВА ОБЯДА
 • ВСИЧКИ ВХОДОВЕ НА РЕЗЕРВАТИ И ГИД НА БЪЛГАРСКИ
НЕ Е ВКЛЮЧЕНО:
 • ВИЗА ЗА БОСТВАНА И НАМИБИЯ /ОКОЛО 80 ДОЛАРА ОБЩО/
 • 3 PCR ТЕСТА /ПО 50-60 ДОЛАРА/ КОИТО ЩЕ НАПРАВИМ НА МЯСТО
 • ЛИЧНИ РАЗХОДИ И БАКШИШИ
 • ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА ОТ ПЪТУВАНЕ ОКОЛО 50-60 ЛВ
НЕ СА НЕОБХОДИМИ ВАКСИНИ ЗА ЖЪЛТА ТРЕСКА ! ЗА ЮАР ВЪТРЕШЕН ПОЛЕТ ОКОЛО 400 ЛВ /ЦЕНА ЗА ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ КЪМ 7 АВГУСТ 2021/ НОЩУВКИ ОКОЛО 50 ДОЛАРА НА ЧОВЕК СЪС ЗАКУСКА И ЕКСКУРЗИЯ В КЕЙПТ ТАУН ОКОЛО 50 ДОЛАРА НА ДЕН НА ЧОВЕК /ЩЕ БЪДЕМ ТРИ ДНИ ТАМ/ ВИЗА ЗА ЮАР