Най-доброто от Мексико и Куба с Хавана и Кайо Ларго. Трети вариант

Екскурзия Куба
ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО ЧАСТ ОТ НЕЩАТА КОИТО ЩЕ ВИДИТЕ

Полет от Европа към Мексико Сити.

Кацане и транспорт към хотела в Мексико Сити.

Първи ден в Мексико Сити.

Тур на Мексико сити – историческия център на града, главния площад Сокало, Националния дворец, построен от Кортес през 1529 г. и известен със стенописите на Диего Ривера от началото на XX век, градската катедрала (най-голямата и една от най-старите на запад от Гринуич), както и руините от столицата на ацтеките – Тенотчитлан, разположени до катедралата.

Следобяд ще се качим на една висока кула и ще видим безкрайния хоризонт от сгради и вулканите обградили този мегаполис. Нощувка в Мексико сити.

Втори ден в Мексико Сити.

Еднодневна екскурзия до Теотиуакан/отиване и връщане около 100 километра/ Тръгване в 6 сутринта.

Теотиуакан („Мястото на боговете”) е най големият запазен град от древността в Северна и Южна Америка. Ще видим третата най-голяма пирамида в света – Пирамидата на Слънцето, свързана чрез Булеварда на мъртвите с по-малката Пирамида на Луната. В центъра на
археологическата зона има прекрасен музей с експозиция на редки археологически
предмети и умален модел на Теотиуакан.

Следобед трансфер до хотела и втора нощувка в Мексико Сити. Вечерта по желание ще отидем до Площад Гарибалди където може да ни припяват мариачи а ние да си пийнем по една две пет маргарити и да си починем от обиколката днес.

Трети ден в Мексико

Трансфер до летището и полет Мексико Сити- Тукстла де Гутерез. Полет в 6 сутринта.

Следва трансфер до началото на каньона Сумидеро. Ще се качим на лодка и ще направим прекрасна разходка навътре в каньона. В най-тясната и висока част скалите се издигат до 1100 метра. В края на каньона ще наблюдаваме и крокодили. Разходката ще трае около час и половина.

В около 5 следобяд ще пристигнем в град Сан Кристобал де лас Касас. Града малко напомня Тринидад в Куба със своите каменни настилки и колониална архитектура. Ще видим и цветния квартал от накацали по склоновете колоритни къщички.

Нощувка в Сан Кристобал.

Четвърти ден в Мексико

Сан Кристобал де лас Касас -Ел Чифлон- Сан Кристобал де лас Касас.

Днес отиваме на еднодневна екскурзия до чудните водопади Ел Чифлон и езерата Монтебельо на границата с Гватемала. /не се предлагат от никоя агенция в България/ Тръгване около 8 часа и връщане в 9 часа вечерта. Ще имаме възможност да се пуснем с zip line/въже над джунглата/ за по-авантюристично настроените. Въжетата са подобни на Лас Теразас Куба.

Може да се изкъпем в изумрудените синьо зелени вирове на Чифлон а в езерата Монтебельо ще се разходим със сал. Цветовете не са създадени с фотошоп, реални са :).

Връщане в Сан Кристобал около 17:30-18:00 и втора нощувка.

Пети ден в Мексико

Сан Кристобал – Агуас Азулес- Руините на Паленке.

Рано сутрин напускаме Сан Кристобал и тръгваме към друго природно чудо в Щата Чиапас. Агуас Асулес или сините води. Ще започнем да слизаме надолу /Сан Кристобал е на по-висока надморска височина/ и ще усетим влагата и температурата като видим водопадите. Ще навлезем в гъсти джунгли. Ако искате може да се изкъпете във водопадите Агуа Асулес.

След около час ще пристигнем в Паленке Мексико. Едно от най-впечатляващите дворци на Маите погълнати с времето от джунглата след края на цивилизацията им.

Шести ден в Мексико. Паленке-Мерида.

Ранно ставане, чака ни дълъг ден в който ще изминем около 650 километра. Отправяме се към Ушмал – може би вторият по значимост от градовете на маите на п-ов Юкатан (след Чичен Ица). Там ще видим главните сгради с впечатляващите им външни декорации – Губернаторския дворец,


Женския манастир
, високата повече от 40 м Пирамида на Магьосника, Игрището за пок-та-пок, Голямата пирамида. Селището, построено в периода 600 – 900 г. сл. Хр., е блестящ пример за изящния архитектурен стил Пуук на маите от едноименния район. Вечерта – пристигаме в Мерида, разходка из един от най-приятните провинциални градове на Мексико, с
чудесно запазен колониален облик. Нощувка хотел в центъра на Мерида.

 

Седми ден в Мексико Мерида-Ривиера Мая Канкун.Потегляме към снежнобелите пясъци на Ривиера Мая. По пътя ще видим Храмовия комплекс Чеченица, с Храма на бога Кукулкан е пресечена пирамида, което е едно от новите 7 чудеса на света.

Следва посещение на прекрасния Валядолид и ако остане време най-голямото сеноте в Мексико Гранд Сеноте.

Вечерта пристигане в хотела ни в Ривиера Мая 4/5 * на база всичко включено.

Осми и девети ден. Два дни почивка в хотела ни. Време за плаж и релакс в хотелския комплекс. Все пак за тези които искат още приключения ще предложим няколко варианта /срещу допълнително заплащане/ :

Първо приключение. Гмуркане с костенурки , посещение на единствения археологически комплекс на Маите разположен на морето Тулум /6-8 часа/ и посещение на Сеноте две Очи където имате възможност за гмуркане с екипировка /ако притежавате лиценз/.Цената зависи от колко човека се запишат.

Второ приключение. Посещение на парка Екс Карет.Най-големия от този тип приключенски паркове предлага един изцяло създаден от човека парк с водни тунели, река с лодка по него, ботанически паркове и аквариуми. Цена около 90 долара с включено хранене.

Трето приключение. Посещение на водния парк.Този парк, частично построен от човека включва почти изцяло водни забавления. Водни пързалки, посещение на сеноте /водни пещери/ катерене по въжени мостове, скачане с въжета във водата, кану и сноркелинг.

Четвърто приключение. Посещение на парка на Приключенеца. Каране на джипове, пускане от огромна височина с zip line/въжена линия/ са част от атракциите на този прекрасен парк. За хора с повече адреналин


Единадесети ден. Трансфер към летището в Канкун и полет Канкун-Хавана. Трансфер и настаняване в къщи за гости в кубинската столица. Нощувка

Дванадесети ден. Хавана. 

„За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му “ са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие.

Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето.

 

В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света, както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон.

Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията, който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище „Христофор Колумб“, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света.

Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност, която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства, между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където пък започва нашата пешеходка обиколка.

В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време, на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей.

Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта.

Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости.

Вечерта ще посетим актуалните салса заведения и според участията на групите ще се разберем къде да отидем. Нощувка в Хавана

Тринадесети ден.

Магията на Винялес.

Целодневна екскурзия до Винялес. Ще разгледаме Винялес. Отиване 140 км и толкова връщане

Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната.

Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали.

Ще се насладим на нереалната красота.


Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Ще снимаме индианци, устроили лагер пред пещерата и ще се запознаем с техния бит и култура. /Истинските индианци са изчезнали и избити от испанските колонизатори, но това което ще видим е реална възстановка/

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Любимо място на Ел Команданте Фидел Кастро Рус.

В ранчото на типичния кубински гуахиро

Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите.

Бенито е  типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и  ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече за Бенито тук.

Обяд по желание панорамен ресторант с пресни морски дарове и /или пилешко/телешко/свинско на барбекю.

Трансфер Винялес -Хавана.

Вечерта по желание /започва от 21:00/ посещение на Кабаре Тропикана и трансфер с ретро автомобили до Кабаре Тропикана, където гостите могат да се насладят на кабаретно шоу представление с включена консумация на Кава, Кубински ром Havana Club, Кубинска напитка Кола, хапки. Вечеря в Тропикана /по желание, срещу допълнително заплащане/. Представлението е от 22:00 – 00:00.Прочетете повече за бар Тропикана Хавана. Тук можете да видите най-добрите танцьори и танцьорки на Куба а след представлението може да танцуваме с тях на дансинга на бар Тропикана. Уникално нали?

Нощувка в  къщите за гости в Хавана.

Четиринадесети ден Хавана.

Полет Хавана – Кайо Ларго

Кайо Ларго предлага най-топло време по това време на годината! Вижте статията ми за най-подходящото време за Куба.Кайо Ларго притежава бели плажове, морски звезди и изумрудени води!

Островът предлага разкошни условия за гмуркане. Ще направим 3 незабравими нощувки в този или подобен хотел.

Ще летите в 7:00 сутринта или 16:00 следобяд ХаванаКайо Ларго в зависимост кога има място в самолета.

Настаняване в хотел 4* на база всичко включено

––––––––––––––––––––––––––––

Петнадесети ден

Кайо Ларго

Днес ще отидем до Плажа Сирена с корабче. Днес ще направим една екскурзия до плажа Параисо, /Райския плаж/ който неслучайно се казва така. Ще ви заведа на едно място, където може да плувате с делфини /заплаща се допълнително/.После с корабче ще отидем до Марината, пристанището и ще погледаме огромните риби до 2 метра, които спокойно кръжат и чакат някой от вас да им хвърли нещо за хапване. Хора не ядат.   Вечерта връщане в хотела и вечеря.

Втора нощувка в хотел 4* на база всичко включено

––––––––––––––––––––––––––––

Шестнадесети ден

Свободно време за плаж.

Кайо Ларго. Екскурзия по желание до острова на Игуаните, залива на Рая и гмуркане в коралов риф.

Тръгваме от хотела в 08:30 с организиран транспорт към пристанището. От там поемаме с катамаран или лодка към острова на Игуаните, където ще имате възможност да нахраните гущерите или да се снимате с тях. След това се отправяме към естествена лагуна или „Райското езеро“, където ще имате време да се поснимате и кратък плаж. След това поемаме към коралов риф, където  с предоставени от борда плавници и шнорхел ще поплувате с безкрай цветни рибки и ще се гмуркате в приказния свят на коралите. Връщане към 13:30 и обяд в хотела.

Tрета нощувка в хотел 4* на база всичко включено


Седемнадесети ден

Кайо Ларго -Хавана

Полет към столицата на Куба. Часа на полета не е фиксиран.

Кацане в Хавана и трансфер към къщите за гости. Нощувка

Осемнадесети ден.

Трансфер към летището в Хавана и полет за родината.

Related posts

error: Content is protected !!