Приключения във Филипини март 2021 28 март -10 април 2021.

Приключения във Филипини март 2021 28 март -10 април 2021.

28 март.Полет oт София за Филипини с Qatar Airways. Кацане в Манила. Нощувка за да се възстановим от дългия полет.

1 ден. Старата част Интрамурос, където ще нощуваме е била оградена в миналото от крепостна стена и е пазила важната испанска колония от пирати и корсари. Интрамурос носи карибска нотка на очарование, далече от Европа и Южна Америка. Ще направим обиколка на града, ще посетим крепостта Сантяго, градската катедрала.

Няма да подминем и местен рибен пазар където по желание може да опитате пресни омари, риба тон и други морски специалитети.

Прибиране в хотела. Вечеря по желание в прекрасен местен ресторант. Втора нощувка в Манила

2 ден. Сутрешен полет към Пуерто Принцеса. Кацаме в столицата на Палаван и веднага се отправяме към едно от новите седем чудесата на света, подземната река Пуерта Принцеса която е обявена за най-голямата такава в света. Ще се опитаме да я посетим рано преди тълпите. Течащата под планина Сейнт Паул е дълга 8.2 километра и се влива директно в Южно Китайско море. Природното творение на над 20 милиони години е създало чудни и много цветни сталактити и сталагмити, огромни зали и уникална еко система с много ендемични видове животни, които живеят само тук. Обиколката ще е с канута и ще трае около 40 минути. След това ще направим един обяд и продължаваме към следващата перла Ел Нидо.

Ще пристигнем около 7-8 вечерта. Ако не сте уморени, ще ви заведа в плажен ресторант където избирате от живите морски дарове които ще сготвят пред вас. Нощувка в Ел Нидо.

3 ден. Сутринта около закуска ще оцените мястото още преди да сме се отправили на екскурзията. Назъбени острови, плитки лагуни, добре дошли в Ел Нидо. Едно от най-красивите острови на света. Кайо Ларго Куба 😉 , сори, тук май е по-красиво Ще закусим от 7:30 до 8:20 и в 8:30 часа ще започне новото ни приключение. Целодневна обиколка със скоростна лодка из най-интересните места. Скоростната лодка, която ще е само за нас ще ни позволи да сме преди всички и да видим максимално много места в този рай на земята.

Всички останали правят екскурзии масовки с бавни лодки и така се получава струпване на много хора на иначе прекрасните плажове, което обезмисля до голяма степен екскурзията. Ще обядваме на далечен самотен плаж пресни морски специалитети. Ще имаме възможност да видими да плуваме с морски костенурки, да наблюдаваме приказни рифове. Да плуваме с кану в Синята Лагуна. Прибираме се вечерта и нощувка в Ел Нидо.

4 ден. Днес продължаваме със скоростната лодка. Тръгваме отново в 8:30 часа. Ще посетим останалата част на резервата, която включва Катедралата - огромна пещера остров приличаща на името си, няколко невероятни плажове както змийския остров,наречен така защото ивицата бял фин пясък е тънък и се вие като влечуго. Обяд с морски дарове, зеленчуци и пресно свинско на плажа. Вечерта може да се разходим в Ел Нидо и да ви заведа в отбрани ресторанти. Нощувка в Ел Нидо.

5 ден. Трансфер към Бохол. Пристигане и настаняване в хотела. Спрямо часа на пристигане ще ви направя програма за интересните места за този ден.

6 ден. След закуска тръгваме на панорамна обиколка из острова. Първо ще посетим чудните водопади на Димиао. Ще имаме възможност да се изкъпем в свежите води на джунглата.

След това продължаваме към ботаническа градина където ще снимаме прекрасни пеперуди. В съседство ще разгледаме и зоологическа градина където може да се снимате с бои и местни видове змии.

След това продължаваме към река Бохол и ще я разгледаме по най-добрия начин. С лодка, свирещ оркестър и шведска маса и биричка евентуално.

Ще обядваме, плувайки по реката. Ще спрем да послушаме местен детски състав. Около нас пейзажите ще се сменят като на филм. След около час и 20 минути лодката ще ни върне. След това ще посетим резерват, където ще видим най-малкия бозайник на планетата Тарсиер, принадлежащ към семейството на лемурите, бозайници които се срещат и в Мадагаскар.

След това ще минем през интересен бамбуков мост за малко адреналин и накрая се отправяме към едно от туристическите емблеми на Бохол и Филипини. Шоколадовите хълмове.

Не случайно съм избрал часа който почти съвпада и с залеза, но за сметка но това /надявам се/ ще има доста по-малко други за вашите перфектни снимки във фейсбук и инстаграм. Привечер прибиране в хотела и нощувка. По желание мога да ви заведа във вкусен ресторант с рачешко и рибени филета на плоча от Ред Снапер и Блю Марлин /Риба меч/ за да завършим този пореден прекрасен ден. Втора нощувка в Бохол Филипини.

8 ден. Бохол-Себу-Боракай Сутринта трансфер към старата столица Себу със скоростна яхта. Полет към Боракай. Ако полета ни е по-късен, ще разгледаме Себу-  най-старият град на Филипините.Ще видим живописния Бевърли хилс, където се намира впечатляващия даоистки храм, центъра за поклонение на последователите на Лао Дзъ. Следва крепостта Сан Педро, най-старата в страната, служила като укрепление на японците през втората световна война и естествено Магелановия кръст донесен от едноименния пътешественик и откривател. Полет към Боракай и настаняване в хотела. Нощувка в Боракай.

9, 10 ден. Боракай. През миналата 2018 година най-ценното бижу на Филипини бе затворено за шест месеца година за да бъде изчистен това парче райска земя, на чийто снежно бели пясъци и топли води радват милиони хора по света. Говори се, че "Белия" плаж е най-дългия такъв в света. Дали това е така ще проверим заедно. Тук има и нощен живот така че няма да ви е скучно.

Ще направим още две нощувки тук. Освен плаж, острова предлага гмуркане, сноркелинг и обиколки с лодки. В нощувките са включени закуска и вечеря на бюфет.

11 ден. Полет към Манила и нощувка във филипинската столица.

12 ден.10 април.Трансфер към летището и полет към България.

  • Малки групи. Винаги сме равни или под 9 човека плюс гида. Не обичаме масовия туризъм. Това е особено актуално сега заради Корона Вируса. Спазваме всички мерки. Винаги гид на български
  • Отбрани къщи за гости и хотели. Не допускаме мизерни места за нощувки. Наясно сме, че човек който е дал голяма сума да пътува и е минал половината свят не трябва да спи в лоши условия. Предлагаме луксозни къщи и най-добрите хотели.
  • Подбрани ресторанти и богата нощна програма. Там когато свършва програмата и гидовете от агенциите си отиват, нашата продължава. За нас гастрономическото приключение е не по-малко от самото пътуване. 
  • Най-богатите и разнообразни авторски програми плюс индивидуални приключения. 

За участие пишете на reservations@bgspace.com СВОБОДНИ МЕСТА КЪМ ЮЛИ 2020-6.

Можете и да попълните формата тук


    0
    error: BGSPACE.COM