Приключения в Перу и Боливия.Февруари 2020 година

Пътешествия Перу и Боливия

НОВА ГРУПА. МИНИМАЛЕН БРОЙ ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ 5, МАКСИМАЛЕН 12.
Вижте и други видеа от предишни пътешествия

1 ден

1 ден

Пристигане в Лима и настаняване в хотел в колониалния център.Ако полета ни е по-ранен

ще разгледаме цветните фонтани.

Сравнение с моята любима Куба и Хавана, Лима е смесица със преобладаващо влияние на западната цивилизация с нейните корпорации , див капитализъм и остатъци от индианската култура. В Лима наследниците на кечуанците / целия свят ги нарича Инки но Инка просто се е казвал техния последен цар/ се струпват от цялата страна за да търсят препитание и кариера. В резултат града се е увеличил 10 пъти и от 1 милион през 60-те години сега надхвърля 10. Безбройни гета са обхванали пустините хълмове на града. От самолета обаче изглежда привлекателно.

Ще разгледаме Площада на оръжията . В Лима се намира най-старото висше училище в Америка. Интересни забележителности които ще видим са президентския дворец в историческия център, площадът Плаза Майор с катедралата Сан Франциско от 16-и век, Парка на маслините, катакомбите на църквата Конвенто де Сан Франциско. Вечерта ще посетим уникалните огромни пеещи фонтани, където можем буквално да усетим историята на Перу със звук и светлина.

В нашата вечерна разходка ще видите и непознатите прийоми на местните за привличане на клиенти. Всеки автобус си има викач, а всеки викач си е и кондуктор.

Нощувка в Лима

2 ден. Панорамна обиколка на централна Лима. Площада на оръжията.

лима
Площада на оръжията

3 ден. Рано ставане /5 часа/ сутринта и потегляме с климатизиран автобус към Ика. Думата буквално означава Пясъчен вятър. Ще се качим в лодка в 8:30 и ще се потопим /ама не буквално/ в дивите колонии на птици, морски лъвове и пингвини на Балестовите острови.Студеното течение на океана, наречено на своя откривател Хумболт е причина и за изключителното животинско разнообразие Можем да срещнем и делфини.Ще видим и и рисунка – кактус подобна на линиите в Наска.

ПАРАКАС

Връщане в 10:30 и поемаме към другото природно чудо където пустинята бурно среща Тихия oкеан в един мирен синхрон изваян от вековете. Пътят по който ще пътуваме е направен изцяло от сол. Преди да стане пустиня, това е било океанско дъно и заради това има огромни залежи от сол, които Перу изнася .

Ще разгледаме фосили от предишния живот преди милиони години.

Продължаваме през червения плаж от хиляди малки камъчета със съдържание на желязо заради което имат този цвят.

ПАРАКАС

След това отиваме на малко рибарско пристанище което е създадено само преди няколко години от разрушителните вълни на цунамито на другия край на океана в Япония.

Ще обядваме прясна риба, октоподи и скариди уловени на същия ден от безбройните малки корабчета.

След това тръгваме към  прекрасния оазис Уакачина и се настаняваме в хостела. В 16:00 часа се качваме на бъгитатата и започваме нашето пустинно приключение.

Уакачина
Спускане по дюните

Ще направим екстремно изкачване и пускане из дюните с бъгитата а накрая на най-високата точка ще се спуснем с дъски по стръмните склонове. Ще се снимаме на залез слънце на фона на оазиса и се прибираме. Вечерта може да опитаме „севиче“ и чашка винце за да оформим края на този приключенски ден.

Oaзиса в Уакачина

3 ден.

Целодневна екскурзия до Изгубения Каньон.

Днес тръгваме на вълнуваща екскурзия до Изгубения Пясъчен Каньон. Той е открит едва преди няколко години и слава богу е неизвестен за повечето туристи.

ПЕРУ ИЗГУБЕНИЯТ КАНЬОН

В безводната пясъчна пустиня си е проправила път към Тихия океан реката Ика. Насред пустошта където почти не вали ще можем да се изкъпем в лагуна над изрисуваните от безкрайността линии на еволюцията. Ще влезем дълбоко в Каньона и ще можем да направим незабравими снимки на сюрреалистичните форми на природата.

ИЗГУБЕНИЯТ КАНЬОН ПЕРУ

На връщане ще видим и следи от паднал метеорит и можем да си вземем камъчета от космоса за спомен. Имайте предвид че пътят е каменист и пясъчен и джипа върви много бавно.

Ще се върнем около 4 часа в Ика, Уакачина.

Свободно време за релакс в басейна на хотела.

4 ден. Ранно тръгване към Наска с автобус./150 км/ Към 7 часа тръгване.

Пристигане в Наска в около 9 часа. По желание и срещу допълнително заплащане полет над линиите на Наска който трае до 30-40 мин.

Линиите на Наска Перу
Линиите на Наска

Следобяд отиваме мумМумии. Приключения в Перуиите в Лас Транкас. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вълнуващия ден продължава с невероятните пирамидите на Kaуачи. Церемониален комплекс от културата на Наските непосредствена близост до линиите на Наските.

Пирамидите на Каучи Перу
Пирамидите на Каучи

Вечерта потегляне към Арекипа и нощен преход в удобен автобус с климатик и легнали седалки.

5 ден

Пристигане в Арекипа около 7 часа сутринта и настаняване в хотела в центъра на града.

Арекипа е първата по-висока точка/2300 м н.в/ от която започва постепенно нашето аклиматизиране с височината.

Ще разгледаме колониалния център и прекрасния Площада на Оръжията. Обиколката ни ще продължи с ферма където ще видим лами и алпаки, последните изключително ценени заради нежната и мека вълна от която кралете на Кечуаните са имали само привилегията да носят облекла а сега те могат да бъдат ваши срещу някой друг лев/ в случая сол/.Ще се запознаем с процеса на преработката на вълна до крайния продукт и ще може да се снимаме с животните.

После ще хапнем в някой от вкусните местни ресторанти севиче и да пийнем популярния местен коктейл Писко.

Нощувка в Арекипа

6 ден

Трансфер Арекипа- Лачон

Ранно ставане в 6 часа и отпътуване към едни от най-дълбоките каньони в света- Колка.

Екскурзия Перу Кондор
Кондор в Каньона Колка

Освен невероятните пейзажи из Андите и усещането да се качим на 5 000 метра надморска височина ще наблюдаваме полета на кондорите.

Каньонът Колка

В края на деня пристигане в Котос в къщата за гости на Валентин край брега на Титикака с прекрасен изглед към най-високото плавателно езеро в света. За разлика от 99 % от туровете на всички туристически фирми в България и по света ние ще избягаме от бутафорните екскурзии и ще опитаме от истинското. Ще спим 2 дни в къщата за гости на нашия домакин и ще опитаме всичко от местната кухня. По желание можем да разходим неговите лами и алапаки 🙂

Супи от киноа за вегетарианците, говеждо или месо от лама и прясна пъстърва за останалите. 100 % натурално.

Ще се запознаем и с начина на живот в Котос. Ще разгледаме селските къщи, ще видим насажденията от киноа и папа- картофи.  Ако пристигнем по-рано може да отидем до Амантами- най-високия остров на Титикака и да разгледаме музей в който се съхраняват мумии.

ТИТИКАКА

Нощувка в Котос

7 ден.

Сутринта от 6 до 9:00 /по желание/. Сутрешна медитация до Пунта Зеро.

За тези които смятат това място за най-енергийно в света ще направим пешеходен преход /около 1 час и половина отиване и толкова връщане/ до Пунта Зеро- свещен храм на Инките/Кечуанците, откъдето се е вярвало че се черпи енергията на света.Ще видим зашеметяваща 360 градуса гледка към езерото Титикака. От заснежените върхове в Боливия и връх Анкохума над Лас Паз /6427 м н.в./ до Хуакане /Перу/ на другия край. Заредени с енергията от това космическо място, се прибираме в къщите за гости в Котос.

Закуска по желание от 9:00 до 9:30 часа.

9:30 часа

Туристическият бизнес в Перу отдавна храни държавата. Местните правят всичко възможно за да създадат атракции за туристите. Голяма част от тях за съжаление са само постановки. Примерно всички екскурзии от Пуно- местния областен град водят до измислен бутафорен остров където местните ходят на работа и се представят за част от племето Уроси и вечер се прибират в града.

Ние обаче ще отидем до истинските Уроси. От Котос ще се качим на малка лодка и през този вълнуващ ден ще отидем до едно от малките островчета, където живеят племето Уроси. Ще посетим семейство и ще се запознаем с начина на живот. Не е лошо да им оставите нещо срещу някое от ръчно изработените сувенири.

Уроси

12 часа.  По желание обяд с прясна пъстърва с прекрасна гледка към Титикака. След това трансфер към изключителния гробищен комплекс от древността  създаден от цивилизацията Кула /Qulla/  която е съществувала преди Инките.  Силюстани представлява гробници във формата на кули. Намира се до езерото Умайо което се образувало около угаснал кратер на вулкан. Спечелихме ли ви вече? 

Силюстани Перу

8 ден

Трансфер Лачон-град Пуно-Ла Пас

Ставане в 5 сутринта и трансфер към град Пуно. От там с автобус поемаме към Боливия и Ла Пас. В ранния следобед пристигане в боливийската столица Ла Пас.

Настаняваме се в хотела. След това ще направим уникална панорамна обиколка на столицата с кабинков лифт. Ще „прелетим“ през бедни и богати квартали накацали по каньона където е построена столицата.

Ла Паз

Ако е ясно времето ще видим и връх Илимани който се извисява още 2 хиляди метра над града /Ла Паз е най-високата столица със своите 3700 м н.в/

Ла Паз

9 ден. Лас Пас. Целодневна екскурзия . Опция с колело по пътя на смъртта или до храмовия комплекс Тиуанако.

Днес ще предоставя избор кой от двете места искате да видите /НЕ МОЖЕ И ДВЕТЕ/

Опция първа. Трансфер до Tиуанако.

Тиуанако е може би най-стария храмов комплекс познат на днешната цивилизация и за мен много по-интересно място от Мачу Пикчу. Място пълно със загадки и мистерии. Тианако Боливия

Опция втора. Пътешествие с гид и осигурен велосипед по пътя на смъртта. Пътя на смъртта е наречен така заради произшествията на по може би най-опасния в миналото път в света. Сега е туристическа забележителност по която може да се спуснете с велосипед и само за няколко часа да видите няколко климатични пояса. Ще бъдете осигурени с гид, велосипед и каски. Все пак е необходимо добра физическа подготовка.

10 ден.Ла Паз- Ел Алто- Салар де Юни

Днес летим към Салар де Юни, едно от природните чудеса на света. Бих казал в Топ 3.

Ранен полет със самолет към Салар де Юни.

Салар де Юни предлага една от най-уникалните гледки на нашата планета. Бялата идеална мозайка от сол контрастира с жълто-червените планини наоколо.

Салар де Юни

Когато вали пустинята се превръща в най-голямото огледало в света и човек губи представа от коя страна се намира. Ще посетим всичко най-интересно в района- острова с 5-6 метра високи кактуси, вулкана до Тахуа където ще обядваме заобиколени от лами и алпаки.

САЛАР ДЕ ЮНИ

Нощувка в  луксозния хотел който е направен изцяло от сол.  Естествено с прекрасни големи стаи с климатик и големи бани. Подбраните хотели и къщи за гости е една от запазените марки на bgspace.com

Солен хотел в Салар де Юни Боливия

11 ден.

Връщаме се с полет до Ла Паз.

Полет Салар де Юни- Ла Паз

Трансфер до хотела и вечерна разходка из града.

Нощувка в Ла Пас

12 ден

Ла Паз- Куско

Полет със самолет до старата столица на Империята на Инките.

Настаняване в хостел в центъра на града. Панорамна обиколка на града.

Като властваща империя испанците надграждат своите храмове над тези на Инките. Но все пак ще видим идеалните форми на скалните късове над които е създаден новия Куско. Ще обиколим площада на оръжията, прекрасните катедрали Сан Кристобал Сан Франциско.Ако имаме време ще видим Историческия музей и Археологическия музей.

Нощувка в Куско

13 ден Олайнтамбо

Днес се отправяме на вълнуваща обиколка из свещенната долина.

Първо ще се спрем в Чинчеро. Ще се запознаем с начина по който кечуанците тъкат плетива и правят типичните за региона цветни облекла от вълна от лами и алпака.

Ще разгледаме една от първите построени от испанците катедрали в които ще видите стенописи изпобразяващи покоряването на империята на Инките.

Следващата ни спирка е Морай. Ще видим изумяващите амфитеатрални тераси в малка долина построени от Кечуанците, може би най-древната открита лаботария за насаждения където са наблюдавали растежа на културите при различна влажност и температура.

След това ще продължим към солнците Марас създадени от Пре – Инките. Те са създадени заради солеността на реката, заради това че извира от древен солник, някога намирал се на дъното на океана а сега в недрата на Андите в свещената долина.

Ще обядваме в Порой, но името не трябва да ви стряска. По скоро ще имате възможността да хапнете порой от местни специалитети.

След това продължаваме по поречието на Урумбамба към Олайтамбо, крепостта пазела подстъпите към свещения град Мачу Пикчу. Ще разгледаме първо крепостта

Настаняване в разкошна къща за гости с цветни рогозки. След това ще се изкачим към построени от Инките складове за съхраняване на продукти и ще ви направя снимки на фона на залязващото слънце /ако няма облаци 🙂 / Къщите-складове са били построени съобразено с местните течения на ветровете. Така продуктите са били съхранявани за по-дълго време.

Нощувка в Олайнтамбо

14 ден

Рано сутринта хващаме сутрешния панорамен влак Олайнтамбо-Агуас Калиентес. От огромните стъклени витрини ще се насладим на поне два климатични пояса и от планината ще слезнем в джунглата на Агуас Калиентес откъдето ще започне нашето изкачване наново до Мачу Пикчу.

Едно от най-магическите места на изгубената цивилизация ще прекараме 4-5 часа с местен гид който ще ни покаже невиждани детайли от Изгубения Град.

В 13:00 часа връщане и хващане на влакчето в 15:00. Пристигане в Куско вечерта в 20:00 и настаняване в хотела.

 

15 ден

Сутрешен полет

полет Куско-Лима

Кацане в Лима. Трансфер към хостела ни, който се намира в най-зеления квартал Мирафлорес. Нощувка в Мирафлорес и разглеждане на зеления парк на влюбените с прекрасен изглед към Тихият Океан. Един добър завършек на огърлицата от уникални емоции който ще изпитате през тези 17 дни.

16 ден полет към България/Европа/Вашия дом

Цена 2500 долара без самолетен билет София-Лима-София.

Цена на самолетния билет 1000-1200 долара /София-Лима-София/

Включено:

  • Всички нощувки в къщи за гости и хотели по програмата
  • Всички входове за резерватите по програмата /БЕЗ ЛИНИИТЕ НА НАСКА/ За Боливия в деня в Ла Пас ще имате избор между опцията с велосипед по пътя на смъртта или до храмовия Комплекс Тихуанако тъй като не може и двете наведнъж
  • Всички трансфери
  • Четири вътрешни полети Ла Пас- Салар де Юни-Ла Пас, Ла Пас-Куско , Куско-Лима
  • Виза за Боливия
  • В някои от хотелите/къщи за гости е включена закуска но не във всички
  • Обяд в резервата Паракас на третия ден

ЗАБЕЛЕЖКА: ВЪЗМОЖНО Е ПРОМЯНА НА САМОЛЕТНИЯ БИЛЕТ ДО 6 ДНИ НАПРЕД/НАЗАД  В ПРОГРАМАТА

За участие пишете на peru@bgspace.com

Related posts

error: Content is protected !!

Notice: Undefined index: prnt_scr_msg in /home/g55iuq5k2mfk/public_html/wp-content/plugins/wp-content-copy-protector/preventer-index.php on line 171