4 Септември 2023. 17:10 Полет - София-Доха-Кейптаун с  QATAR AIRLINES


5 септември 2023 година Кейпт Таун Южна Африка Кацане в 10:45 сутринта.


 Кейптаун. Кейптаун e удивителен град, изпълнен с безгрижност и дружелюбност и богата история и култура. Основан през 1652 година е обединил съдбата на местните африкански племена и стотици заселници от Холандия, Франция, Великобритания и Германия. Ако позволява времето ще отидем с лифт до Тейбъл Маунтин за да видим планината във форма на маса, върху която често се спускат облаци покривка. Ще видим крепостта – първото здание, построено от европейците, старото пристанище и крайбрежния булевард Виктория и Аллфред - любимо място за развлечение и за жителите и за гостите на града. Ще пием ароманто кафе в заведенията където изпълнители на джаз и африкански барабани допълват уникалната емоция на града. Възможност за гмуркане с акули следобяд. Само с предварителна заявка bgspace акули
6 септември Кейпт Таун - нос Добра Надежда Целодневна екскурзия до "края на земята" – природния резерват Нос Добра Надежда – най-южната точка на африканския континент, наречена от Сър Франсис Дрейк “най-прелестното място на планетата”. До отвесните скалисти брегове на полуострова достигат водите на двата океана – Атлантическия и Идийския. Ще минем през живописния залив Хоут Бей по най-красивия планински път в света, и след това ще посетим острова на тюлените и по желание ще обядваме в ресторант с морски дарове и след това ще разгледаме колония от пингвини.
7 септември Полет Кейпт Таун- Виндух Виндхук. В Африка ли сме? Виндхук е град с "европейска" атмосфера. Тук ще видим исторически сгради от германското колониално управление и небостъргачи от метал и стъкло. Какво да кажем за локалната кухня и култура? Въпреки всичко Виндхук има цвят, звук и темпо на африкански град.Ще пазаруваме африкански барабани и дърворезби редом с елегантните магазини, предлагащи изтънчени облекла „Swakara“ и намибийски скъпоценни камъни. Докато в някои магазини се предлагат дрехи, сребро и стъклария, внесени от Европа, други са запазени за непринудените и цветни платове от Западна Африка. Има няколко базара, от които могат да бъдат купени автентични предмети.Градът е чист и добре организиран където много добре прозира немското наследство.
8 септември 2023 Намибия-Боствана. Пристигане в късния следобяд в Гханзи. Taзи първа вълнуваща вечер ще се върнем към нашите предци, когато сме танцували на фона на звездите и сме молели боговете за повече дъжд и плючка. Танци и вечеря с бушменски племена. Първа нощувка в Гханзи Боствана, лодж хотел Ghanzi Trailblazers.
9 септември 2023. Гханзи-Маун-Делтата на река Окаванго 3 часа. Сутрешна разходка с бушменските племена. Ще видим как живеят, как се хранят, как ловуват. След това ще закусим и заминаване за Маун. Пристигане в късния следобед. Свободно време в хотела или възможност за полет над делтата на река Окаванго. Полет над Окаванго Опционално предложение. Делтата на река Окаванго е една от най-големите вътрешни делти в света. Заобиколена от пустинята Калахари и представлява уникална екосистема. Може да я разгледаме от малки едномоторни самолети от високо срещу допълнително заплащане когaто пристигнем в Маун. Нощувка в хотела.
10 септември. Маун- Сафари в делтата на река Окаванго и трансфер към солната пустиня Макгадикгади. Сутринта от 7 до 12:30 ще направим сафари в тесните канали на Окаванго с дървени лодки и ще изследваме уникалната екосистема. Ще наблюдаваме отблизо хипопотами, птици, крокодили. Пустинята Makgadikgadi е най-голямата солна равнина в света. На хоризонта се появяват миражи от изпаренията и белия пейзаж е изумителен. В сезона на дъждовете, равнината става дом най-голямата миграция на фламинго и най-голямата концентрация на зебри в света. Ще видим най-старото и известно дърво в света 4000 годишния баобаб. Тази вечер ще нощуваме в комплекс от 12 луксозни къщички, с изглед към саваната и басейн насред солната пустиня под звездите. Включена закуска  в програмата. Нощувка
11 септември. Солната пустиня Макгадикгади- Слонската магистрала-Национален парк Чобе. След закуската започваме този приключенски ден с бъгита 4x4 из солната пустиня. Ще посетим местните племена Зу Хоанси и ще бъдете изумени как те оцеляват в тази сурова среда. Ще посетим колония от любопитни сурикати и ще направим снимка за спомен с тях. Продължаваме по слонската магистрала, не случайно казваща се така. Пристигане в един от най-интересните национални паркове в Боствана Чобе. Тази вечер всред звуците на слоновете които ще бъдат около ще се отдадем на заслужена почивка с бутилка изстудено вино, бира или друго по желание. Вечеря в хотела ни
12  септември. -Национален парк Чобе. Продължаваме през Националния парк Чобе към Касане, на границата със Зимбабве. Национален парк “Chobe” е известен с изключителните сафарита за наблюдение на диви животни. Ще наблюдаваме големите котки, слонове и мигриращи животни от лодки и на сушата. Водите в делтата на река Окаванго са най-голямата вътрешна делта в света и привличат всякакъв вид дивеч, включително големи стада биволи и лъвове. След настаняване в хотела и обяд, се качваме на лодка за сафари в река Чобе с маневрени лодки, които са идеални за близки срещи с диви посетители на резервата.  Нощувка
13 септември. Tрансфер към Зимбабве, водопадите Виктория. Настаняване в хотела и релакс. След това започваме нашето приключение с круиз по река Замбези по залез слънце и наблюдение на диви животни, крокодили, хипопотами и птици. През нощта по желание можем да организираме традиционна вечеря на открито с танци. Нощувка в такъв или подобен хотел със закуска.
14 септември. Водопада Виктория Водопада представлява едно от най-забележителните природни чудеса на света. Местните хора го наричат "Mosi-oa-Tunya" – „димът, който гърми“. Има магия в него. Във величествените колони от вода, гърмежа, ужасяващата пропаст и спокойните лагуни нагоре по течението. Никаква снимка не може да изобрази действителността... Известен като „най-големия“ водопад в света, Victoria Falls не е нито най-високия (Angel Falls ), нито най-широкия ( Khone Falls ). Това обаче е най-голямата завеса от падаща вода на планетата, един и половина пъти по-широка от Ниагарския и два пъти по-висока. Ще организираме две посещения на водопада, едно сутринта преди обяд и едно вечерта. Можем да организираме допълнително на място:
  • Полет с хеликоптер над водопада
  • Рафтинг
  • Посещение на пазар
  • Традиционна вечеря /ВОТА/
Втора нощувка.
15 септември. След закуска се връщаме отново към Намибия, пресичайки границата с контролен пункт Kazungula. Тази тясна ивица земя между Ангола и Замбия северно и Боствана южно е благословена с много влага и езера и за разлика от пустиния пейзаж на по-голямата част на Намибия е зелена, тучна и изобилства от дивеч, които постепенно се завръщат в териториите на наскоро основаните паркове Bwabwata и NkasaRupara. Продължаваме през природния парк Каприви към най-богатия и огромен Атоша, където всички кадри от National Geographic ще се презентират на живо пред нас. Нощувка всред джунглата покрай в реката Квандо, където можем да наблюдаваме хипоптами и крокодили. Нощувка River с включена закуска.
16 септември. Трансфер от Каприви- Национален парк Етоша /6 часа/ Етоша се нарежда сред най-добрите места за наблюдаване на диви животни в света. Участъците, покрити с ниска растителност и трева, са обградени от огромната Етоша Пан която е плоска и солена пустиня с площ от близо 5 хил. кв км, която за няколко дни всяка година дъждовете превръщат в плитка лагуна, пълна с фламинго и пеликани. Но през по-голямата част от годината депресията е площ от бяла, напукана кал, която в повечето дни блести с миражи. Наблюдението на огромни стада от дивеч на този фон, споменат в местния език като "голямото бяло място на сухата вода" и шофирането през Етоша са уникално преживяване. Местата за нощувка ще бъдат в хотели на платформи близко до водоеми, за да може бъдем преки свидетели на ежедневните спираща дъха ловни сцени. Нощувка в Namutoni Bush Chalets, Etosha с включени закуски.
17 септември. Национален парк Етоша . Вие сте в телевизора! Чарът и уникалността на парка се дължат на пустинността на Етоша пан, липсата на възвишения и отделните водоеми. През по-голямата част от годината от май до октомври животните и птиците в Етоша зависят от около 30 на брой извора и кладенци (т.нар. waterholes или „водни дупки“). Достатъчно е да спрем край някое от тях и да затаим дъх, за да наблюдаваме приближаването на лъвове, слонове, антилопи спрингбок и гемсбок.. не по един-два екземпляра, а на цели стада. Националният парк е и едно от най-добрите места за наблюдение на силно застрашения от изчезване черен носорог. Нощувка в Palmag Lodge или подобен.
18 септември. Palmag--Свакопмунд 9 часа. Обширни равнини, древни долини пазещи тайните на началото на човешката цивилизиция, скални образувания и върхове – това са впечатляващите пейзажи на региона Дамараленд , през който ще пътуваме днес. Ще видим древни племена, интересни каменни формации като Spitzkoppe, Brandberg, Vingerklip  и в късните часове ще достигнем Свакопмунд Ще  търсим адаптиралите се към пустинните условия слонове и лъвове покрай реката Гуаб . След това продължаваме към едно от най-мистериозните места на света Брега на скелетите, където поради местните течения в капан на пясъците попадат хиляди кораби заради честите локални мъгли, постоянните ветрове и големия прибой. Европейския Свакомунд е  най-красивия крайбрежен град на Намибия. Нощувка в stay@ Swakop. Включена закуска
19 септември. Свакомунд-Пустинята Намиб. Свакомунд предлага всичко различно от свикналия с Африка изследовател. По-скоро сме в Германия, отколкото в черния континент. Разбира се, няма да пропуснем най-добрите ресторанти за морски дарове покрай брега на Южния Атлантик и да се отдадем на кулинарни изкушения с бяло вино от Южна Африка или други питиета за ценители. Към 9 часа сутринта поемаме към  Уелвис Бей и след това към Национален Парк Намиб 4 часа. Днес тръгваме към Уелвис Бей и близката до града лагуна която е дом на безброй морски птици и колонии фламинго. Но всичко най-хубаво предстои. Продължаваме към величествената пустиня и най-фотографираното място в Южна Африка. Тук може да имаме шанса да видим Орикс, пустинна зебра или рядката пустинна антилопа Springbok. Ще минем през каньона Сесрием, издълбан милиони години от реката Цаучаб. Ще изкачваме стръмни пътища към билата с чудни панорамни гледки към планините. Пристигаме вHammerstein Lodge /или подобен/късно следобяд точно на време за да видим изумителните и променящи се отблясъци по залез към далечните червени пустинни възвишения.
20 септември. Дюните Сосувлей- Виндхук. 5 часа. Сосувлей е мястото, където се намират емблематичните червени пясъчни дюни на Намиб и едно от най-фотографираните места в света. На фона на искрящото синьо небе огромните червени пясъчни дюни запълват докрай нашите емоции в тази 15 дневна одисея. Ще посетим „Dune 45“, „Hiddenvlei“, „Big Daddy“ и „Dead Vlei”. След това продължаваме към Виндхук. Нощувка във Виндхук.
21 септември Полет към Доха в 13:20 часа.  Кацане в 23 часа на 21 септември. Възможност за нощен сити тур в Доха. 22 септември. Полет Доха-София в 09:50 часа. Кацане в София  България в 14:40 часа.
ЦЕНА 6999 ЛЕВА ВКЛЮЧЕНО:
  • ПОЛЕТ СОФИЯ-КЕЙПТАУН ВИНДХУК- СОФИЯ ДО 800 ЕВРО. НАД ТАЗИ ЦЕНА ПЛАЩАТЕ РАЗЛИКАТА НАД 800 ЕВРО С QATAR AIRWAYS
  • ВСИЧКИ НОЩУВКИ И ТРАНСФЕРИ СЪС ЗАКУСКИ В ЛОДЖИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ
  • ВСИЧКИ ВХОДОВЕ НА РЕЗЕРВАТИ И ГИД НА БЪЛГАРСКИ
  • ПОЛЕТ КЕЙТП ТАУН-ВИНДХУК
  • ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЕ 5000$ С ВКЛЮЧЕНА ОПЦИЯ "ОТМЯНА ОТ ПЪТУВАНЕ"
  • ВИЗА ЮАР
  • ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЧОВЕК В ЕДИНИЧНА СТАЯ 350 ЕВРО.
  • МИНИМАЛНА БРОЙКА  12 ЧОВЕКА.
  • ЗА ХОРАТА КОИТО ДЖИПОВЕТЕ В НАМИБИЯ, БОСТВАНА И ЗИМБАБВЕ НАМАЛЕНИЕ 250 ЕВРО ОТ ОБЩАТА ЦЕНА.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- НЕ Е ВКЛЮЧЕНО:
  • ВИЗА ЗА БОСТВАНА И НАМИБИЯ /ОКОЛО 80 ДОЛАРА ОБЩО/
  • ЛИЧНИ РАЗХОДИ И БАКШИШИ
НЕ СА НЕОБХОДИМИ ВАКСИНИ ЗА ЖЪЛТА ТРЕСКА.  
error: BGSPACE.COM