ЮАР 8 Октомври- 12 Октомври 2021 година

ЮАР 8 Октомври- 12 Октомври 2021 година

8 октомври. Взимане на PCR тестовете и трансфер към летището.

Полет Sa Airlink (4Z 327)  Виндхук-Кейпт Таун в 13:40.

Самолетен билет 5815 ZAR -350 евро на човек за full flexible билети. Свалете своя билет от тук.

Кацане на 15:50 в Кейпт Таун. Трансфер в хотела на същия принцип в двойни и единични стаи . Свободно време за дегустация на вино и почивка

Хотелът  се намира в района на големия търговски център Waterfront.

9 октомври 2021 8:00 часа.

Обиколката започва с изкачване на Table Mountain – планината Маса – символ на града, висока  1080 метра над окена, откъдето се открива изключително красива гледка към част от него, ако времето позволява. При силен вятър тази екскурзия не може да се осъществи. Изкачването става със специална въжена линия  и въртяща се кабина на 360 градуса.

 

След това ще се върнем в Кейпт Таун за да започнем панорамна обиколка на града.

Започваме с  Замъкът – най-старата сграда в Южна Африка, градската градина, и следва  панорамна обиколка около сградата на Парламента, Общината . Ще се разгледаме  историческия малайски квартал и Сигнал Хил  а след това цветното място  Бо Каап – област с богата история и разнообразие от културни етноси и романтичните калдъръмени улици.Ще посетим пешеходно централната част на града Company’s Garden, чието име идва от Датската компания, която започва изграждането на градините през 1652 г. с цел да ги направи място за изхранване на екипажите на своите кораби, които спирали тук с товарите си с подправки по пътя между Европа и Източните Индии. Днес на територията на градините могат да се видят постройките за робите, построили голяма част от града, настоящата сграда на Парламента, Планетариума и Южноафриканския музей Iziko.

Нощувка

10 октомври 2021  Нос Добра Надежда. Приключенията продължават!

Днес се отправяме на  еднодневна екскурзия с бус до полуостров Кейп (Cape Peninsula) и Кейп пойнт. Макар че истинската разделна точка между Индийския и Атлантическия океани да е на около 150 км. на юг, нос Добра Надежда е безспорно едно от най-красивите места в Африка. Скалите на полуостров Кейп драматично се спускат във водата, заради което  Кейп пойнт е най-посещаваното място в Южна Африка.

Пътят минава край прекрасни плажове (залива Кампс с високо извисяващите се 12 апостола, плажа Клифтън), спиращи дъха гледки, живописни малки рибарски селца. По желание на място можете да си купите билет за пътуване с лодка до Тюленовия остров.Полуостровът е едно от най-красивите места в Южна Африка и се простира от центъра на града до Кейп Пойнт. Следва най-очакваната част от екскурзията- природния резерват Нос Добра Надежда. Ще посетим Стария фар, от който се открива панорамна гледка към мястото, където се събират двата океана – Индийски и Атлантически. След обяда в близкия ресторант (не е включен в цената), потегляме към селцето Саймън, известно с очарователната си викторианска архитектура и плажа Boulders, където дървен мост отвежда туристите до мястото, обитавано от голяма колония от пингвини. Връщане в хотела. По желание на групата – тематична „африканска вечеря“ в местен ресторант.

Boulders

Нощувка в хотела.

11 октомври 2021 .  Предлагаме два варианта. Винен тур или гледане на китове с опция гмуркане всред акули

Вариант 1. Наблюдения на китове с опция гмуркане всред акули. Тази екскурзия е възможна само при подходящо тихо време! Опция гмуркане с акули се плаща допълнително и подлежи на потвърждение в момента заради спецификата.

Само на 90 минути извън Кейптаун е  се намира  едно от най-добрите места за наблюдение на китове в света.
китове
От юни до ноември могат да се видят стотици ухажващи се, чифтосващи се и раждащи китове, особено южният кит, с няколко кита на Брайд и гърбати за разнообразие. По тези води на границата на Атлантическия Океан и Индийския водите гъмжат от живот. Ще предложим за по-екстремно настроените от вас гмуркане в желязна решетка и наблюдение на бели акули които са се специализирали да ловят тюлени.

акули

Вариант 2. Полудневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейптаун

Paarl town – градът известен с налагането на езика африканс като втори официален в страната, както и с първия град отправил призив за свобода и полагане на основите на Новата държава Южна Африка след освобождаването на Нелсън Мандела от затвора. Продължавате към винарна за информативен тур и за по-близък поглед върху тънкостите в процеса на създаване на вино. Следва град Franschoek, датиращ от 17 в, когато пристигат френските хугеноти. Построен като гурме столицата на Южна Африка, този чаровен град, в най-живописната долина, пази старинния си стил и чар. Разглеждане на паметника на хугенотите. Свободно време за обяд. На път за Stellenbosch минавате през прохода Helshoogte–в сърцето на южноафриканската винена индустрия, известно с красотата и културата си. Разходка в града по успоредни на канала улици, под сянката на гигантски дъбови дървета и изящно запазени исторически значими сгради. В това университетско градче кафенетата, галериите, антиквариатите са на всяка крачка, сред изобилстващата атмосфера на спокоен интелектуализъм и дух на винопроизводство. Ще ви бъде трудно да си изберете вино за дегустация сред разнообразието от видове – включено е дегустиране в две имения, а ако остане време – и в трето (с доплащане).. Следващата ни спирка е във винарска изба в района на Stellenbosch – вторият най-стар град построен в ЮАР,  с дегустация на вино. Продължаваме към Franschoek (в превод „френското ъгълче“), известно с първото място в страната, където се заселват французи протестиращи срещу каноните на средновековната католическа църква и Инквизицията в Европа. Ще имаме свободно време за обяд (не е включен в цената). Връщане в Кейптаун и взимане на PCR. Нощувка в хотела.

Градът е разположен в подножието на група от гранитни куполи, от където идва и името му.

12 октомври 2021 

Взимаме си PCR и се отправяме към летището. Полет в 10:30 сутринта към Виндхук и кацане в 12:45 в Намибийската столица. Настаняване в хотела и нощувка. Последна вечер в хубав ресторант във Виндхук по желание.

13 октомври 2021. Полет към България.

ЦЕНИ

499 ЕВРО НА ЧОВЕК  ПРОГРАМА ЮЖНА АФРИКА /ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ЕДИНИЧНА СТАЯ ДОПЛАЩАНЕ 89 ЕВРО НА ЧОВЕК/

350 ЕВРО САМОЛЕТНИЯ БИЛЕТ ВИНДХУК- КЕЙП ТАУН -ВИНДХУК 

60 ЕUR ВИЗА ЮЖНА АФРИКА

ВКЛЮЧЕНИ: ВСИЧКИ ЕКСКУРЗИИ, ТРАНСПОРТ И НОЩУВКИ И ВХОДОВЕ НА РЕЗЕРВАТИ И МУЗЕИ.

  • 4 НОЩУВКИ В City Lodge Hotel, Waterfront  Cape Town или подобен
  • 1 НОЩУВКА 12 ОКТОМВРИ 2021 ВЪВ ВИНДХУК Windhoek Country Club Resort или подобен със закуска.

Не са включени бакшиши, PCR тестове, хранене /в Кейпт Таун/

 

0
error: BGSPACE.COM