25 март 2023 година Кацане в Мексико Сити.

Полет от Европа- Мексико Сити. Посрещане на летището и транспорт до хотела ви в центъра. Нощувка в Мексико Сити.

26 март 2023 година. Обиколка на Мексико Сити.

Тур на Мексико сити – историческия център на града, главния площад Сокало, Националния дворец, построен от Кортес през 1529 г. и известен със стенописите на Диего Ривера от началото на XX век, градската катедрала (най-голямата и една от най-старите на запад от Гринуич), както и руините от столицата на ацтеките – Тенотчитлан, разположени до катедралата.

Следобяд ще се качим на една висока кула и ще видим безкрайния хоризонт от сгради и вулканите обградили този мегаполис. Нощувка в Мексико сити.

27 март 2023 година. Мексико Ситиирамидите на Теотиклан– Теотикан-Мексико Сити.

Еднодневна екскурзия до Теотиуакан/отиване и връщане около 100 километра/ Тръгване в 6 сутринта.

Теотиуакан („Мястото на боговете”) е най големият запазен град от древността в Северна и Южна Америка. Ще видим третата най-голяма пирамида в света – Пирамидата на Слънцето, свързана чрез Булеварда на мъртвите с по-малката Пирамида на Луната. В центъра на археологическата зона има прекрасен музей с експозиция на редки археологически предмети и умален модел на Теотиуакан. Прочетете повече за тях в другия ни сайт mexico.bgspace.com

Следобед трансфер до хотела и втора нощувка в Мексико Сити. Вечерта по желание ще отидем до Площад Гарибалди където може да ни припяват мариачи а ние да си пийнем по една две пет маргарити и да си починем от обиколката днес.

28 март 2023 година. Полет Мексико Сити-Канкун

Трансфер от летището в Канкун и настаняване в хотел 4/5 * на изхранване всичко включено, намиращ се на снежнобелите пясъци в Ривиера Мая, Канкун. Трансфер до хотела.

29 март 2023 година. Еднодневна екскурзия до Чеченица и Валядолид

Еднодневна екскурзия до Храмовия комплекс Чеченица, с Валядолид и най-голямото Сеноте в Мексико Гранд СЕНОТЕ. Чеченица с Храма на бога Кукулкан е пресечена пирамида, което е едно от новите 7 чудеса на света.

Валядолид прилича много на Тринидад в Куба.

30 март 2022 година. Ривиера Мая Канкун. Възможност за допълнителни екскурзии или просто лежерно спокойствие в хотела. Идеи за  още приключения може да видите в раздел допълнителни екскурзии. Естествено гида на български е бил на всички от тях и ще ви посъветва за всички.

 31 март. Полет Канкун-Хавана

Трансфер към летището в Канкун. Полет към Куба. Посрещане на летището в Хавана и транспорт към къщите за гости.

1 април 2023  година Панорамна обиколка на Хавана

„За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му “ са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие. Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето. В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света, както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон.

Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията, който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище „Христофор Колумб“, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света. Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност, която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства, между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където пък започва нашата пешеходка обиколка.

В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време, на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей.Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта. Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости. Вечерта ще посетим актуалните салса заведения и според участията на групите ще се разберем къде да отидем. Нощувка в отбрани къщи за гости във Ведадо Хавана.


2 април 2023 г. Хавана.Магията на Винялес.

Ще разгледаме Винялес. Отиване 140 км и толкова връщане.Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната. Винялес е чудно селце в западна Куба,  близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали.

Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Ще снимаме индианци, устроили лагер пред пещерата и ще се запознаем с техния бит и култура. Истинските индианци са изчезнали и избити от испанските колонизатори, но това което ще видим е реална възстановка.

 

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Любимо място на Ел Команданте Фидел Кастро Рус.

В ранчото на типичния кубински гуахиро.Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите.

Бенито е  типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и  ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече за Бенито тук.

Обяд по желание панорамен ресторант с пресни морски дарове и или по избор домашно свинско,пилешко или агнешко на барбекю. На връщане ще разгледаме Сороа. Със своите тридесет и пет хиляди квадратни метра Сороа Куба представлява уникален резерват, където може да видите огромно разнообразие на цветя и орхидеи, включително и на Марипоса/Пеперуда/ цветето символ на Куба.

Локалния климат със средна температура 23,9 градуса, влажност 75,5 % и около 1500 мм годишно валеж благоприятства Сороа да се превърне в резерват подходящ за тези нежни създания и не само.

Следва малко тъжната история за иначе това прекрасно място. Доктор Томас Филипе Камачо е създателя на парка. Той започва своята работа през 1943 година и превръща тропическата джунгла в райска градина. След неочакваната смърт на дъщеря /умира на 21 години/ той кръщава резервата “ Rancho Pilila¨. След като и съпругата му умира малко по-късно той се посвещава изцяло на каузата си и по специално на любимите на жена му орхидеи. Когато и самия създател на Сороа доктор Камачо умира през 1961 резервата става културно наследство с национално значение.

През 1978  земеделския  филиал от университета на Пиняр дел Рио започва да го развива като ботаническа градина. Сега резервата е достъпен за всеки. Тук можете да видите всякакви орхидеи, цветя, тропически растения от цял свят и най-вече Mariposa- цветето символ на Куба. Трансфер Винялес -Хавана и нощувка.


3 април 2023 година

 Хавана-Варадеро /140 км/ Във Варадеро ще разгледаме къщата на Дюпон, американския милиардер избрал това място за лятна вила в началото на 19 век.

Следващата точка е най-високият виадукт в Куба Puente De Bacunayagua, където ще спрем за кафе и снимки.

Тук ще пием и едно от най-вкусните пиняколади, като вместо от чаша ще ги пием от ананас.

Продължаваме към Матанзас, криещ в себе си очарованието на типичния провинциален колониален град. Друго интересно място на път към Матанзас, което ще видим е делтата на река Canimar. Пристигаме следобяд във Варадеро и се настаняваме в хотела на база all inclusive. Обяд и вечеря.Варадеро. Нощувка в хотел 4 *


4 април 2023 година

Свободен ден за плаж във Варадеро.

Нощувка във Варадеро в хотел 4* на база всичко включено.


5 април 2023. Еднодневна екскурзия с Гуама, Сиенфуегос и Тринидад.

Към 7 часа Напускаме Варадеро и потегляме към Гуама, Сиенфуегос и Тринидад.

Пристигаме първо в Гуама

Гуама се намира в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Ще снимаме крокодилите в фермата. После  продължаваме с лодка през „Лагуната на съкровищата“. На отсрещния бряг е разположено автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но  със скулптури е пресъздаден бита , културата и ежедневието им. Ще разберем кой е бога на тютюна. Ще имаме шанса да заснемем крокодилите във фермата. Можем да си поръчаме да ги нахранят пред нас. А  птици и риби  можем да заснемем в естествената им среда. После можете да хапнете крокодилско.

След Гуама се отправяме към красив панорамен път покрай Карибско море  и достигаме  „Залива на прасетата“ или плажа Хирон, където през април 1961 г. е извършен  неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и поддръжката на ВМС на САЩ. Ще разгледаме военния музей и продължаваме към красивия Сиенфуегос. Малко преди Сиенфуегос ще минем покрай бюста на Васил Левски в едноименния завод строен от българи, единствения такъв в Централна Америка.Ще разгледаме Сиенфуегос, проектиран и строен от френски заселници. Ще направим кратка обиколка на централния площад Хосе Марти, а после с колата ще се спуснем по красивия Малекон и ще достигнем прекрасния палат Palacio de Valle.

След това продължаваме към Тринидад   Разходка из колониален Тринидад. Посещение на историческия музей, изоставената катедрала и панорамна обиколка пеша на старата част. Ще посетим и храма на Йемая, божество-оришас, от местната религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник Бабалао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител.

Връщане от  Тринидад към Варадеро.Около 21 часа прибиране в кубинския курорт.


6 април 2023 година Трансфер Варадеро летище Хавана и полет.


 • Малки групи. Винаги сме равни или под 9 човека плюс гида. Не обичаме масовия туризъм. Това е особено актуално сега заради Корона Вируса. Спазваме всички мерки.
 • Отбрани къщи за гости и хотели. Не допускаме мизерни места за нощувки. Наясно сме, че човек който е дал голяма сума да пътува и е минал половината свят не трябва да спи в лоши условия. Предлагаме луксозни къщи и най-добрите хотели. Опционално предлагаме VIP резиденции и истински палати.
 • Подбрани ресторанти и богата нощна програма. Там когато свършва програмата и гидовете от агенциите си отиват, нашата продължава. За нас гастрономическото приключение е не по-малко от самото идване до Куба и Мексико. Предварително подбрани ресторанти. Имаме опит в това.  След това ще ви предложим спрямо датата и вариетета, дискотеки, или концерти за прекрасния завършек на вечерта. Естествено гида е с вас.
 • Най-богатите и разнообразни авторски програми. Cuba.bgspace е и най-големия сайт за пътеписи за Куба. Говорим испански, английски, руски ако водите с вас приятели от други страни.
 •  CUBA.BGSPACE е най-предпочитания партньор на много агенции в България. Ние живеем тук  и ще ви посрещнем на летището в Хавана и Мексико Сити. Екипа ни се състои от един българин и 2 кубинки с добър български и 4 шофьора на бусове с климатик.
 • За това пътуване минималното участие е 4 човека, максималното 9 човека.
 

 • Запишете се от формата по-долу, пишете ни на cuba@bgspace.com или се обадете на телефон: 0877311950 (за България) или +5354741061 (за Куба) за актуална информация за цени и места. Минимално участие – 2 човека, максимално – 9 човека. НУЖНО Е САМО ПОТВЪРЖДЕНИЕ С ЕМАЙЛ ЗА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ.
 • В цената не е включен самолетен билет oт Европа или САЩ. Датите са 25 март- 6 април 2023 година.
 • В цената е включено самолетни билети Мексико-Канкун и Канкун-Хавана.
 • Бъдете спокойни! Вече няма ковид мерки в Куба. Четете повече тук.
 • На ваше разположение ще бъдат с бусове под наем с климатик и гид на български или кола под наем ако сме под 4 човека.

  Има и още едно място  в Хавана където пищността, цветността и фолклорната програма ще наситят до безкрай вашите сетива.  По време на представлението, което трае час и 45 минути ще проследите по цветен и музикален начин историята на Куба от  началото познато на европееца.

  В 85 евро е включено коктейл, пура, безалкохолно, 1/4 бутилка тъмен ром, ядки

  ЕКСКУРЗИИ В КАНКУН, МЕКСИКО

  Първа екскурзия. Гмуркане с костенурки , посещение на единствения археологически комплекс на Маите разположен на морето Тулум /6-8 часа/

  Посещение на Сеноте две Очи където имате възможност за гмуркане с екипировка /ако притежавате лиценз/

  Посещение на парка Екс Карет.Най-големия от този тип приключенски паркове предлага един изцяло създаден от човека парк с водни тунели, река с лодка по него, ботанически паркове и аквариуми.

  Посещение на Водния парк

  Посещение на парка на Изследователя

   

  \
  mn 2