Изпратете ни запитване

Update. Моля прочетете последните изисквания за пътуване в Куба и covid19. Последна информация 29 юни 2021 година.

Тук можете да видите потвърдените дати за пътешествия през календарната 2021/2022 година. Ако искате да ви организираме самостоятелно пътуване в Куба ни изпратете датите и колко човека сте както и местата които искате да посетите. Възможно е комбиниране с Мексико.

  Не. В Куба няма нужда от задължителни ваксини, като жълта треска и други които са препоръчителни за Африка. Носете си обаче антикомарин за тропически комари, за да избегнете дискомфорта. Носете също силен слънцезащитен крем, тук слънцето е много силно и се изгаря лесно за часове. Засега не се признават ваксините за Ковид19 от България. Задължителни са PCR тестове правени 72 часа по-рано. На летището при пристигане ви се прави втори PCR тест.

  За да потвърдите участието си в някоя от потвърдените ни екскурзии е необходимо:
  • Да си резервирате билет до КУБА за съответната обявена дата /или да си ги закупите от туристическа агенция.
  • По желания изготвяме кубинска виза, която можем да ви ги пратим.
  • Плащане на  екскурзията става на място в Хавана в ЕВРО или след пристигане може да направите превод в българска банка.
  • Да имате валиден паспорт с изтичане повече от 6 месеца преди кацането ви в Куба
  • Организираме и  трансфери в Куба или самостоятелни пътувания

  Мобилен интернет вече има и можем да ви го подсигурим ако пътувате с нас. 

  Не очаквайте бърз интернет. Иначе по хотелите продават карти за ползване с 1 и 5 часа. Талоните се търкат и с тях ползвате. Цената на талоните са между 2 и 4 кука /1 евро=1.06 кук/

  Банкоматите в Куба работят с променлив успех. Вземете с вас карта VISA и с издадетел европейска банка. Карти тип Maestro или American Express не работят. Плащането с карти в магазините е  трудно. Взимайте КЕШ и само ЕВРО. 

  При теглене от банкомат на 200 евро комисионната е около 7 евро. Най-добре за Куба е да вземете пари кеш и то в Евро. Долари се облагат с 10 % комисионна такса в Куба.  

  Често задавани въпроси за Куба

  Прочетете нашите статии за най-често срещаните въпроси за Куба тук:

   • Абонирайте се за нашите пътешествия