Изпратете ни запитване

Моля прочетете последните изисквания за пътуване в Куба . Последна информация 4 април 2023 година.

Тук можете да видите потвърдените дати за пътешествия през календарната 2023/2024 година. Ако искате да ви организираме самостоятелно пътуване в Куба ни изпратете датите и колко човека сте както и местата които искате да посетите. Възможно е комбиниране с Мексико.

  Не. В Куба няма нужда от задължителни ваксини, като жълта треска и други които са препоръчителни за Африка. Носете си обаче антикомарин за тропически комари, за да избегнете дискомфорта. Носете също силен слънце защитен крем, тук слънцето е много силно и се изгаря лесно за часове. От 7 април 2022 няма изискване за ваксини и или pcr.За по-актуална информация четете бюлетина ни тук.

  Да, всички екскурзии са гарантирани .Правим и индивидуални такива.  Ние сме екип от 3 човека живеещи в Куба. Говорим български, руски и английски и ще посрещнем всеки един турист без да минавате през посредници и агенции в България и по света. Работим през цялата година.Организираните ни екскурзии започват от ноември до май.Минимално 2 човека, максимално 18. Прочетете най-подходящото време за посещение на Куба тук.

  На първо място. Обслужване 24/7 по време на вашия престой в Куба.През 2023 година се навършват 10 години, откакто започнахме да правим екскурзии в Куба. Имаме средно по 10-12 групи, а през сезон 2021/2022 и през отминалия 2022/2023 имахме над 30 организирани групи в Куба, нещо което никой в България не е правил. Избираме най-добрите къщи за гости, включително истински резиденции за най-капризните, както и най-добрите хотели, полагаме усилия и за гастрономическото ви изживяване с избор на най-вкусните ресторанти и не на последно място предлагаме само авторски маршрути. Естествено вечерта не ви оставяме да скучаете. Галерия и видео с наши пътешественици/.

  По някой от следните начини:

  • Потвърждаване става с закупен валиден билет до Куба
  • Плащане на  екскурзията става на място в Хавана в ЕВРО или след пристигане може да направите превод в българска банка.
  • Кубинска виза
  • По желания изготвяме кубинска виза, която можем да ви ги пратим в България или Европа/САЩ/Канада по куриер
  • Да имате валиден паспорт с изтичане повече от 6 месеца преди кацането ви в Куба
  • Няма изискване за PCR или ваксини до Куба. Повече инфо тук.

  Разбира се. Ако сте си закупили пакет от туристическа фирма можем да ви бъдем полезни само с трансфери и допълнителни екскурзии на място.Ние сме екип от 3 гида на български с над 10 годишен опит и можем да помогнем за вашата най-добра почивка в Куба.

  Няма ограничение за броя на пътуващите. Дори за един човек може да организираме самостоятелно пътешествие или по негово желание да го включим към съществуваща. Разбира се на гарантирано най-ниски цени.

  Вече осигуряваме мобилен интернет със сим карти на нашите клиенти.

  Не очаквайте много бърз интернет. В петзвездните хотели дават карти за ползване с юзер и парола.

  Информация към 24 май 2023 година. В Куба вече има само една валута Песо Кубано. Масово се приема еврото и доларите. Плащане с карти в Куба почти няма освен от “корекомите” и на летищата. Банкоматите в Куба работят с променлив успех. Вземете с вас карта VISA и с издател европейска банка. Някой карти тип Maestro и със сигурност American Express не работят. Плащането с карти в магазините е  трудно. Взимайте КЕШ и само ЕВРО. 

  При теглене от банкомат на 200 евро комисионната е около 7 евро. Най-добре за Куба е да вземете пари кеш и то в Евро.

   

  Често задавани въпроси за Куба

  Прочетете нашите статии за най-често срещаните въпроси за Куба тук: