Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Куба 27.09-07.10.2019. Предложение за Васил и приятели


ОПИСАНИЕ :

По време на тази екскурзия  ще се радвате на температури между 25 и 31 градуса. Това е различната екскурзия, където ще влезнем в дома на типичния кубински земеделец и ще пийнем от домашното му кафе, ще посетим кубинския „Слънчев бряг“ Varadero, ще снимаме планинското чудо  Винялес, където ще се спуснем с лодка в пещера, ще плуваме в корабче насред индианския резерват, ще храним крокодили. Готови ли сте?

28.09.2019. ПОЛЕТ ДО ХАВАНА с Turkish Airlines. Кацане в Хавана в 08:05 часа сутринта.
Посрещане на летището в Хавана, транспорт и настаняване в къщите за гости в Хавана. Настаняване на човек в единична стая.

08:30
Закуска в колониалната къща за гости. Вижте от линка къщата за гости

„За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му “ са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие.

Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето.

В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света, както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон.

Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията, който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище „Христофор Колумб“, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света.

Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност, която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства, между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където пък започва нашата пешеходка обиколка.

В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време, на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей.

Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе

Към 18:00 часа прибиране в колониалната къща за гости.

29.09.2019 Хавана-Винялес-Хавана

Магията на Винялес.

Днес ще разгледаме Винялес. Целодневен тур до Винялес/140 км на отиване и толкова на връщане/

Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната.

Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали. Нереално е.

и тук:

Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Ще снимаме индианци, устроили лагер пред пещерата и ще се запознаем с техния бит и култура. /Истинските индианци са изчезнали и избити от испанските колонизатори, но това което ще видим е реална възстановка/

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Любимо място на Ел Команданте Фидел Кастро Рус.

В ранчото на типичния кубински гуахиро

Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите.

Бенито е  типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и  ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече Бенито тук.

Обяд на панорамна тераса с изглед към долината на Винялес с морски дарове, пресни меса на барбекю. Към 15:00 преход Винялес.-Хавана.

Вечерта трансфер в 20:00 часа към Кабаре Тропикана с ретро автомобили , където гостите могат да се насладят на кабаретно шоу представление с включена консумация на Кава, Кубински ром Havana Club, Кубинска напитка Кола, хапки.Прочетете повече за бар Тропикана Хавана. Тук можете да видите най-добрите танцьори и танцьорки на Куба а след представлението може да танцуваме с тях на дансинга на бар Тропикана. Уникално нали?

Нощувка в  къщите за гости в Хавана.


30.09.2019 Хавана-Варадеро.

Закуска.


Следваща спирка е Матанзас и най-високия виадукт в Куба uente De Bacunayagua

Матанзас крие в себе си очарованието на типичния провинциален колониален град.

Тук можете да видите как човек на колело кара огромен свински бут завързан с връви отзад. Преди това ще минете през най-високият аквадукт в Куба Puente De Bacunayagua, където може да спрете за снимки и за кафе.

Друго интересно място на път към Матанзас, което ще видим е делтата на река Canimar.

Накрая ще разгледаме къщата на Дюпон.

Настаняване в хотел Хотел Ocean Vista 5 * на база all inclusive .

1.10
Варадеро . Почивка и плаж в хотел Хотел Ocean Vista 5 * на база all inclusive

2.10 Варадеро-Гуама-Варадеро

Напускаме Варадеро и потегляме към Гуама

С климатизирана кола, се отправяме, за да разгледаме най-доброто от вътрешността на страната.

Варадеро.Гуама

Пристигаме първо в Гуама

Гуама се намира в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Ще снимаме крокодилите в фермата. После  продължаваме с лодка през „Лагуната на съкровищата“. На отсрещния бряг е разположено автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но  със скулптури е пресъздаден бита , културата и ежедневието им. Ще разберем кой е бога на тютюна. Ще имаме шанса да заснемем крокодилите във фермата. Можем да си поръчаме да ги нахранят пред нас. А  птици и риби  можем да заснемем в естествената им среда. После можете да хапнете крокодилско.

След Гуама се отправяме към красив панорамен път покрай Карибско море  и достигаме  „Залива на прасетата“ или плажа Хирон, където през април 1961 г. е извършен  неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и поддръжката на ВМС на САЩ.

Прибиране във Варадеро и нощувка в хотел Хотел Ocean Vista 5 * на база all inclusive

3 и 4 октомври 2019.

Почивка и плаж в хотел Хотел Ocean Vista 5 * на база all inclusive

5 октомври 2019 година.

След закуска вхотел Хотел Ocean Vista 5 се отправяме към Хавана като преди това ще минем през къщата-музей на Хемингуей

Ще разгледаме прекрасната резиденция на знаменития бохем и автора на „Стареца и Морето“, намиращ се на около 20 км от Хавана . Прочетете повече тук моята статия за Хемингуей  🙂

Ще  разгледаме чудесната гледка към кубинската столица от наблюдателницата до къщата

След това може да обядваме в любимия му ресторант на брега морето край Аламар, близо до Хавана. Място вдъхновило го да напише „Стареца и Морето“

Пристигане в колониалната къща за гости в Хавана и нощувка.

6 октомври 2019 година. Трансфер към летището и полет в 9:05 сутринта с Turkish Airlines към Истамбул.

ЦЕНА 1299 евро на човек

Включва:

 • Всички нощувки в хотелите и луксозната къща за гости в Хавана с закуски
 • Климатизиран бус/кола по време на екскурзиите из страната.
 • Разглеждане на Plaza de La Cathedral, Plaza Vieja, Capitolio, Bodegida del Medio и La Floridita. Обиколка на стара Хавана . Разглеждане на Капитолио и разходка по Малекон
 • Варадеро. Панорамна разходка на морския курорт с Марината, къщата на Дюпон и аквадукта до Матанзас.
 • Екскурзия до Гуама,  Сиенфуегос ,Индианския резерват и Крокодилския резерват. Входове за резерватите, включено разходка с лодка из лагуната на златото.
 • Посещение на Винялес с входовете за Индианската пещера, стената на праисторията
 •  Екскурзия до къщата музей на Хемингуей.
 • Транспорт от и до международното летище в Хавана на идване и на отиване.
 • Посещение на Бар Тропикана с транспорт.
 • Екскурзовод и шофьор на Български
 • Застраховка за пътуване и кубинска виза.


Comments are closed.