1 май 2020 година. Панорамна обиколка на Хавана. Честит първи май! Ден на труда. CUBA.BGSPACE обаче ще работи 🙂 Тъй като днес е първи май, първо ще присъстваме на цветната първомайска манифестация.

Повече за площада на революцията тук.

Програмата продължава с местен пазар. „За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му “ са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие. Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето.

В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света, както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон.

Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията, който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище „Христофор Колумб“, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света. Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност, която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства, между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където пък започва нашата пешеходка обиколка.

В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време, на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей.Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта. Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости. Вечерта ще посетим актуалните салса заведения и според участията на групите ще се разберем къде да отидем. Нощувка в отбрани къщи за гости във Ведадо Хавана.


2 май Хавана.Магията на Винялес.

Ще разгледаме Винялес. Отиване 140 км и толкова връщане.Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната. Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали.

Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Ще снимаме индианци, устроили лагер пред пещерата и ще се запознаем с техния бит и култура. Истинските индианци са изчезнали и избити от испанските колонизатори, но това което ще видим е реална възстановка.

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Любимо място на Ел Команданте Фидел Кастро Рус.

В ранчото на типичния кубински гуахиро.Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите.

Бенито е  типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и  ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече за Бенито тук.

Обяд по желание панорамен ресторант с пресни морски дарове и или по избор домашно свинско,пилешко или агнешко на барбекю.Трансфер Винялес -Хавана.


3 май 2020 година.Напускаме Хавана и потегляме към Гуама, Сиенфуегос и Тринидад. Тръгваме с климатизиран бус за да разгледаме най-доброто от вътрешността на страната. Пристигаме първо в Гуама.

Гуама се намира в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Ще снимаме крокодилите в фермата. После  продължаваме с лодка през „Лагуната на съкровищата“. На отсрещния бряг е разположено автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но със скулптури е пресъздаден бита, културата и ежедневието им. Ще разберем кой е бога на тютюна. Ще имаме шанса да заснемем крокодилите във фермата. Можем да си поръчаме да ги нахранят пред нас. А  птици и риби  можем да заснемем в естествената им среда. После можете да хапнете крокодилско. След Гуама се отправяме към красив панорамен път покрай Карибско море  и достигаме  „Залива на прасетата“ или плажа Хирон, където през април 1961 г. е извършен  неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и поддръжката на ВМС на САЩ. Ще разгледаме военния музей и продължаваме към красивия Сиенфуегос.

Следва разходка из центъра на Сиенфуегос проектиран и строен от френски заселници. Нощувка в Сиенфуегос в къща на морето в къща за гости в такава или подобна къща от линка. По предварителна заявка и срещу заплащане може да организираме вечеря с раци, омар, прясна риба или месо със студена бира, ром и пури както си му е реда.


4 май 2020. Сиенфуегос – Ел Ничо –Тринидад. Със закуската /5 евро/ ще посрещнем изгрева на морето пред нас.  След това поемаме към Тринидад ще  разгледаме и ще се потопим в джунглата на втората планинска верига в Куба за да видим прекрасен водопад.

Можем да се изкъпем в приказно красиви каскади от множество водопади и кристално чисти води. Ще отделим 1 час на този тропически рай и продължаваме освежени от планинската вода към Тринидад. Посещение на историческия музей, изоставената катедрала и панорамна обиколка пеша на старата част. Ще посетим и храма на Йемая, божество-оришас, от местната религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник Бабалао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител.

Нощувка в къщите за гости. Можем да организираме вечеря на покрива на къщата за гости с която работим и да се любуваме на светлините на колониалното градче,  докато на залез ще наблюдаваме розовите окраски на за далечината. Естествено морски дарове, прясно пилешко или свинско. По желание посещение на Casa de la Musica на открито и танцуване до 23:40.Тринидад. Ще ви дадем урок по салса срещу една канчанчара /местен коктейл от агуардиенте ром, мед и много желание/.


5 май 2020.Тринидад  Сутринта ще посетим националния резерват Парк Ел Кубано в близост до Тринидад /щракнете линка за подробности/. Ще тръгнем в 9 часа.По 3.6 км маршрут ще пресечем река и можем да се изкъпем в езеро със сталактити. Тук  имате възможност да яздите кон /плаща се допълнително/.

Ще имаме възможност да разгледаме колония от диви оси /безопасно е/ както и да наблюдаваме диви птици, между които Ел Токороро – птицата символ на Куба, избрана и заради окраската си в синьо, червено и бяло като националния флаг на Куба. Следобяд ще посетим плаж, близко до полуостров Анкон /на 8км от Тринидад/ и с желаещите можем да направим шнорхелинг всред корали и пъстри рибки.

Вечерта може да излезем на ресторант с музика на живо, а после да посетим танците в Casa de la Musica Trinidad и да танцуваме салса и сон.Нощувка в Тринидад.


6 май 2020 година. Честит празник на Българската АРМИЯ! Тринидад- Кайо Санта Мария Ще посетим Санта Клара  и мавзолея на Че Гевара, където се пазят мощите и лични вещи на Националният герой на Куба.

Пристигане късния следобед в Хавана където ще се настаним в къщите за гости. Вечерта по желание можем да посетим Бар Тропикана. На  7 май имате 2 варианта. Полет до Кайо Ларго Куба или Канкун Мексико.

 7 май 2020 година. Опция Кайо Ларго /Опция Канкун Мексико/Опция Хавана.

ВИЖТЕ РАЗДЕЛ ОПЦИЯ КАЙО ЛАРГО ИЛИ РАЗДЕЛ КАНКУН ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ЗА ДВЕТЕ ОПЦИИ  ГОРЕ ВЛЯВО ОТ МЕНЮТО. КАТО СЪВЕТ ЗА РЕЛАКС Е ПО-ПОДХОДЯЩО ОПЦИЯ КАЙО ЛАРГО. ЗА ПО- АВАНТЮРИСТИЧНО НАСТРОЕНИ Е ОПЦИЯ КАНКУН МЕКСИКО

7 май 2020 година. Транспорт към летището в Хавана.

Полет Хавана-Канкун Мексико. Транспорт и настаняване в хотела ни 4* в комплекс на изхранване покрай белите пясъци на Ривиера Мая  на база всичко включено.  Тук ще бъдем 5 дни с 4 нощувки.

РИВИЕРА МАЯ 7 МАЙ -12 МАЙ 2020 ГОДИНА. 4 НОЩУВКИ НА БАЗА ВСИЧКО ВКЛЮЧЕНО ХОТЕЛ 4/5 ЗВЕЗДИ.

Можем да ви предложим следните пътешествия по желание:

 • Възможност за еднодневна екскурзия до Храмовия комплекс Чеченица./цена около 90-100 американски долара или с базисна цена 1940 мексиканско песо/ Зависи от броя записани

Чеченица с Храма на бога Кукулкан е пресечена пирамида, което е едно от новите 7 чудеса на света.

След това следва обяд, а после посещение на колониален Валядолид.

Ще завършим нашия прекрасен ден с най-голямото Сеноте / Гранд СЕНОТЕ/ подводна пещера срещата само тук, в Мексико.

Прибиране в хотела и нощувка.

 • Възможност за полудневна екскурзия в единствения храмовия комплекс на маите който е строен на море Тулум. Цена около 30/40 американски долара/

След това ще посетим приказния сенот “ Две Очи“. Свързани пещери с подводни тунели. Възможност за дълбоководно гмуркане / за тези които имат лиценз/ или шноркелинг.

 

12 май. Полет към Хавана.

Нощувка в Хавана. Ако полета е по-рано ще направим и разходка в кубинската столица.

13 май. Трансфер към летището и полет Хавана Европа.

7 май 2020 година. Полет Хавана – Кайо Ларго

Кайо Ларго предлага най-топло време по това време на годината! Вижте статията ми за най-подходящото време за Куба. На Кайо Ларго ще прекарате 4 нощувки. Кайо Ларго притежава най-белите плажове, морски звезди и изумрудени води както и разкошни условия за гмуркане!

Нощувки в този или подобен хотел. Ще летите в 7:00 сутринта или 16:00 следобяд ХаванаКайо Ларго в зависимост кога има място в самолета.


9 май 2020 година Кайо Ларго

Днес ще отидем до Плажа Сирена с корабче. Днес ще направим една екскурзия до плажа Параисо, /Райския плаж/ който неслучайно се казва така. Ще ви заведа на едно място, където може да плувате с делфини /заплаща се допълнително/.После с корабче ще отидем до Марината, пристанището и ще погледаме огромните риби до 2 метра, които спокойно кръжат и чакат някой от вас да им хвърли нещо за хапване. Хора не ядат.   Вечерта връщане в хотела и вечеря.

Втора нощувка в хотел 4* на база всичко включено

––––––––––––––––––––––––––––

10 и 11 май 2020 година

Свободно време за плаж.

Кайо Ларго. Екскурзия по желание до острова на Игуаните, залива на Рая и гмуркане в коралов риф.

Тръгваме от хотела в 08:30 с организиран транспорт към пристанището. От там поемаме с катамаран или лодка към острова на Игуаните, където ще имате възможност да нахраните гущерите или да се снимате с тях. След това се отправяме към естествена лагуна или „Райското езеро“, където ще имате време да се поснимате и кратък плаж. След това поемаме към коралов риф, където  с предоставени от борда плавници и шнорхел ще поплувате с безкрай цветни рибки и ще се гмуркате в приказния свят на коралите. Връщане към 13:30 и обяд в хотела.

Tрета и четвърта нощувка в хотел 4* на база всичко включено


11 май 2020 година

Кайо Ларго -Хавана Полет към столицата на Куба. Часа на полета не е фиксиран. Кацане в Хавана и трансфер към къщите за гости. Нощувка

12 май 2020 година. Полет Хавана-Европа-София

 • Единствената в България програма съчетаваща фолклора и музиката, екзотиката и почивката, най-добрите резервати и природа, плаж и планина, приключения и отдих на  база на 6 годишния ни опит в Куба. Новата програма включва и най-доброто и от Канкун, Мексико с възможност за посещение на пирамидите Чеченица, храмовия комплекс на маите Тулум и атракциони паркове или снежно белите пясъци на Кайо Ларго Куба /ИЗБОР  МЕЖДУ КАЙО ЛАРГО И КАНКУН/ 
 • Най-добрата програма за Куба и  с най-добра цена. Ако намерите програма с включени забележителности на по-ниска цена, я правим на същата цена и черпим 10 мохитос и 10 пури в Куба 🙂 
 • Самолетен билет София-Хавана-София. Имате възможност и вие да си закупите самолетен билет.
 • Всички трансфери по програмата.
 • Екскурзовод на български 24/7 който живеещ в Куба и е с вас и след края на деня когато другите гидове си тръгват. Отиваме заедно в най-добрите ресторанти а после се забавляваме на макс и танцуваме.
 • НАИСТИНА МАЛКИ ГРУПИ от 6 до 9 ЧОВЕКА МИНИМУМ И 12 ЧОВЕКА МАКСИМУМ.
 • Гъвкавост! Ако си купите самолетен билет няколко дни по-рано, си плащате само нощувките в къщи за гости по 17 кук на ден /16 евро/ на човек в двойна стая. Ще ви направим и предложение  какво да видите през допълнителните нощувки.
 • Всички нощувки в подбрани къщи за гости в Хавана, Сиенфуегос и Тринидад . Натиснете тук за да видите тази или подобна къща за гости в Хавана където ще спите.
 • 4 нощувки в хотел в Кайо Ларго Куба или Канкун Мексико в хотел 4/5 на база всичко включено.
 • Включени в крайната цена екскурзии:
 • Разглеждане на Plaza de La Cathedral, Plaza Vieja, Capitolio, Bodegida del Medio и La Floridita. Обиколка на стара Хавана . Разглеждане на Капитолио и разходка по Малекон с открита стара лимузина.
 • Екскурзия до Гуама,  Сиенфуегос ,Индианския резерват и Крокодилския резерват и водопада Ел Ничо. Входове за резерватите, включено разходка с лодка из лагуната на златото. Посещение на водопадите в Ел Кубано и плажа Анкон.
 • Панорамна разходка из колониален Тринидад
 • Посещение на мемориала на Че Гевара
 • Посещение на Винялес с входовете за Индианската пещера, стената на праисторията
 • Транспорт от и до международното летище в Хавана на идване и на отиване.
 • Самолетен билет и транспорт от и до международното летище в Канкун Мексико на идване и на отиване /при избор на опция Канкун/
 • Самолетен билет и транспорт от и до международното летище в Кайо Ларго Куба на идване и на отиване /при избор на опция Кайо Ларго/
 • Визи и застраховки за Куба
 • cuba.bgspace.com  е най-предпочитания партньор за организация на екскурзии в Куба от българи с най-много групи за България.Най-добра цена за това което получавате. Гарантирано!

ПАНОРАМНА ЕКСКУРЗИЯ ХАВАНА>>

ПАНОРАМНА ЕКСКУРЗИЯ ХАВАНА С КЪЩАТА НА ХЕМИНГУЕЙ, ЕЛ МОРРО И ЦВЕТНАТА УЛИЦА>>

ВИНЯЛЕС С ПЕЩЕРАТА НА ИНДИАНЦИТЕ,СТЕНАТА НА ПРАИСТОРИЯТА

ПАНОРАМНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ГУАМА С РЕЗЕРВАТА НА КРОКОДИЛИТЕ

ПАНОРАМНА ЕКСКУРЗИЯ СИЕНФУЕГОС

ПАНОРАМНА ЕКСКУРЗИЯ ТРИНИДАД

ОПЦИЯ КАЙО ЛАРГО

ОПЦИЯ  КАНКУН МЕКСИКО

 • ЗА ЗАПИСВАНЕ С ОПЦИЯ КАЙО ЛАРГО ПИШЕТЕ ЗА ЦЕНА И СВОБОДНИ МЕСТА НА  CUBA@BGSPACE.COM ИЛИ НА WHAT´S UP НА ТЕЛЕФОНА НИ В КУБА 005354741061 ИЛИ 0877311950 в България
 • ЗА ЗАПИСВАНЕ МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ И ТОЗИ ФОРМУЛЯР
 • ЗА ЗАПИСВАНЕ С ОПЦИЯ КАНКУН ПИШЕТЕ ЗА ЦЕНА И СВОБОДНИ МЕСТА НА 
 • ЩЕ ВИ ВЪРНЕМ ИНФОРМАЦИЯ С ЦЕНА И СВОБОДНИ МЕСТА /8 В МОМЕНТА КЪМ 15.09.2019/