Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Най-доброто от Куба с Мексико. Майски празници 2020.Приключения Куба с Канкун, Мексико. Нова Програма. 1 май -13 май 2020.

Единствената в България програма съчетаваща фолклора и музиката, екзотиката и почивката, най-добрите резервати и природа, плаж и планина, приключения и отдих на  база на 6 годишния ни опит в Куба. Новата програма включва и най-доброто и от Канкун, Мексико с възможност за посещение на пирамидите Чеченица, храмовия комплекс на маите Тулум и атракциони паркове.

Екскурзията ще бъда за максимум 10 човека и минимум 5 човека .

КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Полет към Хавана и кацане в кубинската столица. Посрещане на летището и трансфер към къщите за гости.

1 ден Хавана

08:30
Закуска в къщите за гости /по желание/

„За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му “ са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие.

Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето.

В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света, както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон.

Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията, който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище „Христофор Колумб“, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света.

Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност, която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства, между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където пък започва нашата пешеходка обиколка.

В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време, на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей.

Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта.

Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости.

Вечерта ще посетим актуалните салса заведения и според участията на групите ще се разберем къде да отидем. По това време ще се провежда втория ден от фестивала Baila Cuba. Ще преценим на място къде е най-доброто място за танци и веселие днес.

2 ден Хавана-Винялес-Хавана

Магията на Винялес.

Целодневна екскурзия до Винялес. Ще разгледаме Винялес.Отиване 140 км и толкова връщане

Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната.

Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали. Нереално е.

Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета.

Ще снимаме индианци, устроили лагер пред пещерата и ще се запознаем с техния бит и култура. /Истинските индианци са изчезнали и избити от испанските колонизатори, но това което ще видим е реална възстановка/

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Любимо място на Ел Команданте Фидел Кастро Рус.

В ранчото на типичния кубински гуахиро

Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите.

Бенито е  типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и  ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече Бенито тук.

Обяд по желание панорамен ресторант с пресни морски дарове и /или пилешко/телешко/свинско на барбекю

Трансфер Винялес -Хавана.

Вечерта по желание /започва от 21:00/ посещение на Кабаре Тропикана и трансфер с ретро автомобили до Кабаре Тропикана, където гостите могат да се насладят на кабаретно шоу представление с включена консумация на Кава, Кубински ром Havana Club, Кубинска напитка Кола, хапки. Вечеря в Тропикана /по желание, срещу допълнително заплащане/. Представлението е от 22:00 – 00:00.Прочетете повече за бар Тропикана Хавана. Тук можете да видите най-добрите танцьори и танцьорки на Куба а след представлението може да танцуваме с тях на дансинга на бар Тропикана. Уникално нали?

Нощувка в  къщите за гости в Хавана.

3 ден .

Хавана-Варадеро.

До кубинския „Слънчев бряг“ Варадеро

Преход 120 км с климатизиран бус сутринта .

Първата точка е  най-високият виадукт в Куба Puente De Bacunayagua, където ще спрем за кафе и снимки. Тук ще пием и едно от най-вкусните пиняколади, като вместо от чаша ще ги пием от ананас.

Следващата точка е Матанзас, криещ в себе си очарованието на типичния провинциален колониален град.

Тук можете да видите как човек на колело кара огромен свински бут завързан с връви отзад.
Друго интересно място на път към Матанзас, което ще видим е делтата на река Canimar.

Във Варадеро ще разгледаме къщата на Дюпон, американския милиардер избрал това място за лятна вила в началото на 19 век.

Нощувка в хотел  4* на база всичко включено във Варадеро.

––––––––––––––––––––––––––––

4 ден

Варадеро.

Закуска от 7 до 8 сутринта. Напускаме Варадеро и потегляме към Гуама, Сиенфуегос и Тринидад.

С климатизирана кола, се отправяме, за да разгледаме най-доброто от вътрешността на страната.

Пристигаме първо в Гуама

Гуама се намира в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Ще снимаме крокодилите в фермата. После  продължаваме с лодка през „Лагуната на съкровищата“. На отсрещния бряг е разположено автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но  със скулптури е пресъздаден бита , културата и ежедневието им. Ще разберем кой е бога на тютюна. Ще имаме шанса да заснемем крокодилите във фермата. Можем да си поръчаме да ги нахранят пред нас. А  птици и риби  можем да заснемем в естествената им среда. После можете да хапнете крокодилско.

След Гуама се отправяме към красив панорамен път покрай Карибско море  и достигаме  „Залива на прасетата“ или плажа Хирон, където през април 1961 г. е извършен  неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и поддръжката на ВМС на САЩ. Ще разгледаме военния музей и продължаваме към красивия Сиенфуегос.

Следва разходка из центъра на Сиенфуегос проектиран и строен от френски заселници.

Нощувка в Сиенфуегос в къща на морето.

Вижте тук в каква /или подобна/ къща за гости ще нощувате


5 ден. СиенфуегосТринидад.

По пътя към Тринидад. ще  разгледаме Водопадите Ел Ничо.

Водопадите Ел Ничо се намират в Планината Ескамбрай. Представлява приказно красиви каскади от множество водопади и кристално чисти води. Ще отделим 1 час на този тропически рай и продължаваме освежени от планинската вода към Тринидад.

Настаняване в къщите за гости.

Разходка из колониален Тринидад.

Посещение на историческия музей, изоставената катедрала и панорамна обиколка пеша на старата част. Ще посетим и храма на Йемая, божество-оришас, от местната религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник Бабалао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител.

Посещение на Casa de la Musica на открито и танцуване до 23:40.

Тринидад.Нощувка в къщите за гости

––––––––––––––––––––––––––––

6 ден Тринидад 

Сутринта ще посетим националния резерват Парк Ел Кубано в близост до Тринидад /цъкнете върху линка за подробности/

Ще тръгнем в 9 часа.

По 3.6 км маршрут ще пресечем река и можем да се изкъпем в езеро със сталактити. Тук  имате възможност да яздите кон /плаща се допълнително/.

Ще имаме възможност да разгледаме колония от диви оси /безопасно е/ както и да наблюдаваме диви птици, между които Ел Токороро – птицата символ на Куба, избрана и заради окраската си в синьо, червено и бяло като националния флаг на Куба. Следобяд ще посетим плаж, близко до полуостров Анкон /на 8км от Тринидад/ и с желаещите можем да направим шнорхелинг всред корали и пъстри рибки

Вечерта може да излезнем на ресторант с музика на живо, а после да посетим танците в Casa de la Musica Trinidad и да танцуваме салса и сон.

Нощувка в Тринидад.

––––––––––––––––––––––––––––

7 ден

Тръгваме към Хавана.

По желание може да спрем на Санта Клара и видим мавзолея на Че Гевара, където се пазят мощите и лични вещи на Националният герой на Куба.

Следващата спирка преди да пристигнем в Хавана е къщата-музей на Хемингуей .

Ще разгледаме прекрасната резиденция на знаменития бохем и автора на „Стареца и Морето“, намиращ се на около 20 км от Хавана . Прочетете повече тук моята статия за Хемингуей  🙂

След това може да обядваме в любимия му ресторант на брега морето край Аламар, близо до Хавана. Мястото и беседите тук с местен рибар го вдъхновили за „Стареца и Морето“

Нощувка в къщите за гости в Хавана.

8 ден Полет Хавана-Канкун Мексико. Настаняване в хотела ни 4* в комплекс на изхраване всичко включено.

9 ден. Възможност за еднодневна екскурзия до Храмовия комплекс Чеченица.

Чеченица с Храма на бога Кукулкан е пресечена пирамида, което е едно от новите 7 чудеса на света.

След това следва обяд, а после посещение на колониален Валядолид.

Ще завършим нашия прекрасен ден с най-голямото Сеноте / Гранд СЕНОТЕ/ подводна пещера срещата само тук, в Мексико.

Прибиране в хотела и нощувка.

10 ден Възможност за полудневна екскурзия в единствения храмовия комплекс на маите който е строен на море Тулум.

След това ще посетим приказния сенот “ Две Очи“. Свързани пещери с подводни тунели. Възможност за дълбоководно гмуркане / за тези които имат лиценз/ или шноркелинг.

Прибиране в хотела и нощувка.

11 ден. Полет към Хавана.

Нощувка в Хавана. Ако полета е по-рано ще направим и разходка в кубинската столица.

12 ден. Полет Хавана-Европа-София

ВАЖНО! ВЪЗМОЖНО Е ПРОМЯНА С ПЛЮС МИНУС 3 ДНИ ОТ ПРОГРАМАТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ ОТ ЕВРОПА ДО ХАВАНА, КОЕТО СА ИЗЧИСЛЕНИ НА БАЗА НАЙ-НИСКАТА ТАРИФА /700 ЕВРО/. ВАЖНО! ВИЕ СЪЩО МОЖЕ ДА СИ КУПИТЕ БИЛЕТ ЕВРОПА/ДРУГ КОНТИНЕНТ/-ХАВАНА-ОБРАТНО и да ви се приспадне билета /ДО 700 ЕВРО/ от крайната цена на екскурзията.Пишете на cuba@bgspace.com за участие.

Цена: 4499 лева. Включено:

 • Самолетен билет София/или друга точка в Европа-Куба и обратно
 • Самолетен билет Хавана-Канкун-Хавана
 • Всички нощувки на база all inclusive във 4* хотели във Варадеро и 4/5 * в Канкун
 • Всички нощувки в луксозни къщите за гости в Хавана, Сиенфуегос и Тринидад
 • Климатизиран транспорт от и към всички дестинации
 • Входове за резервати в подводната пещера на Индианците Винялес, лагуната на Златото и крокодилския резерват Гуама, водопадите Ел Ничо, резервата Ел Кубано и гмуркане с корали до Тринидад. Входове за къщата музей на Хемингуей и разходка с открита стара лимузина из Хавана.
 • 2 визи за Куба
 • Застраховка за пътуване и застраховка „Отмяна от пътуване“
 • Сим карти с интернет в Мексико
 • Гид на Български 24/7
 • Избор на отбрани ресторанти, барове с музика на живо.
 • Малки групи. Минимален брой 5 човека, максимален 10 човека
 • Най-добра цена за предложената програма.

Вижте видеа от други пътешествия в Куба тук, тук и тук.

Comments are closed.