Централна и Западна Куба 4-14  февруари 2024

Най-доброто от Куба с цветовете на Хавана и непознатите кътчета на кубинската столица. Както винаги панорамна обиколка с цветни стари лимузини.

  • Залагаме на най-доброто от Куба с фолклора, природата, водопадите и плажовете. За това Ел Ничо, парка Кубано са задължителни спирки по програмата.

  • Ще видим 4 града, които нямат нищо общо по-между си, но и си приличат. Хавана, Винялес, Сиенфуегос и Тринидад. Разбира се ще посетим и Варадеро. Завършваме последните дни на белите пясъци в Кайо Санта Мария с няколко дни на почивка с ром и слънце на база всичко включено.

  • Предварително подбрани ресторанти. Имаме опит в това. Богата нощна програма. Там когато свършва програмата и гидовете от агенциите си отиват, нашата продължава. За нас гастрономическото приключение е не по-малко от самото идване до Куба. След това ще ви предложим спрямо датата и вариетета, дискотеки, или концерти за прекрасния завършек на вечерта. Естествено гида е с вас.

  • Историята е част от вашето приключение в Куба за това ще видим по-желание ключови за Революцията в Куба места.

  • Ако искате уроци по салса, чудесно. Гидовете ни могат да танцуват. И то не само за благозвучие.
  • CUBA.BGSPACE е най-предпочитаният партньор на много агенции в България. Ние живеем тук  и ще ви посрещнем на летището в Хавана . Екипа ни се състои от един българин и 3 кубинки с добър български и 4 шофьора на бусове с климатик. Имаме 10 годишна опит от 2013 година до сега.

  • Предлагаме и индивидуални приключения. Нашите пътувания винаги се състоят. Минимално участие е 2 души, максимално 18 човека. Цената е една и съща за всички без значение от големината на групата.
  • Прочетете най-подходящото време за посещение на Куба тук.

Всички нощувки в стандартни къщи за гости в Хавана, Сиенфуегос и Тринидад, всички трансфери в Куба, кубинска виза, екскурзии, 4 нощувки в 5* хотел Кайо Санта Мария

1549 евро на човек или 250 евро повече от основната сума.Настаняване в тази или подобна супер луксозна къща без басейн.

500 евро на човек или цялата екскурзия 1799 евро на човек. Настаняване в Хавана в този или подобен палат с басейн.

ВАРИЕТЕ ТРОПИКАНА- 90 ЕВРО- ВИП МЯСТО, ТРАНСПОРТ, 1 БУТИЛКА ТЪМЕН РОМ, ЯДКИ, ШАМПАНСКО

КОНЦЕРТ НА БУЕНА ВИСТА СОСИАЛ КЛУБ- 40 ЕВРО С 3 КОКТЕЙЛА И 60 ЕВРО С ВЕЧЕРЯ И 3 КОЙТЕЙЛА И ТРАНСПОРТ

ПОЛЕТ СОФИЯ-МАДРИД-СОФИЯ 200-250 ЕВРО/ СОФИЯ-МАДРИД 29 ФЕВРУАРИ 2024 / МАДРИД-СОФИЯ 14 МАРТ 2024/
ПОЛЕТ МАДРИД-ХАВАНА 1 МАРТ 14:00 Ч. 2024 И ХАВАНА-МАДРИД 13 МАРТ 22:00 ЧАСА 560 ЕВРО С 23 КГ БАГАЖ. ВРЪЗКА

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ/РЕЗЕРВАЦИЯ

Програма на приключението по дни

Посрещане на летището в Хавана в 18:40 часа и транспорт към къщите за гости.

Панорамна обиколка на Хавана с открити стари лимузини – 3 часа.

Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на най-интересното от  стария квартал.

Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта. Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости. Вечерта ще посетим актуалните салса заведения и според участията на групите ще се разберем къде да отидем. Нощувка в отбрани къщи за гости във Ведадо Хавана.

Хавана-Винялес-Хавана. 07:30-18:30. Магията на Винялес.

Ще разгледаме Винялес. Отиване 140 км и толкова връщане. Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната. Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали.

Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета.

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета.

В ранчото на типичния кубински гуахиро. Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите.

Бенито е типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече за Бенито тук.

Обяд по желание панорамен ресторант с пресни морски дарове и или по избор домашно свинско,пилешко или агнешко на барбекю. На връщане ако остане време зависи колко ще пием на обяд- ще разгледаме Сороа. Със своите тридесет и пет хиляди квадратни метра, Сороа Куба представлява уникален резерват, където може да видите огромно разнообразие на цветя и орхидеи, включително и на Марипоса/Пеперуда/ цветето символ на Куба.

Трансфер Винялес -Хавана и нощувка. Вечерта имаме опция да посетим световното известно шоу Тропикана и да танцуваме салса с най-добрите танцьори на света. Вечерта имаме опция да посетим световното известно шоу Тропикана и да танцуваме салса с най-добрите танцьори на света.

Повече за Тропикана тук.

Първи вариант: Полудневна обиколка на Хавана. Ето какво ще видим през този ден в Хавана:/09-12:30/

Посещение на улицата на Афро румба културата Callejon de Hammel.

Посещение на крепостта, която е пазила залива на Хавана през колониалната Епоха.
Изкачване до статуята на Исус Христос,  откъдето се открива невероятна гледка към залива на Хавана
Посещение на прекрасната резиденция на знаменития бохем и автора на “Стареца и Морето” Ърнест Хемунгуей

Втори вариант: Риболов и излет с яхта в Атлантическия океан 06:30-12:30

Вечерта по желание можем да отидем на концерт на световноизвестната генерация Буена Виста Сосиал Клуб и да танцуваме с певците. Повече за Буена Виста тук.

Нощувка в  къщите за гости в Хавана.

Свободно време в Хавана

Вечерта по желание можем да отидем на концерт на световноизвестната генерация Буена Виста Сосиал Клуб и да танцуваме с певците. Повече за Буена Виста тук.

Нощувка в  къщите за гости в Хавана.

Към 9 часа Напускаме Хавана и потегляме към Гуама, Сиенфуегос. Пристигаме първо в Гуама.

Гуама се намира в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Ще снимаме крокодилите в фермата. Продължаваме с лодка през “Лагуната на съкровищата”. На отсрещния бряг е разположено автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но  със скулптури е пресъздаден бита , културата и ежедневието им. А  птици и риби можем да заснемем в естествената им среда. После можете да хапнете крокодилско.

След Гуама се отправяме към красив панорамен път покрай Карибско море  и достигаме  “Залива на прасетата” където през април 1961 г. е извършен  неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и поддръжката на ВМС на САЩ. Малко преди Сиенфуегос ще се опитаме да видим бюста на Васил Левски в едноименния завод строен от българи.

Пристигане в Сиенфуегос. Ще направим бърза разходка из центъра на града.

Ще разгледаме Сиенфуегос, проектиран и строен от френски заселници. Ще направим кратка обиколка на централния площад Хосе Марти, а после  по красивия Малекон и ще достигнем прекрасния палат Palacio de Valle.

Вижте тук в каква /или подобна/ къща за гости ще нощувате.

Рано сутринта преход Сиенфуегос–Тринидад. По пътя към Тринидад ще  разгледаме Водопадите Ел Ничо.

Водопадите Ел Ничо се намират в Планината Ескамбрай. Представлява приказно красиви каскади от множество водопади и кристално чисти води. Ще отделим 1 час на този тропически рай и продължаваме освежени от планинската вода към Тринидад.

Разходка из колониален Тринидад. Посещение на историческия музей и панорамна обиколка пеша на старата част. Ще посетим и храма на Йемая, божество-оришас, от местната религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник Бабалао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител.

Посещение на Casa de la Musica на открито и танцуване до късно в Тринидад. Нощувка в къщите за гости.

Сутринта ще посетим националния резерват Парк Ел Кубано в близост до Тринидад /щракнете линка за подробности/. Ще тръгнем в 9 часа.По 3.6 км маршрут ще пресечем река и можем да се изкъпем в езеро със сталактити. Тук  имате възможност да яздите кон /плаща се допълнително/.

Ще имаме възможност да разгледаме колония от диви оси /безопасно е/ както и да наблюдаваме  Ел Токороро – птицата символ на Куба, избрана заради окраската си в синьо, червено и бяло, като националния флаг на Куба. Следобяд ще посетим плаж, близко до полуостров Анкон /на 8км от Тринидад/ и с желаещите можем да направим шнорхелинг всред корали и пъстри рибки.

Вечерта може да излезнем на ресторант с музика на живо, а после да посетим танците в Casa de la Musica Trinidad и да танцуваме салса и сон.Нощувка в Тринидад.

Захарните Хълмове – Мавзолея на Че Гевара и трансфер до Кайо Санта Мария.

След това се отправяме към долината на Захарните хълмове или Valle de los Ingenios. От 18 до 19 век Куба била най-големия производител на захар в света, а в тази долина са били построени 56 захарни плантации, където са се трудили в изнурителни условия 110000 роби.

След това посетим Санта Клара  и мавзолея на Че Гевара, където се пазят мощите и лични вещи на Националният герой на Куба. Ще разгледаме и статуята на Че Гевара и детето на революцията.

Пристигане късния следобед в хотела ви в Кайо Санта Мария. Ще минем по 45 километрова магистрала в морето, за да стигнем до курорта.

Настаняване в хотел 5 * на база всичко включено в такъв или подобен 28, 29 и 30 октомври 2023 година.  3 дни всичко включено.

31 октомври 2023. Трансфер Кайо Санта Мария летище Хавана и полет от 21:00 часа вечерта.

Пристигане на 1 ноември 2023 ден в Мадрид в 11:30 и полет евентуално до България.

13 март. След закуска трансфер от Кайо Санта Мария в 11 часа сутринта. Трансфер до летището в Хавана.

Полет в 22:00 часа от Хавана към Мадрид. Кацане в Мадрид на 14 март 2024 година в 11:30. Възможна връзка към София същия ден.