Зарежда Събития

« All Събития

Най-доброто от Мексико и Гватемала с Белиз. Октомври 2019.

октомври 1 @ 8:00 - октомври 20 @ 17:00

Най-доброто от Мексико и Гватемала с Белиз. Две групи :Октомври 2019 и януари 2020

Полет от Европа към Мексико Сити.

Кацане и транспорт към хотела в Мексико Сити.

Първи ден в Мексико Сити.

Тур на Мексико сити – историческия център на града, главния площад Сокало, Националния дворец, построен от Кортес през 1529 г. и известен със стенописите на Диего Ривера от началото на XX век, градската катедрала (най-голямата и една от най-старите на запад от Гринуич), както и руините от столицата на ацтеките – Тенотчитлан, разположени до катедралата.

Следобяд ще се качим на една висока кула и ще видим безкрайния хоризонт от сгради и вулканите обградили този мегаполис. Нощувка в Мексико сити.

Втори ден в Мексико Сити.

Еднодневна екскурзия до Теотиуакан/отиване и връщане около 100 километра/ Тръгване в 6 сутринта.

Теотиуакан („Мястото на боговете”) е най големият запазен град от древността в Северна и Южна Америка. Ще видим третата най-голяма пирамида в света – Пирамидата на Слънцето, свързана чрез Булеварда на мъртвите с по-малката Пирамида на Луната. В центъра на
археологическата зона има прекрасен музей с експозиция на редки археологически
предмети и умален модел на Теотиуакан.

Следобяд трансфер до хотела и втора нощувка в Мексико Сити. Вечерта по желание ще отидем до Площад Гарибалди където може да ни припяват мариачи а ние да си пийнем по една две пет маргарити и да си починем от обиколката днес.

Трети ден в Мексико

Трансфер до летището и полет Мексико Сити- Тукстла де Гутерез. Полет в 6 сутринта.

Следва трансфер до началото на каньона Сумидеро. Ще се качим на лодка и ще направим прекрасна разходка навътре в каньона. В най-тясната и висока част скалите се издигат до 1100 метра. В края на каньона ще наблюдаваме и крокодили. Разходката ще трае около час и половина.

В около 5 следобяд ще пристигнем в град Сан Кристобал де лас Касас. Града малко напомня Тринидад в Куба със своите каменни настилки и колониална архитектура. Ще видим и цветния квартал от накацали по склоновете колоритни къщички.

Нощувка в Сан Кристобал.

Четвърти ден в Мексико

Сан Кристобал де лас Касас -Ел Чифлон- Сан Кристобал де лас Касас.

Днес отиваме на еднодневна екскурзия до чудните водопади Ел Чифлон и езерата Монтебельо на границата с Гватемала. /не се предлагат от никоя агенция в България/ Тръгване около 8 часа и връщане в 9 часа вечерта. Ще имаме възможност да се пуснем с zip line/въже над джунглата/ за по-авантюристично настроените. Въжетата са подобни на Лас Теразас Куба.

Може да се изкъпем в изумрудените синьо зелени вирове на Чифлон а в езерата Монтебельо ще се разходим със сал. Цветовете не са създадени с фотошоп, реални са :).

Връщане в Сан Кристобал около 17:30-18:00 и втора нощувка.

Пети ден в Мексико

Сан Кристобал – Агуас Азулес- Руините на Паленке.

Рано сутрин напускаме Сан Кристобал и тръгваме към друго природно чудо в Щата Чиапас. Агуас Асулес или сините води. Ще започнем да слизаме надолу /Сан Кристобал е на по-висока надморска височина/ и ще усетим влагата и температурата като видим водопадите. Ще навлезем в гъсти джунгли. Ако искате може да се изкъпете във водопадите Агуа Асулес.

След около час ще пристигнем в Паленке Мексико. Едно от най-впечатляващите дворци на Маите погълнати с времето от джунглата след края на цивилизацията им.

Нощувка край Паленке в хотел с басейн.

Шести ден в Мексико.

Екскурзия до древните селища на маите Яхчилан и Бонампак.

Ранно ставане в 6 и трансфер към Яхчилан.

Закуска/вкл в крайната цена/ и пристигане до границата на Мексико с Гватемала. Качваме се на лодка по река Усамасинта, която е граничната река разделяща Гватемала и Мексико. Ще изминем вълнуващи 25 километра с наистина девствени джунгли, ще чуем крясъци на маймуни и много птици. Накрая ще достигнем зелените руини на Яхчилан. Първото заселване тук датира от трети век преди новата ера. Разцвета на Яхчилан е по време на династията на цар Itzamna-Ягуар III и сина му Pajaro-Ягуар IV .

Всъщност това е единствения възможен начин да се достигне до древния Яхчилан който поради трудната му достъпност е спасен за сега от тълпите туристи. Дълбоко в джунглата Лакандон ще видим обрасли статуи и древни руини на майската цивилизация които бавно се поглъщат от джунглата. Ще наблюдаваме и хранене на диви маймуни.

След това ще обядваме и ще побързаме към Бонампак /затваря в 16:30 / където ще видим най-добре запазени рисунки от живота и битието на маите.Благодарение главно на тези стенописи, в които изобразяват битки, войни и жертвоприношения историците развенчават мита, че маите са били миролюбива цивилизация . Нощувка в Коразал с вечеря.

Седми ден. Трансфер Коросал- Флорес Гватемала.

Днес приключението продължава с пълна сила. Закусваме и с лодки ще пресечем отново реката Усамасинта за да влезем в Гватемала. Първото впечатление за Гватемала ще ви излъже. Ще тръгнем с джипове по кафяв път. Малко по-късно пътя се оправя. В около 3 часа следобед пристигане в живописния Флорес, намиращ се на остров в езерото Петен Ица. Градчето е прекрасно, с малки улички и цветни фасади. Разходка. Като една от запазените марки на bgspace ще ви закараме в вкусен но за сметка на това евтин ресторант на брега на езерото, където вълните ще плискат на метър пред вас. На чаша вино ще си спомним емоциите от последните дни и ще се подготвим за новите, които предстоят.

Нощувка във Флорес.

Oсми ден. Тикал Гватемала. Загадъчен спомен за една изчезнала империя

Ранно тръгване към Тикал който според много археолози е най-впечатляващия комплекс от наследството на Маите. Той е бил столица на древното Мутулско царство. Тук се намират най-високите пирамиди от Майската цивилизация, които са открити през 1848 година които гъстата влажната джунгла съхранила няколко столетия. Възможно е да видим папагалите токани и маймуни.

Следва трансфер до Белиз

След като влезнем в Белиз /най-вероятно следобед зависи дали ще се забавим на границата с Гватемала/ще посетим най-известните древните руини на маите в Белиз Шунантунич (”Жената от камък”), построени около 400 г. пр.Хр.

 

Нощувка в Сан Игнасио Белиз.


Девети ден Сан Игнасио Белиз.

Днес ще посетим чудна пещера но ще я разгледаме спускайки се с гумени пояси по течението на река. Ще видим подводни водопади, огромни сводове и най-вероятно ще изпитаме адреналин преминавайки през няколко пещери. Преди това ще се разходим из джунглата. Следобед връщане в хотела.

Десети ден. Сан Игнасио Белиз – Ланкин Гватемала

Връщаме се в Гватемала. Днес ще направим най-дългия преход / от 8 до 11 часа в зависимост от трафиак/ до Ланкин Гватемала. Настаняване в хотел Ел Портал в резервата Семук Шампей в джунглата.

Нощувка

Единадесети ден. Семук Шампей.

Природния феномен Семук Шампей е едно от най-красивите места в Гватемала. Река Кахабон мина под около 300 метров терасовиден, варовиков мост, образувайки зелено сини лагуни с прекрасна за къпане и плуване вода. От двете страни има гъста джунгла.

Следобед ще отидем на другата незабравима атракция /за хора които имат клаустрофобия ще предложим почивка в хотела/.Ще спуснем в близко намиращата се пещера. Необходимо е да имате фенер и аква обувки. Ще видим подводни водопади, реки и чудни образувания. Незабравимо!

Втора нощувка в Семук Шампей.

Дванадесети ден. Трансфер  Самук Шампей – Гватемала Сити- Антигуа 6-7 часа

Пристигане в хотела и нанасяне. Свободно време за снимки в старата столица на Гватемала Антигуа.Нощувка

Тринадесети ден. Антигуа.

Антигуа е старата столица на Гватемала. Разположена около три вулкана ще ви плени с колониалната си архитектура, калдъръмените си улички и цветните фасади. Безброй пъстри ресторанчета и кафетерии предлагат най-доброто от гватемалската кухня както и известното местно кафе което ние разбира се няма да пропуснем.

Четиринадесети ден. Антигуа

Днес ще предоставим 3 варианта за последната ни нощувка в Антигуа. Задължително е до началото на екскурзията в Мексико да кажете кой избирате. Поне 3 човека желаещи трябва да има за вариант 2 и 3. За първия вариант няма проблем.


Четиринадесети ден Вариант 1. Антигуа. Свободно време за разходки из прекрасния град и време за пазаруване и кулинарен туризъм и сувенири. Както винаги, ще ви посоча най-добрите ресторанти които тук не са никак малко.

Четиринадесети ден  Вариант 2. /06:00 часа сутринта до 13:00 следобед/Посещение на действащия вулкан Пакая.

Антигуа – Панахачел (около 3 часа) Рано сутринта, търсачите на по-силни усещания ще имат възможността да видят от близо действащия вулкан Пакая –едно от малкото места в света, където при късмет може да се наблюдава течаща лава буквално под краката ви (не е гарантирано на сто процента).

Може да си изпечем сладко на горещите скали. Все пак няма да се задържаме много и ще се приберем обратно до буса, наслаждавайки се на приказната огърлица от вулкани. След трека до вулкана около 13:00 следобяд се връщаме към Антигуа. Свободно време за почивка, релакс или пазаруване на сувенири.

Вариант 3. -Антигуа-eзерото Атлитан-Антигуа

Езерото Атитлан – Антигуа (около 3 часа oтиване и толкова връщане)

Рано тръгване около 6 часа към езерото Атлитлан, което е образувано в кратера на вулкан. Около самото езеро гордо се извисяват три вулкана. Като пристигнем, ще се разходим с лодка по езерото и ще посетим автентичното село Сантяго Атитлан, разположено на брега на тесен залив с невероятни гледки към вулкана Сан Педро и с вулканите Атитлан и Толиман издигайки се зад него.

Ще се разходим до основната църква минавайки по главната улица с нейните галерии и занаятчийски магазинчета, предлагащи чудесни картини и сувенири. Връщане привечер в Гватемала.

Петнадесети ден. Трансфер Антигуа-Гватемала. Полет Гватемала- Канкун

Трансфер Антигуа- летище Гватемала и полет към белите плажове на Канкун в Мексико.

Настаняване в хотел 4/5 звезди всичко включено.

Шестнадесети и седемнадесети ден Канкун. Възможност за допълнителни екскурзии или просто лежерно спокойствие в хотела. Ето няколко идеи ако искате още приключения. Естествено гида на български е бил на всички от тях и ще ви посъветва за всички.

Първа екскурзия. Гмуркане с костенурки , посещение на единствения археологически комплекс на Маите разположен на морето Тулум /6-8 часа/ и посещение на Сеноте две Очи където имате възможност за гмуркане с екипировка /ако притежавате лиценз/.Цената зависи от колко човека се запишат.

Втора екскурзия. Посещение на парка Екс Карет.Най-големия от този тип приключенски паркове предлага един изцяло създаден от човека парк с водни тунели, река с лодка по него, ботанически паркове и аквариуми. Цена около 90 долара с включено хранене.

Трета екскурзия. Посещение на водния парк.Този парк, частично построен от човека включва почти изцяло водни забавления. Водни пързалки, посещение на сеноте /водни пещери/ катерене по въжени мостове, скачане с въжета във водата, кану и сноркелинг.

Четвърта екскурзия. Посещение на парка на Приключенеца. Каране на джипове, пускане от огромна височина с zip line/въжена линия/ са част от атракциите на този прекрасен парк. За хора с повече адреналин

 

Пета екскурзия. За тези които искат още история и природа. Еднодневна екскурзия до Храмовия комплекс Чеченица, с Валядолид и най-голямото Сеноте в Мексико Гранд СЕНОТЕ. Чеченица с Храма на бога Кукулкан е пресечена пирамида, което е едно от новите 7 чудеса на света.

Следва посещение на прекрасния Валядолид и най-голямото сеноте в Мексико Гранд Сеноте.

Осемнадесети ден. Полет от Канкун към България/Европа.

Цена 2390 долара. За участие cuba@bgspace.com

Включено : Всички нощувки в отбрани къщи за гости и хотели по маршрутите, два вътрешни полети Мексико сити-Тукстла Гутиерез и Гватемала Сити-Канкун. Три нощувки в хотел all inclusive 4/5 звезди в Канкун Мексико. Всички вътрешни трансфери, входове за резервати и такси за визи. В ТАЗИ ЦЕНА НЕ Е ВКЛЮЧЕН ПОЛЕТ ДО МЕКСИКО ОТ ЕВРОПА/ДРУГО МЯСТО /ориентировъчна цена 700-900 евро в двете посоки/ в зависимост колко преди екскурзията го вземете/ Последните описани екскурзии в Канкун са по желание и с допълнително заплащане. Минимален брой приключенци 5, максимум 10. На повечето места имаме закуски сутрин. ГИД НА БЪЛГАРСКИ. ВСИЧКИ СНИМКИ ОТ ПРОГРАМАТА СА ОТ ПОСЛЕДНАТА ГРУПА ОКТОМВРИ 2018.