Най-доброто от Колумбия с островите Сан Андрес от февруари 2022-няма места

10 февруари 2022 година. Мадрид  Полет Аvianca AV 47 23:55 Мадрид-Богота. Кацане в Богота на 11 февруари 5:05 сутринта и настаняване в хотела. Нощувка.

Музея на златото

11 февруари 2022 година Богота.

Панорамна обиколка на колумбийската столица. След Кито и Ла Паз Богота е третата по-височина столица със своите 2625 метра надморска височина. Обвит в приказна зеленина, модерния град привлича със своята изисканост и цветен латиноамерикански колорит. Столицата мегаполис приютява Музея на Златото, съдържащ над 30000 експоната от пред колумбово време с овалната златна стая, пълната до тавана с хиляди малки парченца злато. Самият музей се помещава в Централната банка и се охранява строго.  Богота е смятана не без основание за "Атина на Южна Америка". Ще бъдем приятно изненадани от разнообразните културни събития в столицата на Колумбия, скрит всред върховете на Андите. Модерният метрополис може най-добре да се разгледа от близкия връх Монсерат 3210 метра, където ще се качим с лифт и за някои наши приятели ще е нещо като дежа-ву с Ла Паз. Вечерта разбира се ще посетим по желание един от най-добрите ресторанти в Богота и да вкусим по желание от la bandeja Paisa- националното ястие с прясно мелено месо, фасул, авокадо, яйце и други съставки.

Богота

12 февруари 2022. Богота.

Еднодневна екскурзия до Солната Катедрала и разбулването на тайната Ел Дорадо в лагуната Гуатавита.

Сутринта трансфер от хотела към района на лагуната Гуатавита.

През 1535 година в този район испанците побеждават индианското племе муиски. Бързо се разпространява слуха, че в златен град наоколо живеел мъж, посипан с благородния метал. Европейците повярват в индианската легенда, според която всеки нов техен владетел се намазва със смола и се посипва със златен прах. Със сал бъдещия вожд навлиза във вътрешността на свещеното езеро Гуатавита и му принася  злато и скъпоценни камъни. След като водите отмият златото от тялото му , властта на Вожда влиза в сила.

Възстановка, направена изцяло от благородния метал на тази церемония е изложена в музея на Златото и е неоспоримо доказателство за тази легенда.  Правителството на Колумбия забранява пресушаването на лагуната, за да осуети хилядите опити на авантюристи да открият Ел Дорадо. 

След тази вълнуващата експедиция ще хапнем вкусен обяд. След това продължаваме с друго интересно приключение, трикорабната барокова катедрала Зипакира,  едно от чудесата на Колумбийската архитектура. Издълбана е между 1992 и 1995 година на 200 метра дълбочина в солна мина. Катедралата е дълга е 120 метра и за нея се твърди, че е най-здравословната църква в света заради соления въздух.

Прибираме се привечер в Богота. За хората с неугасващ апетит вечерта сме приготвили посещение по желание в традиционен ресторант,  а купонджиите след това ще заведем да танцуваме салса в някой бар в столицата. Нощувка.

13 февруари 2022. Полет Богота-Кали.

Сутрешен трансфер към летището и полет към третия по-големина град в Колумбия известен с хубавите си жени, котешките статуи и салсата. Добра комбинация, нали?

Настаняване в хотела и панорамна обиколка. Ще разгледаме символите на града с големия кръст на Исус, статуите на котки,  превърнали се емблематични за града и романтичните калдаръмени улички на квартала Сан Антонио . Вечерта по желание ще ви заведем на интересен ресторант за поредното кулинарно изкушение. Но пазете сили, вечерта е дълга. След Хавана, Кали е второто място, където ще намерим най-много салса фестивали и танцувални заведения. Ние имаме опит в салсата, така че при желание ще  потанцуваме и да покажем някоя друга стъпка за едно агуардиенте:) Нощувка.

14  февруари 2022. Трансфер Кали -Ехе Кафетеро-Филандия-Саленто с климатизиран бус /210 км/.

Ранно тръгване към зоната "Eje Cafetero" където е съсредоточено  производството на кафе в Колумбия. Като всяко едно туристическо място тук съществуват "рекламни" плантации, целящи продажба на кафе. Ние ще избегнем тълпите на агенциите  и ще се потопим в процеса на отглеждане и приготвяне на ароматната напитка като ще имаме възможност да я дегустираме. Разбира с кафето ще хапнем и прясно изпечени курабийки, че да е пълно щастието.

След това ще пристигнем във Филандия за да посетим един от най-вкусните ресторанти, където и Шеф Манчев ще ни завиди. Късен обяд и трансфер към Саленто. Привечер ще направим бърза разходка на китното градче с цветни фасади. Нощувка.

15 февруари 2022. Долината на Кокора. Най-високите палми в света.

Днес е ден за изгаряне на калории по прекрасен маршрут всред най-високите палми на света. Ще се качим в цветни джипки от Втората Световна война, които днес са с доста  приятно предназначение. Маршрута в парк Кокора е изключително живописен с много въжени мостчета и рекички, но най-важното че тук ще видим палмата-символ на Колумбия, дълга до 60 метра. Восъчната палма. Трека е с продължителност 6-7 часа със средна трудност. Имаме вариант и за хората които не желаят да вървят.

Заслужена вечеря /по-желание/в ресторант, където може да опитате прясна пъстърва с чесново масло на жар. Нощувка.

16 февруари 2022. Полет към Меделин. Ще  резервираме хотел 4/5 звезди с басейн и спа център за да може да релаксирате максимално в края на всеки ден. Настаняване в хотела и почивка и малко лично свободно време.

Меделин

Ще отседнем в най-интересната зона на града Побладо. Ако не сте много уморени полета ни е сутрешен, ще ви закараме на лифт за да видите града от високо. Ако пристигнем след 15:00 часа няма да може да направим тура. Вечерта е за тези, които нямат умора. Ще предложим няколко добри ресторанта и барове след това. Нощувка.

17 февруари 2022. Меделин.

Както винаги сме казвали в bgspace, за да усетиш един народ, посети пазара. За това първо в нашата обиколка ще посетим такъв. Меделин е градът на пролетта и тук сезона е 12 месеца. Плодовете тук са толкова евтини, че местните предпочитат да пият една Кока Кола вместо фреш, излизайки навън. Тук има много фамилии, забогатели заради износа на екзотични плодове които са в изобилие. Ще го проверим. Разнообразието на плодове и зеленчуци е огромно.

От вторият по големина град  най-известния наркодилър Пабло Ескобар развива своята държава в държавата с терор и насилие. Това е доста болна тема за местните, тъй като всичко отдавна е минало а мегаполиса е чист, зелен и мирен .  За да видите откъде той е управлявал империята си ще посетим Комуна 13. Този квартал е символа на промяната в цялата държава. Ако през 80-те години тук е било определено най-опасното място на света, то сега ще видите едно спокойно място с много туристи и графити и улични артисти.

След това ще се върнем до центъра и ще разгледаме Двореца на Културата и творбите на скулптора Фернандо Ботеро, чиито произведения може да видите от Сингапур до Мадрид. Вечерта по-желание отново ще предложим поредното ни кулинарно изкушение с ресторант този път с жива музика, но за сметка на това прекрасна кухня със свежи продукти. Нощувка.

18 февруари 2022. Меделин-Гуатупе-Ел Пеньол-Меделин. Време е да посетим цветното колониално градче Гуатупе. Верни на принципа да не повтаряме  сходни забележителности, ще ви заведем само веднъж в типично колониално градче. Голяма част от къщите тук са  майсторски изрисувани в различни цветове и образи, с които често показват професията на притежателя на дома. Гуатупе се намира до язовир и гледката от свещенната в миналото скала Ел Пеньол е запленяваща.

Обяд. После ще изкачим и известната скала Ел Пеньол. Връщане в Меделин и нощувка.

19 февруари 2022 година. Полет Меделин-Картахена

Картахена Колумбия

Картахена-някогашен център за прехвърляне на роби, е известен със солидните крепостни стени, спасяващи я от нападения от пирати и корсари.  Картахена заедно с Хавана, другата наша топ дестинация са били най-богатите градове в Новите земи. Това е така заради факта, че двата града са на пътя на корабите, които са пренасяли съкровищата от Новия свят към Европа.  А именно в Картахена са  товарили  богатствата на галеоните  към Европа. Карибския град намиращ се на тесен и дълъг полуостров е бил най-важното пристанище на Кралска Испания в Южна Америка. 

Градът е шарен и пъстър. Зад крепостните стени ще видим и колониални сгради, и стъклени небостъргачи. В панорамната разходка ще видим катедралата, двореца на Инквизицията, Боливарския парк и знаковия портал с Часовниковата кула. Вечерта по-желание ще посетим традиционен колумбийски ресторант. Ще предложим и музикална програма за по-късно. Нощувка.

20 февруари 2022 година. Картахена. Свободен ден за разходки и безвремие . След такава забързана програма избрахме този невероятен карибски град за да си преситите наситеността на емоциите. Ще предложим и варианти за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Картахена.

21 февруари 2022 година. Полет към Сан Андрес.  На архипелага Сан Андрес и Провиденсия са най-красивите плажове в Колумбия.  Само тук наистина  ще се насладим бял като брашно пясък и море със седем цвята на водата с което е между другото известно това райско място. Карибските острови неслучайно са бил обект на териториални претенции между САЩ, Гватемала и Колумбия . Тук ще се изумим от чистите синьо зелени води, корали и идилични островчета. Ще имаме възможност за гмуркане до 30 метра, шноркелинг или просто излежаване в рая. 21, 22 и 23 февруари нощувки на база закуска и вечеря.

ГРУПА С 3 НОЩУВКИ НА САН АНДРЕС:

24 февруари. Групата с 3 нощувки. Полет Сан Андрес - Богота. Ранен полет сутринта към колумбийската столица от Сан Андрес.

24 февруари. Полет 23:30 с Avianca AV46 Богота-Мадрид. Кацане в Мадрид на 25 февруари 15:40 и следваща връзка към София.

ГРУПА С 3 НОЩУВКИ НА САН АНДРЕС:

28 февруари. Групата с  7  нощувки на Сан Андрес. Ранен полет  сутринта към колумбийската столица от Сан Андрес.

28 февруари.Полет 23:30 с Avianca AV46 Богота-Мадрид. Кацане в Мадрид на 1 март 2022  15:40 часа и следваща връзка към София.

  • Тръгване 10 февруари 2022.
  • Колумбия е четвъртата по големина южноамериканска страна и е единствената в Южна Америка с излаз на Тихия Океан и на Карибско Море. Ще видим разнообразен релеф, богата история и фолклор. Салсата и меренгето гърмят от много заведения, а вечер може да чуете меланхоличните колумбийски вечерни мелодии. Националния танц е кумбията, при която жената носи горяща свещ.  Говорил съм с много колумбийци, които сме срещали по време на нашите екскурзии в Перу и Боливия, Мексико и Гватемала и Куба. Всички те изразяват своето огорчение, че ние свързваме Боливия с бандите, Пабло Ескобар и наркотици. Това вече съвсем не е така. Колумбия е цветна и весела, а с новата ни авторска програма ще имате възможност да видите най-доброто. Да започваме!
  • Не повтаряме сходни забележителности  примерно като колониалните градове. Красиви са, но си приличат.
  • Отбрани къщи за гости и хотели. Не допускаме мизерни места за нощувки. Наясно сме, че човек който е дал голяма сума да пътува и е минал половината свят не трябва да спи в лоши условия. Предлагаме луксозни къщи и най-добрите хотели.
  • Подбрани ресторанти и богата нощна програма. Там когато свършва програмата и гидовете от агенциите си отиват, нашата продължава. За нас гастрономическото приключение е не по-малко от самото пътуване. 
  • НАИСТИНА МАЛКИ групи. Минимално 4 човека, максимално 9 човека.
  • Може вие да си купите билета до Колумбия. Ако е по-евтин не за конкретната дата, елате по-рано. Плащате само допълнителните нощувки.
  • В програмата влизат всички вътрешни полети /Богота-Кали, Меделин-Картахена, Картахена-Сан Андрес-Картахена/ и наземния транспорт с музеите и резерватите. Гид на Български

Тръгване 11 февруари 2022. Потвърдете участието си САМО С ЕМАЙЛ И ТЕЛЕФОН. Ние ще се свържем с вас за повече подробности.


     

    Колумбия е обширна територия, а вътрешността и е с по-голяма надморска височина. Все пак през февруари 2022 ще се радваме на предимно сухо време.

    • В столицата Богота която се намира на близо 2640 метра надморска височина температурите са между 10 и 21 градуса и има вероятност за 5 дни с дъжд през февруари.
    • В Картахена и островите Сан Андрес които се намират на морето температурите са около 30 градуса и времето е предимно слънчево с вероятност 20 % ветровити дни.
    • В столицата на Салсата Кали която е на 1000 метра надморска височина  температурите са между 19 и 30 градуса, а шанса за валежи през февруари е 20 %.
    • В Меделин температурите са между 21 и 29 градуса с вероятност за валежи под 10 % . Mеделин се намира на 1500 метра надморска височина.
    0
    error: BGSPACE.COM