B G S P A C E .C O M

Приключения по света с малки групи, винаги под 9 човека

 
 

Мадагаскар

 

 

Централна
и Южна Америка

 

Филипини

 

 

Екскурзия в Мадагаскар със западния бряг. 22 септември-4 октомври 2023

Полет с AIR FRANCE СОФИЯ-ПАРИЖ/ИЛИ ИСТАМБУЛ-АНТАНАНАРИВУ

Първи ден. Кацане в Антананариво и настаняване в един от най-добрите SPA хотели в Антананариво,  в центъра на столицата на Мадагаскар, който се менажира от българка. Ще отморим в джакузито, ще поплаваме в басейна, а тези, които ще вечерят ще опитат и филе от зебу /африканска крава/и ще се приготвим за започващото невероятно приключение.

Втори ден
Закуска от 7 до 8. Потегляне към Анцирабе, града на пуси-пуси такситата и най-добрата бира THB в Мадагаскар. Още от пътя Тана и Анцирабе ще  видите приказните подредени оризови тераси във високата земя, както се нарича от местните, тази живописна част на държавата.

Настаняване в хотела ни в Анцирабе и се отправяме към вулканичното езеро Тритива. Ще разгледаме езерото, а тези с повече адреналин могат да се спуснат с въже над него или с лодка всред неземните  синьо - зелени води.

Прибиране в хотела и нощувка

Трети ден

Закуска от 6:00 до 6:30. Ранно потегляне защото разстоянията в Мадагаскар не са големи, но пътищата са тесни и се пътува бавно. По желание ще обядваме в Миандравацо и ще продължим към Морондава

По пътя ще видим доста интересни и непривични за европееца сцени. Деца, които насипват пръст в дупките по пътя и просят пари от минаващите коли. Цели семейства, обхванати от златна треска, /или наети на ангария/ които разбиват буци с камъни в търсене на злато.Преди да пристигнем в рибарското градче ще минем покрай прословутата алея на Баобабите.

Ще имате време да усетите огромната енергия на това дърво и да се поснимате. Пристигане в хотела край морето. Ще ви заведа  по желание на най-добрия ресторант на плажа, където ще опитаме от прясната риба /винаги се сервира каквото риба/морски дарове са докарали рибарите. Нощувка в Морондава.

Четвърти ден. Бекопака

Днес започва истинското приключение. По кафяви и прашни пътища се отправяме към Националния резерват Цинги. Първо ще спрем да разгледаме свещения баобаб, а после ще стигнем до река Маниа, където плаващ сал ще пренесе джиповете ни до село Бело Цирибина. Ако сте гладни можем да хапнем нещо и да продължим по кафявите пътища до крайната точка на днешния ден селцето Бекопака. Там ще се настаним в удобен хотел с басейн, по желание ще вечеряме и на другия ден потегляме за днешната целодневна екскурзия в Цинги /цъкнете за линка/.Имайте предвид, че ще пътуваме бавно, но за сметка на това славно 🙂

Пети ден.Бекопака

Закуска от 6 до 6:30. В този вълнуващ ден ще направим първо един рафтинг по река Маниа. Ще наблюдаваме птици и папагали, ще влезем в пещера и ще видим прилепи и варовикови сталактити. Като приключим с рафтинга тръгваме през селцето Бекопака,  за да преминем 7 километровото разстояние с джипове до началото на резервата Цинги. Пригответе си вода защото тук винаги е горещо. Обиколката на резервата трае от 2 до 3 часа. Скалната гора ще ви изуми. Това чудо на света има собствена екосистема,  в която учените продължават да откриват нови видове. Ще минем през въжен мост и ще снимаме морето от остри зъбери. След това ще тръгнем надолу към изхода от резервата. Можем да си направим пикник в прохладата на някоя от варовиковите скали. На излизане ще потърсим и лемури, а тъй като сме късметлии най-вероятно ще видим някои от тях.Следва прибиране към хотела и вечеря, /по желание/ на фона на залязващото слънце.

Шести ден.Морондова

Днес се връщаме към Морондава, за да продължим нашето пътешествие, на юг по западния бряг. По желание по пътя може да спрем в частния резерват " Киринди", където единствено може да се види единственият хищник на лемурите - Фосата. Тук може да снимаме и 3 вида лемури.  Привечер ще минем покрай влюбените Баобаби и ще си направим снимка с тях. Отново ще снимаме и на алеята на Баобабите и ще се приберем в хотела. Вечеря по желание.

Седми ден.Бело Сур Мер

Закуска в хотела от 6 до 7. След това се отправяме към рибарското селище Бело Сур Мер, където ще прекараме 2 прекрасни слънчеви дни на брега на морето в прекрасни бунгала. Пътя ни до Бело Сур Мер е интересен и живописен. Ще минем през сухи реки, блата, солници. Вечеря /включена в цената/

Осми ден.Бело Сур Мер

Прекрасна почивка в рая. Възможност за полудневна екскурзия с гмуркане до близък коралов остров.Закуска, обяд и вечеря включени в крайната цена.

Девети ден. Салари Бей

Днес поемаме към най - интересната част от нашето пътешествие към непозната и дива част, към Андаводоака и Моромбе. Ще тръгнем по прашен пясъчен път и ще пресичаме сухи пясъчни корита на реки и причудливи кактуси, които няма да видите никъде другаде по света. Но най-доброто предстои. Към 11 часа ще пристигнем в Андавоака/натиснете линка за да видите мястото/ и по желание ще се гмуркаме за да видим подводния свят на този рай, на любителите на подводните спортове. За останалите ще предложим по желание плаж и бира 🙂 След това продължаваме към едно от най-уникалните гледки, Баобаби, които не сте виждали. Причудливите форми на дърветата наподобяват огромни бонзаи, където природата е мислила по детски. По-късно продължаваме към Салари Бей. В края на деня ще пристигнем в прекрасен хотел по средата на нищото. Бели плажове, сини води и неподозиран лукс на края на света. Настаняване в хотела и релакс.

Десети ден. Салари Бей

Свободен ден за плаж, релакс и спокойствие. В Салари бей /слава богу/ почти няма туристи и ще се насладите на бял плаж подобен на на моя любим остров Кайо Ларго /Куба/.

Единадесети ден.Тулеар

След закуската в хотела продължаваме по прашния пясъчен път към Тулеар. Ще се насладим на прекрасни невиждани пейзажи от огромни ендемични кактуси. Ще пътуваме из най-сухия район в Мадагаскар, където никога не вали. Привечер пристигане в Тулеар. Настаняване в хотела и почивка. Вечеря по желание.

Дванадесети ден.Исало

След закуска в хотела заминаваме за чудния парк в Исало.

Ще се насладим на приказни извори и водопади, пустинни пейзажи, ще видим ендемични растения като "Слонска стъпка".

Привечер ще посрещнем залеза през скалния прозорец.


Тринадесети ден.Финаратсоа

Рано сутринта след закуска потегляме към Финаратсоа. По пътя ще минем покрай  мини, където се добива сапфир и ще спрем да разгледаме резервата Анжи.

В края на деня пристигаме в Финаратсоа и нощуваме там. Вечерта можем да разгледаме красивия стар град.

Четиринадесети ден.Антананариву

Сутринта правим преход към Антананариву. По пътя ще спрем и ще имаме възможност да си купим сувенири на най-изгодни цени от локален пазар. Нощувка в Антананариву

Петнадесети ден.Антананариву. През деня ще разгледаме двореца на кралицата в Антананариву и вечерта трансфер към летището.

ВАЖНО:ТОВА ПРИКЛЮЧЕНИЕ НЕ Е ЗА ХОРА, КОИТО ОТИВАТ ЗА НАГЛАСАТА САМО ЗА ПОЧИВКА. ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАМЕ 3 ПЛАЖНИ ДНИ, ЩЕ ВИДИТЕ УНИКАЛНИ И НЕВИЖДАНИ МЕСТА ПО ЗАПАДНИЯ БРЯГ НА МАДАГАСКАР И ПАРК ИСАЛО, НО СЕ ПРИГОТВЕТЕ ЗА ДЪЛГИ /4-7 ЧАСОВИ ПРЕХОДИ/ С ДЖИПОВЕ ПО ПРАШНИ ПЯСЪЧНИ ПЪТИЩА. В BGSPACE.COM ВИНАГИ ОПИСВАМЕ НЕЩАТА ТАКИВА КАКВИТО СА. НЯМА НУЖДА ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ВАКСИНИ.

 За цена и конкретна дата моля пишете на madagascar@bgspace.com

 • Всички нощувки в хотелите и трансфери и входове за националните паркове в Мадагаскар
 • Билет София-Мадагаскар и обратно / с прекачване през Париж или Истанбул/ Тръгване  в началото на октомври 2020 година.
 • Екскурзовод и гид на Български
 • Шофьори с климатизирани джипове по време на нашето пътешествие
 • Вечеря в Бело Сур Мер седми ден и закуска обяд и вечеря на следващия осми ден на същото място
 • Групата ще е с минимум 6 човека и максимум 9 приключенци.

 ЗА ЗАПИСВАНЕ: Пишете на  email madagascar@bgspace.com или попълнете формата по-долу.

НЕ Е ВКЛЮЧЕНО ВИЗА ЗА МАДАГАСКАР /40 ЕВРО ПЛАЩАНЕ НА МЯСТО ПРИ ПРИСТИГАНЕ В АНТАНАНАРИВУ/И  ДЖОБНИ ПАРИ

  Екскурзия в Мадагаскар със западния бряг. Oктомври 2020 9 участника максимум

  Представяме ви единствената предлагана в България екскурзия по дивия западен бряг на Мадагаскар. Ще видите вулканични езера,  причудливи баобаби, девствени плажове, каньони, водопади ,лемури и всичко, което не сте си представяли до сега 🙂 Да започваме.

  Следваме принципите на BGSPACE.COM

  • Винаги малки групи под 9 човека
  • Хубави хотели
  • Авторски маршрути
  • Добра храна
  Кога да отидем в Мадагаскар

  Природен парк Анжи Мадагаскар

  Природен парк Анжи Мадагаскар Едно от малкото положителни неща, които малагашите правят за своята природа може да се види в природния парк Анджи в централен Мадагаскар. Паркът е сгушен между…

  Природен Парк Анжи Мадагаскар

  Парк Исало Мадагаскар

  Парк Исало Мадагаскар Парк Исало се намира на 240 км от Тулеар Мадагаскар в Централната южна част. За пореден път се убедих в многообразието на тази прекрасна държава, влизайки в…

  Парк Исало Мадагаскар

  Ентремер Бело Сур Мер Мадагаскар

  Ентремер Бело Сур Мер Мадагаскар. Идилия в тюркоаз на брега на океана. Бунгалата на това прекрасно място са кацнали ненатрапчиво върху белия пясък на плажната зона на Бело Сур Мер….

  Ентремер Бело Сур Мер Мадагаскар

  Андавадоака Мадагаскар

  Андавадоака Мадагаскар Андавадоака е най-западната точка в Мадагаскар.Много диво и прекрасно място. Името на малагашки означава „където никога не вали“. Тук действително почти не вали и това може да се…

  Андавадоака Мадагаскар

  Алеята на баобабите.

  Avenue of the Baobabs. Алеята на баобабите. Символите на Мадагаскар са лемурите и баобабите. В този смисъл голяма част от туристите, които кацат в Мадагаскар се отправят  до Морондава, за да…

  Avenue of the Baobabs. Авенюто на баобабите.

  Парк Цинги Мадагаскар

  Парк Цинги Мадагаскар Tsingy de Bemaraha National Park За да стигнете до природния парк Цинги, ще трябва да отделите поне 3 дни. За това първо трябва да дойдете до рибарския…

  Парк Цинги Мадагаскар

  Морондава Мадагаскар

  Морондава Мадагаскар Морондава е град в Югозападен Мадагаскар. Известен е най-вече с намиращата се наблизко Алея на Боабабите. Изходна точка е за трудния, но изумително красив и див преход на…

  Деца играят до булеварда на Боабабите Морондова

  Езерото Тритива Мадагаскар

  Езерото Тритива Мадагаскар Неземното синьо-зелено езеро Тритива се намира в конуса на загаснал вулкан, в близост до втория по големина град в Мадагаскар Анцирабе,  на две хиляди метра надморска височина….

  Езеро Тритива Мадагаскар
  error: Content is protected !!