Андавадоака Мадагаскар

Андавадоака Мадагаскар

Андавадоака Мадагаскар

Андавадоака е най-западната точка в Мадагаскар.Много диво и прекрасно място. Името на малагашки означава „където никога не вали“. Тук действително почти не вали и това може да се види по сухата растителност, кактусите и причудливите форми на баобаби. Тук е най-различната и невероятна част на Мадагаскар. Пътищата няма. За да се стигне до тук се кара по песъчливи черни маршрути и без джип е почти невъзможно.


Но като всяко трудно нещо, както и в живота и Андавадоака предлага отплата. Прекрасни коралови рифове, приказни пейзажи и уникални заливи. В Андавадоака има няколко мизерни хотела и хостели, но условията за гмуркане и водни спортове са фантастични. По време на отлива може да влезнете в скалите и да наблюдавате безкрайно много охлювчета, хванати в капан, малки рибки и цветни рифове, които чакат сетния час морето да се върне обратно.

Пясъкът е бял, фин и без очила подобно на Кайо Ларго и  е трудно да гледате. Oколо залива има и малко рибарско селище, състоящо се от сламени рибарски колиби, с много дечица, които тичат покрай джиповете на малкото чужденци, дръзнали да откриват това място. За разлика от околните населени места тук има ток. В моите екскурзии до Мадагаскар включвам задължително това място за гмуркане и шнорхелинг.

error: Content is protected !!