Парк Исало Мадагаскар

Парк Исало Мадагаскар

Парк Исало Мадагаскар

Парк Исало се намира на 240 км от Тулеар Мадагаскар в Централната южна част. За пореден път се убедих в многообразието на тази прекрасна държава, влизайки в тази област към Ранохира. Ландшафта се промени драстично и постепенно потънахме в пясъчни каньони и пейзажи, които ми напомниха Гранд Каньон в Съедините Щати.
Влажните въздушни маси от Индийския Океан, се спират от планинските вериги в източната част и тук климата е сух. Исало е огромен скален масив, ерозирал в Юрския период. В привидно сухите скали обаче се крият голям обем подпочвени води, които оформят невероятни оазиси в полупустинните плата.

Каньоните, езерата и водопадите са най-голямата атракция тук. Разбира се тук може да видите ендемичното растения “ Слонска стъпка“, лемурите ката, кафяв и лемурa сифака. В Парк Исало Мадагаскар благодарение на нашия гид успяхме да видим и едно от най-трудните за откриване насекоми които дори с просто око не можете да различите от храста на който са кацнали. Идеално място за трекинги и палатки.

Можете да отделите поне 8 часа в този прекрасен парк. Разбира се гидът е задължителен както във всички паркове в Мадагаскар. Ако гидът е добър, ще има очи да ви покаже неща, които ние няма как да видим. Вижте в приложеното видео красотите, на които ние се насладихме. Пътувайте с нас и Вие ще ги видите  🙂

error: Content is protected !!