Езерото Титикака Перу. Енергията на света.

Езерото Титикака Перу. Енергията на света.

Езерото Титикака Перу. Енергията на света.

За езерото, което се намира на границата между Перу и Боливия е писано много за това няма да ви засипвам с факти. Аз усетих мястото като изключително енергийно. Разбира се намерих натурална къща за гости, далеч от туристическия поток, където може да почувствате мястото. Във водите на най-високото плавателно езеро /3800 метра н.в./ живеят и досега хора от племето уроси, чийто живот за съжаление цивилизацията започва да променя.Местните жители от град Пуно са направил декори на цял остров, където туристи ходят да видят уж как живеят племената. Истинските уроси обаче са далеч на малки острови.

В езерото има свещенни за цивилизацията тук острови: Такиле, Амантани, Острова на Слънцето и други. Днес същите за много комерсиализирани и ги избягвам при моите пътешествия тук с туристите. Интересен е и климата тук. Почти постоянна температура на въздуха между 10 и 15 градуса при температура на водата от  3 до 8 градуса. Заради надморската височина растителността е оскъдна. Хората тук си говорят на езика на своите предци „кечуа“. Занимават се предимно със земеделие и животновъдство.

Отглеждат се картофи, киноа, високопланинска царевица/кочаните изглеждат много малки/ чия и други. В студените води на Титикака се отглежда пъстърва, има и рибарници.

Цвета на езерото при слънчево време е тъмносин. На много българи това място може да  заприлича малко на Язовир Батак, но в хилядократни размери. Очаквайте още информация по тази тема скоро тук.

 

error: Content is protected !!