Перу и Боливия с опция Амазонската джунгла 1-21 март 2023 потвърдена

Перу и Боливия с опция Амазонската джунгла 1-21 март 2023 потвърдена

Пристигане в Лима и настаняване в хотел в колониалния център.Ако полета ни е по-ранен ще разгледаме цветните фонтани.

2 ден. Панорамна обиколка на централна Лима. Площада на оръжията. Сравнение с моята любима Куба и Хавана, Лима е смесица със преобладаващо влияние на западната цивилизация с нейните корпорации , див капитализъм и остатъци от индианската култура. В Лима наследниците на кечуанците / целия свят ги нарича Инки но Инка просто се е казвал техния последен цар/ се струпват от цялата страна за да търсят препитание и кариера. В резултат града се е увеличил 10 пъти и от 1 милион през 60-те години сега надхвърля 10. Безбройни гета са обхванали пустините хълмове на града. От самолета обаче изглежда привлекателно.

Ще разгледаме Площада на оръжията . В Лима се намира най-старото висше училище в Америка. Интересни забележителности които ще видим са президентския дворец в историческия център, площадът Плаза Майор с катедралата Сан Франциско от 16-и век, Парка на маслините, катакомбите на църквата Конвенто де Сан Франциско. Вечерта ще посетим уникалните огромни пеещи фонтани, където можем буквално да усетим историята на Перу със звук и светлина. В нашата вечерна разходка ще видите и непознатите прийоми на местните за привличане на клиенти. Всеки автобус си има викач, а всеки викач си е и кондуктор. Нощувка в Лима

3 ден. Рано ставане /5 часа/ сутринта и потегляме с климатизиран автобус към Ика. Думата буквално означава Пясъчен вятър. Ще се качим в лодка в 8:30 и ще се потопим /ама не буквално/ в дивите колонии на птици, морски лъвове и пингвини на Балестовите острови.Студеното течение на океана, наречено на своя откривател Хумболт е причина и за изключителното животинско разнообразие Можем да срещнем и делфини.Ще видим и и рисунка – кактус подобна на линиите в Наска.

Връщане в 10:30 и поемаме към другото природно чудо където пустинята бурно среща Тихия oкеан в един мирен синхрон изваян от вековете. Пътят по който ще пътуваме е направен изцяло от сол. Преди да стане пустиня, това е било океанско дъно и заради това има огромни залежи от сол, които Перу изнася .

Ще разгледаме фосили от предишния живот преди милиони години.Продължаваме през червения плаж от хиляди малки камъчета със съдържание на желязо заради което имат този цвят. След това отиваме на малко рибарско пристанище което е създадено само преди няколко години от разрушителните вълни на цунамито на другия край на океана в Япония.

Ще обядваме прясна риба, октоподи и скариди уловени на същия ден от безбройните малки корабчета.

След това тръгваме към  прекрасния оазис Уакачина и се настаняваме в хостела. В 16:00 часа се качваме на бъгитатата и започваме нашето пустинно приключение. Ще направим екстремно изкачване и пускане из дюните с бъгитата а накрая на най-високата точка ще се спуснем с дъски по стръмните склонове.

Ще се снимаме на залез слънце на фона на оазиса и се прибираме. Вечерта може да опитаме „севиче“ и чашка винце за да оформим края на този приключенски ден.

4 ден.

Целодневна екскурзия до Изгубения Каньон. Днес тръгваме на вълнуваща екскурзия до Изгубения Пясъчен Каньон. Той е открит едва преди няколко години и слава богу е неизвестен за повечето туристи. В безводната пясъчна пустиня си е проправила път към Тихия океан реката Ика. Насред пустошта където почти не вали ще можем да се изкъпем в лагуна над изрисуваните от безкрайността линии на еволюцията. Ще влезем дълбоко в Каньона и ще можем да направим незабравими снимки на сюрреалистичните форми на природата.

На връщане ще видим и следи от паднал метеорит и можем да си вземем камъчета от космоса за спомен. Имайте предвид че пътят е каменист и пясъчен и джипа върви много бавно. Ще се върнем около 4 часа в Ика, Уакачина. Свободно време за релакс в басейна на хотела.

5 ден. Ранно тръгване към Наска с автобус./150 км/ Към 7 часа тръгване. Пристигане в Наска в около 9 часа. По желание и срещу допълнително заплащане полет над линиите на Наска който трае до 30-40 мин.

Следобяд отиваме мумиите в Лас Транкас. Вълнуващия ден продължава с невероятните пирамидите на Kaуачи. Церемониален комплекс от културата на Наските непосредствена близост до линиите на Наските.

Вечерта потегляне към Арекипа и нощен преход в удобен автобус с климатик и легнали седалки. Нощувка в петзвезден автобус.

6 ден

Пристигане в Арекипа около 7 часа сутринта и настаняване в хотела в центъра на града.Арекипа е първата по-висока точка/2300 м н.в/ от която започва постепенно нашето аклиматизиране с височината. Ще разгледаме колониалния център и прекрасния Площада на Оръжията. Обиколката ни ще продължи с ферма където ще видим лами и алпаки, последните изключително ценени заради нежната и мека вълна от която кралете на Кечуаните са имали само привилегията да носят облекла а сега те могат да бъдат ваши срещу някой друг лев/ в случая сол/.Ще се запознаем с процеса на преработката на вълна до крайния продукт и ще може да се снимаме с животните.

После ще хапнем в някой от вкусните местни ресторанти севиче и да пийнем популярния местен коктейл Писко. Нощувка в Арекипа. Tук ще направим и PCR тест за влизането ни в Боливия срещу допълнително заплащане.

7 ден Трансфер Арекипа- Пуно

Ранно ставане в 6 часа и отпътуване към едни от най-дълбоките каньони в света- Колка.

Освен невероятните пейзажи из Андите и усещането да се качим на 5 000 метра надморска височина ще наблюдаваме полета на кондорите.

В края на деня пристигане в град Пуно край брега на Титикака с прекрасен изглед към най-високото плавателно езеро в света. Вечерта може да отидем в прекрасен ресторант. Супи от киноа за вегетарианците, говеждо или месо от лама и прясна пъстърва за останалите. 100 % натурално. Нощувка в Пуно.

8 ден.

След закуската в хотела се отправяме с лодка до едно от малките островчета, където живеят племето Уроси. Ще посетим семейство и ще се запознаем с начина на живот. Не е лошо да им оставите нещо срещу някое от ръчно изработените сувенири.

Следобяд ще обядваме в някое от ресторанчетата и ще си вземем визите за Боливия. Нощувка в Пуно.

9 ден Трансфер  Пуно-Ла Пас

Ставане в 7 сутринта и трансфер към град Пуно. От там с автобус поемаме към Боливия и Ла Пас. По пътя ще разгледаме и Тиуанако е може би най-стария храмов комплекс познат на днешната цивилизация и за мен много по-интересно място от Мачу Пикчу. Място пълно със загадки и мистерии.

В ранния следобед пристигане в боливийската столица Ла Пас. Настаняваме се в хотела. След това ще направим уникална панорамна обиколка на столицата с кабинков лифт. Ще „прелетим“ през бедни и богати квартали накацали по каньона където е построена столицата.

Ако е ясно времето ще видим и връх Илимани който се извисява още 2 хиляди метра над града /Ла Паз е най-високата столица със своите 3700 м н.в/

10 ден.Ла Паз- Ел Алто- Салар де Юни. Днес летим към Салар де Юни, едно от природните чудеса на света. Бих казал в Топ 3. Ранен полет със самолет към Салар де Юни. Салар де Юни предлага една от най-уникалните гледки на нашата планета. Бялата идеална мозайка от сол контрастира с жълто-червените планини наоколо.

Когато вали пустинята се превръща в най-голямото огледало в света и човек губи представа от коя страна се намира. Ще посетим всичко най-интересно в района- острова с 5-6 метра високи кактуси, вулкана до Тахуа където ще обядваме заобиколени от лами и алпаки.

Нощувка в  луксозния хотел който е направен изцяло от сол.  Естествено с прекрасни големи стаи с климатик и големи бани. Подбраните хотели и къщи за гости е една от запазените марки на bgspace.com

11 ден.

Връщаме се с полет до Ла Паз.Полет Салар де Юни- Ла Паз Трансфер до хотела и вечерна разходка из града. Нощувка в Ла Пас

12 ден Ла Паз- Куско

Полет със самолет до старата столица на Империята на Инките. Настаняване в хотел в центъра на града. Панорамна обиколка на града. Като властваща империя испанците надграждат своите храмове над тези на Инките. Но все пак ще видим идеалните форми на скалните късове над които е създаден новия Куско. Ще обиколим площада на оръжията, прекрасните катедрали Сан Кристобал Сан Франциско.Ако имаме време ще видим Историческия музей и Археологическия музей.

Нощувка в Куско

13 ден Куско-Свещенната долина-Олайнтамбо

Днес се отправяме на вълнуваща обиколка из свещенната долина. Първо ще се спрем в Чинчеро. Ще се запознаем с начина по който кечуанците тъкат плетива и правят типичните за региона цветни облекла от вълна от лами и алпака.

Ще разгледаме една от първите построени от испанците катедрали в които ще видите стенописи изпобразяващи покоряването на империята на Инките. Следващата ни спирка е Морай. Ще видим изумяващите амфитеатрални тераси в малка долина построени от Кечуанците, може би най-древната открита лаботария за насаждения където са наблюдавали растежа на културите при различна влажност и температура. След това ще продължим към солнците Марас създадени от Пре – Инките. Те са създадени заради солеността на реката, заради това че извира от древен солник, някога намирал се на дъното на океана а сега в недрата на Андите в свещената долина. Ще обядваме в Порой, но името не трябва да ви стряска. По скоро ще имате възможността да хапнете порой от местни специалитети. След това продължаваме по поречието на Урумбамба към Олайтамбо, крепостта пазела подстъпите към свещения град Мачу Пикчу. Ще разгледаме първо крепостта.

Настаняване в разкошна къща за гости с цветни рогозки. След това ще се изкачим към построени от Инките складове за съхраняване на продукти и ще ви направя снимки на фона на залязващото слънце /ако няма облаци 🙂 / Къщите-складове са били построени съобразено с местните течения на ветровете. Така продуктите са били съхранявани за по-дълго време.Нощувка в Олайнтамбо

14 ден

Рано сутринта хващаме сутрешния панорамен влак Олайнтамбо-Агуас Калиентес. От огромните стъклени витрини ще се насладим на поне два климатични пояса и от планината ще слезнем в джунглата на Агуас Калиентес откъдето ще започне нашето изкачване наново до Мачу Пикчу.

Едно от най-магическите места на изгубената цивилизация ще прекараме 4-5 часа с местен гид който ще ни покаже невиждани детайли от Изгубения Град.В 13:00 часа връщане и хващане на влакчето в 15:00. Пристигане в Куско вечерта в 20:00 и настаняване в хотела.

15,16,17 и 18 ден Куско /или опция Цветната планина + Амазонската джунгла/

15, 16, 17,18 ден свободни дни в Куско. Възможност за разходки из бившата столица на Инките която предлага много кулинарни изкушения. Романтичните разходки из каменните улички са прекрасна възможност да се почувствате наследството на великата цивилизация на Инките.

Вижте програмата при избор на Цветната Планина + Амазонската джунгла.

19 ден. Полет Куско-Лима

Кацане в Лима. Трансфер към хостела ни, който се намира в най-зеления квартал Мирафлорес. Нощувка в Мирафлорес и разглеждане на зеления парк на влюбените с прекрасен изглед към Тихият Океан. Един добър завършек на огърлицата от уникални емоции който ще изпитате през тези 18 дни.

20 ден полет към България/Европа/Вашия дом

ЦЕНА 2200 долара на човек. Минимум 4 човека, максимум 9 човека.

 • ВКЛЮЧЕНО:
 • Всички нощувки в къщи за гости и хотели по програмата със закуски
 • Всички входове за резерватите по програмата /БЕЗ ЛИНИИТЕ НА НАСКА/ За Боливия в деня в Ла Пас ще имате избор между опцията с велосипед по пътя на смъртта или до храмовия Комплекс Тихуанако тъй като не може и двете наведнъж
 • Всички трансфери
 • Четири вътрешни полети Ла Пас- Салар де Юни-Ла Пас, Ла Пас-Куско , Куско-Лима
 • Виза за Боливия
 • PCR ТЕСТ за Боливия /ако бъде изискан/
 • В някои от хотелите/къщи за гости е включена закуска но не във всички
 • Обяд в резервата Паракас на третия ден

НЕ Е ВКЛЮЧЕНО:  Полет София-Лима-София /около 600-850 евро/ Не е включена екскурзия до Амазонка или цветната Планина

ЗАБЕЛЕЖКА: ВЪЗМОЖНО Е ПРОМЯНА НА САМОЛЕТНИЯ БИЛЕТ ДО 6 ДНИ НАПРЕД/НАЗАД  В ПРОГРАМАТА

За участие пишете на peru@bgspace.com

  • НАЙ-ДОБРА ЦЕНА В БЪЛГАРИЯ СЪОТНОШЕНИЕ МАЛКО ХОРА ВИНАГИ ПОД 9 ЧОВЕКА-ДОБРИ ХОТЕЛИ-АВТОРСКИ ПРОГРАМИ-КУЛИНАРЕН ТУРИЗЪМ-ПРИКЛЮЧЕНИЯ
  • Отбрани къщи за гости и хотели. Не допускаме мизерни места за нощувки. Наясно сме, че човек който е дал голяма сума да пътува и е минал половината свят не трябва да спи в лоши условия. Предлагаме и луксозни къщи и най-добрите хотели.
  • Подбрани ресторанти и богата нощна програма. Там когато свършва програмата и гидовете от агенциите си отиват, нашата продължава. За нас гастрономическото приключение е не по-малко от самото пътуване. 

  15 ден. Еднодневна екскурзия до Цветната Планина. /Ако имате проблем с физическите натоварвания може да останете този ден в Куско и този ден ще ви бъде приспаднат от общата цена/

  Ранно ставане и 6 часов трекинг до цветната Планина. Натоварване със средна трудност. Прибиране късно вечерта в Куско. Осигурени закуска, обед и вечери.

  16 ден.По време на тази екскурзия включени закуски, обеди и вечери.

  Tрансфер Куско- Пуерто Макдоналдо. Добре дошли в огромния биорезерват на Амазонка. В днешния вълнуващ ден ще се разходим с лодка по реката "Мадре де Диос". Ще имаме шанса да видим каймани, маймуни, корморани, огромно разнообразие от тропически дървета и лиани. По време на експедицията имаме осигурени закуска, обяд и вечеря. По залез слънце  ще се наслаждаваме на девствената природа, огласяни от цветни папагали а капибари допълват невероятната екзотика на това откъснато райско късче. Вечеря в нашите лоджи всред джунглата.  На питие или ароматна чаша вино ще слушаме дивия свят около нас. Нощувка

  17. ден Продължаваме нашето приключение в Амазония. Днес ще посетим Маймунския Остров и езерото Сандовал. Възможно е да видим речни видри, анаконди и при по-голям късмет ягуари. Нощувка в лоджата. По-големите авантюристи могат да дойдат с нас за нощна разходка с фенери за наблюдения на нощни птици и животни. Втора нощувка

  18 ден. Малко релакс в лоджите и трансфер към летището. Полет до Куско. 

  • За Перу  и Боливия се изисква PCR тест 72 часа преди влизане в страната. Осигуряваме PCR теста за Боливия
  • След прибиране в България може да си направите PCR за да избегнете карантината.
  •  Цената е без самолетен билет Европа-Перу-Европа но включва вътрешните полети
  • Ако изберете Амазонската Джунгла може да си направите ваксина на жълта треска но не е задължително
  • В Перу съществуват много климатични пояси. Трябвa да си вземете дрехи за температури от 0  до 32 градуса /в пустинята Паракас примерно/. Добре е да вземете високи туристически непромокаеми обувки.
  • Височината в Перу. Възможно е да изпитате дискомфорт заради височината в Перу  /д0 5000 м./ За да се справим с това сме организирали плавно изкачване за добра адаптация към височините в Перу. Тръгваме от суха и гореща Лима през в пустинята Паракас /надморска височина 0-100 метра, постепенно към Арекипа /надморска височина 2000-2500 метра, следва Колка Каньон /надморска височина 2500-3500 метра/ и към най-високото плавателно езеро Тититикака 3800 метра, Куско 3300 метра. Въпреки всичко често недостига на кислород предизвиква височинна болест в туристите,  което се изразява във временно гадене и главоболие. За това си вземете лекарства като аспирин , дъвчете повече от растението Кока, което го има в изобилие и пийте много вода. Не спортувайте и не се движете много . Прочетете повече за височинната болест тук.
  • Сигурност. Относително сигурно е тук. Има и туристическа полиция. Перу  и Боливия са безопасни сравнение със съседите си Бразилия, Чили или Колумбия. Икономиката и се движи от туризма и правителството прави всичко възможно за безопасността на чужденците

  Възможно е към датата на пътуване март 2023 евентуално да изискват сертификат или PCR Боливия. Знаете, че в днешно време ситуацията в туризма е много динамична.

  error: Content is protected !!