Екскурзия и почивка Мексико декември 2022

Програмата може да се съчетае и с Куба. Прочетете повече за Куба тук.

Първи ден в Мексико Сити.

Тур на Мексико сити – историческия център на града, главния площад Сокало, Националния дворец, построен от Кортес през 1529 г. и известен със стенописите на Диего Ривера от началото на XX век, градската катедрала (най-голямата и една от най-старите на запад от Гринуич), както и руините от столицата на ацтеките – Тенотчитлан, разположени до катедралата.

Следобяд ще се качим на една висока кула и ще видим безкрайния хоризонт от сгради и вулканите обградили този мегаполис. Нощувка в Мексико сити.

Втори ден в Мексико Сити.

Еднодневна екскурзия до Теотиуакан/отиване и връщане около 100 километра/ Тръгване в 6 сутринта.

Теотиуакан („Мястото на боговете”) е най големият запазен град от древността в Северна и Южна Америка. Ще видим третата най-голяма пирамида в света – Пирамидата на Слънцето, свързана чрез Булеварда на мъртвите с по-малката Пирамида на Луната. В центъра на археологическата зона има прекрасен музей с експозиция на редки археологически предмети и умален модел на Теотиуакан.

Следобед трансфер до хотела и втора нощувка в Мексико Сити. Вечерта по желание ще отидем до Площад Гарибалди където може да ни припяват мариачи а ние да си пийнем по една две пет маргарити и да си починем от обиколката днес.

Трети ден в Мексико

Трансфер до летището и полет Мексико Сити- Тукстла де Гутерез. Полет в 6 сутринта.

Следва трансфер до началото на каньона Сумидеро. Ще се качим на лодка и ще направим прекрасна разходка навътре в каньона. В най-тясната и висока част скалите се издигат до 1100 метра. В края на каньона ще наблюдаваме и крокодили. Разходката ще трае около час и половина.

В около 5 следобяд ще пристигнем в град Сан Кристобал де лас Касас. Града малко напомня Тринидад в Куба със своите каменни настилки и колониална архитектура. Ще видим и цветния квартал от накацали по склоновете колоритни къщички.

Нощувка в Сан Кристобал.

Четвърти ден в Мексико

Сан Кристобал де лас Касас -Ел Чифлон- Сан Кристобал де лас Касас.

Днес отиваме на еднодневна екскурзия до чудните водопади Ел Чифлон и езерата Монтебельо на границата с Гватемала. /не се предлагат от никоя агенция в България/ Тръгване около 8 часа и връщане в 9 часа вечерта. Ще имаме възможност да се пуснем с zip line/въже над джунглата/ за по-авантюристично настроените. Въжетата са подобни на Лас Теразас Куба.

Може да се изкъпем в изумрудените синьо зелени вирове на Чифлон а в езерата Монтебельо ще се разходим със сал. Цветовете не са създадени с фотошоп, реални са :).

Връщане в Сан Кристобал около 17:30-18:00 и втора нощувка.

Пети ден в Мексико

Сан Кристобал - Агуас Азулес- Руините на Паленке.

Рано сутрин напускаме Сан Кристобал и тръгваме към друго природно чудо в Щата Чиапас. Агуас Асулес или сините води. Ще започнем да слизаме надолу /Сан Кристобал е на по-висока надморска височина/ и ще усетим влагата и температурата като видим водопадите. Ще навлезем в гъсти джунгли. Ако искате може да се изкъпете във водопадите Агуа Асулес.

След около час ще пристигнем в Паленке Мексико. Едно от най-впечатляващите дворци на Маите погълнати с времето от джунглата след края на цивилизацията им.

Нощувка край Паленке в хотел с басейн.

Шести ден в Мексико. Екскурзия до древните селища на маите Яхчилан и Бонампак.

Ранно ставане в 6 и трансфер към Яхчилан.

Закуска/вкл в крайната цена/ и пристигане до границата на Мексико с Гватемала. Качваме се на лодка по река Усамасинта, която е граничната река разделяща Гватемала и Мексико. Ще изминем вълнуващи 25 километра с наистина девствени джунгли, ще чуем крясъци на маймуни и много птици. Накрая ще достигнем зелените руини на Яхчилан. Първото заселване тук датира от трети век преди новата ера. Разцвета на Яхчилан е по време на династията на цар Itzamna-Ягуар III и сина му Pajaro-Ягуар IV .

Всъщност това е единствения възможен начин да се достигне до древния Яхчилан който поради трудната му достъпност е спасен за сега от тълпите туристи. Дълбоко в джунглата Лакандон ще видим обрасли статуи и древни руини на майската цивилизация които бавно се поглъщат от джунглата. Ще наблюдаваме и живота на диви маймуни.

След това ще обядваме и ще побързаме към Бонампак /затваря в 16:30 / където ще видим най-добре запазени рисунки от живота и битието на маите.Благодарение главно на тези стенописи, в които изобразяват битки, войни и жертвоприношения историците развенчават мита, че маите са били миролюбива цивилизация . Връшане в Паленке и нощувка.

Седми ден. Трансфер Паленке- Мерида.  Целодневен тур към красивия колониален град Мерида.

Ще разгледаме Ушмaл, eдин oт нaй-дoбpe зaпaзeнитe гpaдoвe нa мaитe. 
Πoвeчeтo apxитeĸтypни oбeĸти ca  ca пpoчyти c opнaмeнти, пpиcъщи зa
вяpвaниятa нa мaитe. Ha eзиĸa нa мaитe Ушмал oзнaчaвa xyбaвa, плoдopoднa зeмя,
ĸaĸтo и „изгpaдeн 3 пъти“. Heдocтигът нa вoдни pecypcи ĸapa житeлитe нa гpaдa дa ce мoлят
и дa пoчитaт бoгa нa дъждa и вoдaтa, ĸoйтo e изoбpaзeн въpxy мнoгo пocтpoйĸи.

Ушмал

2 нощувки в Мерида.

Девети ден. Мерида- Чеченица-Ривиера Мая

Заминаваме за  Храмовия комплекс Чеченица, с Валядолид и най-голямото Сеноте в Мексико Гранд СЕНОТЕ. Чеченица с Храма на бога Кукулкан е пресечена пирамида, което е едно от новите 7 чудеса на света.

Следва посещение на прекрасния Валядолид и най-голямото сеноте в Мексико Гранд Сеноте.

Вечерта пристигаме в хотела в Ривиера Мая. 3 дни нощувка на база всичко включено в хотел 4/5*

Ривиера Мая

Девети, единадесети и дванадесети ден. . Възможност за допълнителни екскурзии или просто лежерно спокойствие в хотела. Вижте нашите идеи в секция ДОПЪЛНИТЕЛНИ  ако искате още приключения. Естествено гида на български е бил на всички от тях и ще ви посъветва за всички.

Шестнадесети ден. Полет от Канкун към България/Европа.

1589 USD при настаняване на човек в двойна стая. 

  • Всички нощувки в къщи за гости и хотели по програмата
  • Всички входове за резерватите по програмата
  • Полет Мексико Сити-Туксла Гутиерез
  • Всички трансфери
  • Сим карти с интернет
  • В някои от хотелите/къщи за гости е включена закуска но не във всички
  • 3 дни всичко включено в 4/5 звезден хотел в Канкун /Ривиера Мая

НЕ Е ВКЛЮЧЕНО:

  • Полет от Европа/САЩ до Мексико. Препоръчваме полет Европа/САЩ-Мексико Сити и Канкун-Европа/САЩ
  • Допълнителни екскурзии от Канкун
  • Лични разходи, обеди и други.

ЗАБЕЛЕЖКА: ВЪЗМОЖНО Е ПРОМЯНА НА САМОЛЕТНИЯ БИЛЕТ ДО 6 ДНИ НАПРЕД/НАЗАД  В ПРОГРАМАТА

За участие пишете на reservations@bgspace.com или от тази контактна форма:

    Ето какви екскурзии можем да предложим на място от Канкун:

    Първа екскурзия. Гмуркане с костенурки , посещение на единствения археологически комплекс на Маите разположен на морето Тулум /6-8 часа/ и посещение на Сеноте две Очи където имате възможност за гмуркане с екипировка /ако притежавате лиценз/.Цената зависи от колко човека се запишат.

    Втора екскурзия. Посещение на парка Екс Карет.Най-големия от този тип приключенски паркове предлага един изцяло създаден от човека парк с водни тунели, река с лодка по него, ботанически паркове и аквариуми. Цена около 90 долара с включено хранене.

    Трета екскурзия. Посещение на водния парк.Този парк, частично построен от човека включва почти изцяло водни забавления. Водни пързалки, посещение на сеноте /водни пещери/ катерене по въжени мостове, скачане с въжета във водата, кану и сноркелинг.

    Четвърта екскурзия. Посещение на парка на Приключенеца. Каране на джипове, пускане от огромна височина с zip line/въжена линия/ са част от атракциите на този прекрасен парк. За хора с повече адреналин