Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Баракоа Куба


Най-старият град на острова е съвсем различна Куба. Тук има реки, гъсти джунгли, водопади и планини. Удивиха ме горите от палми като в приказките. Като природа местните неслучайно казват, че е като в Доминикана. И е вярно, защото островната републиката е само на 60 километра по море на изток.

През 1511 година тук установяват селище първите испански завоеватели.

Баракоа е много далече. До тук стигнах с автобус от Сантияго Де Куба през Гуантанамо. Върнах се в Хавана със самолет. Летището е малко и китно. Крайбрежният булевард тук също се нарича Малекон. Всъщност всички крайморски улици, по които човек може да се разхожда в Куба се казват по еднакъв начин- El Malecon.

Съботният ден, в който бях тук съвпадна с местната „фиеста“, която хората правят всяка съботна вечер. Всичките заведения са отворени.

Има музика на живо, естествено сон, дансон и салса кубано.

Тук може спокойно да изкарате 5-6 дни и пак да не видите всичко.

Като топ дестинация са плажовете Managua.

До Managua пътят е около 10 километра и аз реших до го мина с велосипед, нает за 1 кук. Oказа се голяма грешка, защото по-голямата част от пътя е разбит и е доста мъчително. За сметка на това пътят минава през 3 делти на реки и предлага невероятни гледки, включително и натоварени младежи на камиони.

Отидете до реката Yumuri. Намира се между Баракоа и Маиси. Спокойно и красиво място за плаж и отдих.

Ако имате повече време, може да изкачите  плоският връх El Yunque в близкия Parque Nacional Duaba, описан още от Колумб през 1492 година. По пътя си ще срещнете много реки и водопади.
Eто Баракоа с връх El Yunque/първата снимка/ от самолета, който тъжно се отдалечи от Баракоа. Различната Куба.

В Куба има още един град със същото име но той се намира близо до Хавана.

Качете своя пътепис

Прочетете пътеписите и инфо от почти всяка точка за Куба и направете точките повече като качите свой пътепис!

Куба отвътре.Пътеписи и всичко за Куба

    Поръчайте си пътешествие до Куба

    Comments are closed.