Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Лас Теразас Куба. Еко гордостта на революцията.

Лас Теразас е малко планинско селце, намиращо се на около 60 километра западно от Хавана, Куба.

Преди 1960 година този планински регион в тази западна част на Куба е бил обезлесен заради безмилостната експлоатация на природните ресурси през колониалната епоха а и след това. На близко са се намирали няколко мини които създали лунен пейзаж на местността.

Създаденият резерватът се смята за първото обособено био място направено от революцията. Проекта е завършен през 1971 година и е под закрила на ЮНЕСКО. Името Терасите /Las Terrazas/ идва от направата на терасовидните участъци по хълмовете по които поетапно биват залесявани характерните дървесни видове за района. Taка бива възстановено растителността и мястото е всред най-спокойните и чисти кътчета в Куба.

В Еко-гордостта на кубинската революция живеят около 1000 човека. Тук детската смъртност е сведена почти до 0% процента а средната продължителност на живота е невероятните 79 години! В този си смисъл проекта на Кубинската Революция наистина е успешен и е пример за всички страни.

Местните са настанени са в терасовидни малки блокчета в хармония с околната среда.  Построени са детска градина, китно малко училище. Хората се препитават основно с туризъм. Мястото е изключително живописно с няколко езера. По бързеите на реката Сан Хуан може да се изкъпете. Тук може да се пуснете и по въжета между джунглата ако искате малко адреналин.

Тук се намира и къщата -музей на популярния певец Польо Монтанес /почитан като нашия  Емил Димитров/а от скоро и галерия.

Качете своя пътепис

Прочетете пътеписите и инфо от почти всяка точка за Куба и направете точките повече като качите свой пътепис!

Куба отвътре.Пътеписи и всичко за Куба

    Поръчайте си пътешествие до Куба

    Comments are closed.