Лас Теразас е малко планинско селце, намиращо се на около 60 километра западно от Хавана, Куба.

Преди 1960 година този планински регион в тази западна част на Куба е бил обезлесен заради безмилостната експлоатация на природните ресурси през колониалната епоха а и след това. На близко са се намирали няколко мини които създали лунен пейзаж на местността.

Създаденият резерватът се смята за първото обособено био място направено от революцията. Проекта е завършен през 1971 година и е под закрила на ЮНЕСКО. Името Терасите /Las Terrazas/ идва от направата на терасовидните участъци по хълмовете по които поетапно биват залесявани характерните дървесни видове за района. Taка бива възстановено растителността и мястото е всред най-спокойните и чисти кътчета в Куба.

В еко-гордостта на кубинската революция живеят около 1000 човека. Тук детската смъртност е сведена почти до 0% процента а средната продължителност на живота е невероятните 79 години! В този си смисъл проекта на Кубинската Революция наистина е успешен и е пример за всички страни.

Местните са настанени са в терасовидни малки блокчета в хармония с околната среда.  Построени са детска градина, китно малко училище. Хората се препитават основно с туризъм. Мястото е изключително живописно с няколко езера. По бързеите на реката Сан Хуан може да се изкъпете. Тук може да се пуснете и по въжета между джунглата ако искате малко адреналин.

Тук се намира и къщата -музей на популярния певец Польо Монтанес /почитан като нашия  Емил Димитров/а от скоро и галерия.