Удължаване на кубинска виза в Куба

И така, вие сте в Куба. Изкарали сте един прекрасен месец. Поради някоя от хилядите причини решите да останете още време. Какво трябва да направите?

Преди всичко трябва да знаете, че ако сте влезли в Куба с туристическа виза вашия престой в островната държава може да бъде удължаван максимум два пъти. Тоест ако първоначално престоят ви е един месец и след това трябва да излезете от държавата или да удължите визата ви с още един месец.
Ако решите да останете още един месец, повтаряте процедурата. В края на третия месец обаче не можете да останете повече в Куба. Тоест образно престоят ви в Куба е максимум 3 месеца като в края на първия и втория месец трябва да подадете документи и да платите сума за удължаването и.

Необходими са ви следните документи на хартия:

  1. Валидна туристическа застраховка до края на удължения от вас период ви в Куба. Ако не разполагате с такава можете да си направите на място. Oт Имиграционния отдел ще ви кажат къде да отидете.
  2. Самолетен билет с датата на тръгване ви от Куба. Трябва да съвпада с края на удължения престой ви на острова на Свободата.
  3. Платена такса от 25 конвертируеми песос. Забележете, че преди това трябва да отидете в банка, където да си закупите сейос/марки/ на стойността на 25 конвертируеми песо. Прочетете още за парите в Куба тук .Всяко едно удължаване ви струва 25 конвертируеми песос. Тоест на следващия месец трябва да платите нови 25 конвертируеми песос за новия месец престой.
  4. Бележка от къщата ви за гости/хотел с настоящото ви местожителство.

С тези документи трябва да отидете в Имиграционния отдел за чужденци за вашия район в съответния град в Куба където сте отседнали. Ако сте примерно във Ведадо Хавана той се намира на улица J y 17.

Имайте предвид в Отдел Имиграция често има опашки така че се заредете с търпение. Тъкмо ще се сдобиете с една национална черта на кубинеца 🙂

Накрая ще ви залепят една бележка върху визата новия срок и сте готови 🙂