Бар Тропикана Куба Хавана

Има и още едно място  в Хавана където пищността, цветността и фолклорната програма ще наситят до безкрай вашите сетива.  По време на представлението, което трае час и 45 минути ще проследите по цветен и музикален начин историята на Куба от  началото познато на европееца.


Ще видите в костюми индианците Таини кореното население на острова, конкистадорите и техните робите от Африка, американците та до днешни времена. С карибски микс, който включва испански ритми и афро кубински изпълнения, може да се насладите на безкрайно богатия фолклор. Освен румба, салса, болеро, ча-ча-ча  ще чуете и оперни изпълнения от кубински тенори.  Тук са най-добрите танцьори и танцьорки на Куба. Говори се че танцьорите използват над 200 костюма. Не случайно прима балерините в шоуто са с отворени врати за цял свят въпреки проблемите на кубинците с визите.  След програмата започва шоу със зрителите. Организаторите са се постарали да пускат любима песен за почти всяка страна от света.

Малко история за Бар Тропикана Куба Хавана. Кабарето е проектирано от Макс Ресио, който смесва модернизъм и тропически стил. Проекта му е финансиран от американската мафия. Бар Тропикана отваря врати в новогодишната нощ на 1939 година.

Спектакъла е под открито небе с три сцени. Ако вали, шоуто се премества в тясната покрита зала, ¨Bajo las estrellas¨  която се помещава в непосредствена близост. В миналото кабарето е било в края на града, но сега се намира в началото на не толкова приятния квартал Марианао Хавана. Прочетете повече за танците в Куба тук.

Интересното е, че в същия квартал където се намира бар Тропикана се намира и къщата,  където Буена Виста Сосиал Клуб започват своите първи концерти. Прочетете повече за Буена Виста Сосиал Клуб тук.

Съвети:

  • Изберете златната среда 85 до 95  кука, защото за 75 ще ви дадат най-крайните места и няма да видите нищо. Не буквайте/не запазвайте кабаре и вечеря. Вечерята e скъпа, но за сметка на това лоша. Хапнете на друго място.  Ако сте във Ведадо такситата, за да стигнете до тук са около 10-15 кука.
  • Има дрес код за вход за облекло. Мъжете трябва да са задължително с дълъг панталон. Може и дънки. Деца под 18 години НЕ СЕ ДОПУСКАТ в кабарето. За дамите няма ограничение в облеклото. Може и да е по-оскъдно 🙂
  • От 2019 година охраната са се изхитрили и събират входна такса ако снимате с камера или телефон. Съвет. Елате само с мобилния си телефон и казвайте че няма да снимате. Ако все пак решите да платите, таксата за камера е 15 евро, за телефон 5 евро.
  • Ако сте във Варадеро не ходете на тамошния клуб Тропикана-Варадеро. Той няма нищо общо с Хаванския. Направен е заради името и славата на кабарето. Намерете време и отидете в Хавана.
  • Ако парите ви идват малко в повече има шоу кабаре с доста по по-постна откъм костюми сцени  но подобна като сценарий програма  в бар Паризине в хотел Насионал./около 35-40 евро на човек/