Бар Тропикана – още едно място в Хавана, където пищността, цветността и фолклорната програма ще наситят до безкрай сетивата ви.  По време на представлението от почти два часа ще проследите по цветен и музикален начин историята на Куба от самото начало.


Ще видите в костюми индианците Таини, коренното население на острова, конкистадорите и техните роби от Африка, американците… Карибският микс с испански ритми и афрокубински изпълнения брилнтно предава богатия местен фолклор. Освен румба, салса, болеро и ча-ча-ча ще чуете и оперни изпълнения на кубински тенори, ще видите най-добрите танцьори и танцьорки на Куба. Говори се, че по време на представлението се използват над 200 костюма. Не случайно кубинските прима балерини в шоуто са с отворени врати за цял свят въпреки проблемите на кубинците с визите. След програмата започва шоу със зрителите – организаторите са се постарали да пускат любима песен за почти всяка страна от света.

Малко история за Бар Тропикана в Хавана. Кабарето е проектирано от Макс Ресио, който смесва модернизъм и тропически стил. Проектът му е финансиран от американската мафия, а Бар Тропикана отваря врати в новогодишната нощ на 1939 г.

Спектакълът е под открито небе с три сцени. Ако вали, шоуто се премества в тясната покрита зала “Bajo las estrellas”, която се помещава в непосредствена близост. В миналото кабарето е било в края на града, но сега се намира в началото на не толкова приятния квартал Марианао в Хавана. Прочетете повече за танците в Куба тук.

Интересното е, че в същия квартал където се намира бар Тропикана се намира и къщата, където Буена Виста Соушъл Клуб започват своите първи концерти. Прочетете повече за Буена Виста Соушъл Клуб тук.

Съвети:

  • Цените на шоуто започват от 75 евро до 95 евро.
  • Изберете златната среда за цена – от 85 до 95  евро, защото за 75 евро ще ви дадат най-крайните места и няма да видите нищо. Не запазвайте кабаре и вечеря. Вечерята e скъпа с лоша храна. Хапнете на друго място.  Ако сте във Ведадо, такситата до Бара са около 10-15 евро.
  • Има дрес код! Мъжете трябва да са задължително с дълъг панталон или дънки. Деца под 18 години НЕ СЕ ДОПУСКАТ в кабарето. За дамите няма ограничение в облеклото. Може и да е по-оскъдно… 🙂
  • От 2019 година охраната събира входна такса, ако снимате с камера или телефон. Съвет: елате само с мобилния си телефон и казвайте, че няма да снимате. Ако все пак решите да платите, таксата за камера е 15 евро, а за телефон – 5 евро.
  • Ако сте във Варадеро, не ходете в тамошния клуб Тропикана-Варадеро. Той няма нищо общо с хаванския. Направен е заради името и славата на кабарето. Намерете време и отидете в Хавана.
  • Ако шоуто в Бар Тропикана ви се струва малко по-скъпо, има шоу кабаре с доста по-постни откъм костюми сцени, но с подобна като сценарий програма в бар Паризине в хотел Национал./около 35-40 евро на човек/.