Бар Тропикана Куба Хавана

Има и още едно място  в Хавана където пищността, цветността и фолклорната програма ще наситят до безкрай вашите сетива.  По време на представлението, което трае час и 45 минути ще проследите по цветен и музикален начин историята на Куба от  началото познато на европееца.Ще видите в костюми индианците Таини кореното население на острова, конкистадорите и техните робите от Африка, американците та до днешни времена. С карибски микс, който включва испански ритми и афро кубински изпълнения, може да се насладите на безкрайно богатия фолклор. Освен румба, салса, болеро, ча-ча-ча  ще чуете и оперни изпълнения от кубински тенори.  Тук са най-добрите танцьори и танцьорки на Куба. Говори се че танцьорите използват над 200 костюма. Не случайно прима балерините в шоуто са с отворени врати за цял свят въпреки проблемите на кубинците с визите.  След програмата започва шоу със зрителите. Организаторите са се постарали да пускат любима песен за почти всяка страна от света.

[Not a valid template]Малко история за Бар Тропикана Куба Хавана. Кабарето е проектирано от Макс Ресио, който смесва модернизъм и тропически стил. Проекта му е финансиран от американската мафия. Бар Тропикана отваря врати в новогодишната нощ на 1939 година.

Спектакъла е под открито небе с три сцени. Ако вали, шоуто се премества в тясната покрита зала, ¨Bajo las estrellas¨  която се помещава в непосредствена близост. В миналото кабарето е било в края на града, но сега се намира в началото на не толкова приятния квартал Марианао.

[Not a valid template]Съвети:

Цените на шоуто започват от 75 кука до 125 кука. Изберете златната среда 85 кука, защото за 75 ще ви дадат най-крайните места. Не буквайте/не запазвайте кабаре и вечеря. Вечерята e скъпа, но за сметка на това лоша. Хапнете на друго място. Прочете повече за парите в Куба. Ако сте във Ведадо такситата, за да стигнете до тук са около 10-15 кука.

Ако сте във Варадеро не ходете на тамошния клуб Тропикана-Варадеро. Той няма нищо общо с Хаванския. Направен е заради името и славата на кабарето. Намерете време и отидете в Хавана.

Ако парите ви идват малко в повече има шоу кабаре с доста по по-постна откъм костюми сцени  но подобна като сценарий програма  в бар Паризине в хотел Насионал./около 35-40 евро на човек/