Водопадите на Ел Ничо предлагат екзотика от каскади и бистри езера. Това място се намира между градовете Сиенфуегос и Тринидад във втората по-височина планина в Куба –  Ескамбрай, в резервата Топес де Койантес. Прочетете повече нея тук. От 2017 предлагаме на туристите си нова атракция!!!


Ел Ничо е най-известен с големия си водопад, където можете да плувате в бистри естествени басейни. Служителите на резервата са направили няколко мостчета и прелестна екопътека. Водите на река El Mammey винаги са хладни, а това ви гарантира приятно освежаване дори в най-горещите дни. До Ел Ничо не е нужно да вървите много. С туристите обикновено посещаваме това място рано сутрин, за да избегнем навалицата и да уловим самотни кадри с приказната тропическа водна красота на Куба. Стръмният планински път със завои до Ел Ничо може да е проблем за някои, но неудобството си забравя при вида на живописните гледки на втората по височина планина в Куба – Ескамбрай. Пешеходен преход до водопадите няма, а в
ходът струва 10 кука. Прочетете повече за валутата в Куба тук. Най-подходящото време да посетите Ел Ничо е в периода ноември – април. През останалата част от годината обикновено е по-дъждовна, но дори тогава водопадите си струват посещението стига да се въоръжите с дъждобрани. Прочете повече за времето в Куба тук.

Друго интересно място в резарвата Топес де Койантес е паркът Ел Кубано. Прочетете повече за него тук.