Топ заблуди за Куба. От кои заблуди за Куба да се отървем, за да ни е пълноценна почивката.

  1. Куба е евтина дестинация. В Куба НЕ Е ЕВТИНО! В КУБА е по-скъпо от Мексико, Перу и повечето американски държави. Факт е, че месечните заплати са от 50 до 80 куба/евро, но в никакъв случай за стандарта на живот не подхожда на заплатите. Закуската в къщи за гости е фиксирана на 5 евро, едно такси в Хавана е между 5 до 20 евро, трансфер от летището минимум 25 евро. Обяд между 10 и 15 евро, вечеря над 20-30 евро. Прочетете повече за джобните парите тук.
  2. Пурата е правена на бедрото на кубинска девственица . Няма такова нещо колкото и да ни се иска 🙂 Да си торседор /човек който свива пури/ изисква да си сръчен и силен. Това е занаят, който се предава от поколение на поколение и се върши по-често от мъже. Жените по-скоро правят сортировка на листата на тютюна във фабриките за пури в Хавана и страната. Прочетете повече за пурите тук.
  3. В Куба няма интернет. Не, не е така . Вече има дори и мобилен такъв. Прочетете повече за комуникациите тук. В Куба интернет достъпа тръгна дори и по къщите. Вярно е, че е по-скъп от другите страни, но вече го има.
  4. В Куба е опасно. Не е опасно! Куба се счита за една от най-безопасните страни в Южна Америка. Все пак избягвайте разходки вечер в крайните квартали вечер сами.
  5. В Куба мразят американците. Не е вярно. Да, изказват се с известна ирония за „приятелите-неприятели“ но ги посрещат сърдечно и не ги делят от други туристи.
  6. В Куба имало една валута само за кубинци и друга валута само за чужденци. Не е вярно. И кубинци и чужденци могат да ползват и Песо Кубано, и Песо конвертибле. Прочетете повече тук за валутите.
  7. В Куба ресторантите са държавни и са на много ниско ниво. Направо нямало какво да се яде. Това ОТДАВНА не е така! Да, съществуват държавни ресторанти, където обслужване и храната са на ниско качество. Но от поне 10-12 години отвориха и продължават да отварят врати частни ресторанти paladares между които може да намерите много вкусни ястия и прекрасно обслужване на европейско ниво по-високо или равно в най-добрите ресторанти в България. Цените в най-скъпите кубински ресторанти обаче не са толкова високи като в нашата родина заради лесния достъп до морски дарове и по-ниското заплащане на персонала.Прочетете повече за храната в кубинските ресторанти ТУК. Вижте ТУК рецепти за кубински специалитети.
  8. Има режим на тока и е голяма мизерия. Не е вярно. Режим на тока има в случаи на аварии, наводнения и урагани. Прочетете повече за времето тук.
 1. АКО ИМАТЕ ОЩЕ ВЪПРОСИ И МИТОВЕ, ПИШЕТЕ МИ НА CUBA@BGSPACE.COM ЗА ДА ГИ ПОТВЪРДЯ ИЛИ ОБОРЯ ИЛИ ПОЛЗВАЙТЕ КОНТАКТНАТА ФОРМА.