Куба с Хавана, Варадеро, Винялес.

Групи oт октомври 2023-май 2024 при минимум 8 човека

Най-доброто от Хавана и непознатите кътчета на кубинската столица. Както винаги панорамна обиколка с цветни стари лимузини.

 • Залагаме на най-доброто от Куба с фолклора, природата, водопадите и плажовете.

 • Ще видим 2 града, които нямат нищо общо по-между си, но и си приличат. Хавана, Винялес. Завършваме последните дни на белите пясъци във Варадеро с няколко дни на почивка с ром и слънце на база всичко включено.

 • Предварително подбрани ресторанти. Имаме опит в това. Богата нощна програма. Там когато свършва програмата и гидовете от агенциите си отиват, нашата продължава. За нас гастрономическото приключение е не по-малко от самото идване до Куба. След това ще ви предложим спрямо датата и вариетета, дискотеки, или концерти за прекрасния завършек на вечерта. Естествено гида е с вас.

 • Историята е част от вашето приключение в Куба за това ще видим по-желание ключови за Революцията в Куба места.

 • CUBA.BGSPACE е най-предпочитаният партньор на много агенции в България. Ние живеем тук  и ще ви посрещнем на летището в Хавана . Екипа ни се състои от един българин и 3 кубинки с добър български и 4 шофьора на бусове с климатик. Имаме 10 годишна опит от 2013 година до сега.

 • Предлагаме и индивидуални приключения. Нашите пътувания винаги се състоят. Минимално участие е 2 души, максимално 18 човека. Цената е една и съща за всички без значение от големината на групата.

 • 22 октомври-1 ноември 2023
 • 1-10 декември 2023
 • 10-17 януари 2024
 • 17-24 януари 2024
 • 24-31 януари 2024
 • 31 януари-7 февруари 2024
 • 28 февруари-6 март 2024
 • 22 март -1 април 2024
 • 12-22 април 2024
 • 1-10 май 2024

Всички нощувки в стандартни къщи за гости в Хавана,  всички трансфери в Куба, кубинска виза, екскурзии, 3 нощувки в 4* хотел Варадеро

 • 1 Вариант ПОЛЕТ СОФИЯ-МАДРИД-СОФИЯ 200-250 ЕВРО/ МАДРИД-ХАВАНА-ХАВАНА /560-650 ЕВРО/ С WORLD2FLY/IBEROJET
 • 2 Вариант ЦЯЛ ПОЛЕТ С TURKISH AIRLINES СОФИЯ-ИСТАНБУЛ-ХАВАНА-ИСТАНБУЛ-СОФИЯ 900-1400 ЕВРО

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ/РЕЗЕРВАЦИЯ

Програма на приключението по дни

Посрещане на летището в Хавана  и транспорт към къщите за гости.

Панорамна обиколка на Хавана с открити стари лимузини – 3 часа. Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на най-интересното от  стария квартал. Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта. Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости. Вечерта ще посетим актуалните салса заведения и според участията на групите ще се разберем къде да отидем. Нощувка в отбрани къщи за гости във Ведадо Хавана.

Хавана-Винялес-Хавана. 07:30-18:30. Магията на Винялес. Ще разгледаме Винялес. Отиване 140 км и толкова връщане. Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната. Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали. Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета.

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. В ранчото на типичния кубински гуахиро. Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите. Бенито е типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече за Бенито тук. Обяд по желание панорамен ресторант с пресни морски дарове и или по избор домашно свинско,пилешко или агнешко на барбекю. На връщане ако остане време зависи колко ще пием на обяд- ще разгледаме Сороа. Със своите тридесет и пет хиляди квадратни метра, Сороа Куба представлява уникален резерват, където може да видите огромно разнообразие на цветя и орхидеи, включително и на Марипоса/Пеперуда/ цветето символ на Куба. Трансфер Винялес -Хавана и нощувка. Вечерта имаме опция да посетим световното известно шоу Тропикана и да танцуваме салса с най-добрите танцьори на света. Вечерта имаме опция да посетим световното известно шоу Тропикана и да танцуваме салса с най-добрите танцьори на света. Повече за Тропикана тук.

Първи вариант: Полудневна обиколка на Хавана. Ето какво ще видим през този ден в Хавана:/09-12:30/ Посещение на улицата на Афро румба културата Callejon de Hammel. Посещение на крепостта, която е пазила залива на Хавана през колониалната Епоха. Изкачване до статуята на Исус Христос,  откъдето се открива невероятна гледка към залива на Хавана Посещение на прекрасната резиденция на знаменития бохем и автора на “Стареца и Морето” Ърнест Хемунгуей Втори вариант: Риболов и излет с яхта в Атлантическия океан 06:30-12:30 Вечерта по желание можем да отидем на концерт на световноизвестната генерация Буена Виста Сосиал Клуб и да танцуваме с певците. Повече за Буена Виста тук. Нощувка в  къщите за гости в Хавана.

Свободно време в Хавана Вечерта по желание можем да отидем на концерт на световноизвестната генерация Буена Виста Сосиал Клуб и да танцуваме с певците. Повече за Буена Виста тук. Нощувка в  къщите за гости в Хавана.

Сутринта тръгваме към Варадеро. Първо ще посетим залива на Кохимар, където Хемингуей се вдъхновява от стар рибар и написва своя бетселър “Стареца и морето”. Следващата точка е най-високият виадукт в Куба Puente De Bacunayagua, където ще спрем за кафе и снимки. Тук ще пием и едно от най-вкусните пиняколади, като вместо от чаша ще ги пием от ананас.Продължаваме към Матанзас, криещ в себе си очарованието на типичния провинциален колониален град. Друго интересно място на път към Матанзас, което ще видим е делтата на река Canimar. Във Варадеро ще разгледаме къщата на Дюпон, американския милиардер избрал това място за лятна вила в началото на 19 век.

Настаняване в хотела 4/5* и нощувка.

Три нощувки във Варадеро на база всичко включено. Възможни допълнителни екскурзии до Гуама, Тринидад и Сиенфуегос.

След закуска трансфер трансфер до летището в Хавана.  Полет в 22:00 часа от Хавана към Мадрид. Кацане в Мадрид на следващия ден 11:30. Възможна връзка към София същия ден.