Най-доброто от Куба 26 март- 8 април 2024.

Най-доброто от Куба с цветовете на Хавана и непознатите кътчета на кубинската столица. Както винаги панорамна обиколка с цветни стари лимузини.

  • Залагаме на най-доброто от Куба с фолклора, природата, водопадите и плажовете. За това Ел Ничо, парка Кубано са задължителни спирки по програмата.

  • Историята е част от вашето приключение в Куба за това ще видим по-желание ключови за Революцията в Куба места.

  • Ако искате уроци по салса, чудесно. Гидовете ни могат да танцуват. И то не само за благозвучие.
  • CUBA.BGSPACE е най-предпочитаният партньор на много агенции в България. Ние живеем тук  и ще ви посрещнем на летището в Хавана . Екипа ни се състои от един българин и 3 кубинки с добър български и 4 шофьора на бусове с климатик. Имаме 10 годишна опит от 2013 година до сега.

Сиенфуегос и Тринидад,
Настаняване във Варадеро 4/5*
Настаняване в Кайо Санта Мария 5*
Всички трансфери в Куба,  екскурзии

ВАРИЕТЕ ТРОПИКАНА- 90 ЕВРО- ВИП МЯСТО, ТРАНСПОРТ, 1 БУТИЛКА ТЪМЕН РОМ, ЯДКИ, ШАМПАНСКО

КОНЦЕРТ НА БУЕНА ВИСТА СОСИАЛ КЛУБ- 40 ЕВРО С 3 КОКТЕЙЛА И 60 ЕВРО С ВЕЧЕРЯ И 3 КОЙТЕЙЛА И ТРАНСПОРТ

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ/РЕЗЕРВАЦИЯ

Програма на приключението по дни

Към 9 часа напускаме Хавана и потегляме към Гуама, Сиенфуегос. Пристигаме първо в Гуама.

Гуама се намира в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Ще снимаме крокодилите в фермата.   После можете да хапнете крокодилско.

След Гуама се отправяме към красив панорамен път покрай Карибско море  и достигаме  “Залива на прасетата” където през април 1961 г. е извършен  неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и поддръжката на ВМС на САЩ. Малко преди Сиенфуегос ще се опитаме да видим бюста на Васил Левски в едноименния завод строен от българи.

Пристигане в Сиенфуегос. Ще направим бърза разходка из центъра на града.

Ще разгледаме Сиенфуегос, проектиран и строен от френски заселници. Ще направим кратка обиколка на централния площад Хосе Марти, а после  по красивия Малекон и ще достигнем прекрасния палат Palacio de Valle.

Вижте тук в каква /или подобна/ къща за гости ще нощувате.

Рано сутринта преход Сиенфуегос–Тринидад. По пътя към Тринидад ще  разгледаме Водопадите Ел Ничо.

Водопадите Ел Ничо се намират в Планината Ескамбрай. Представлява приказно красиви каскади от множество водопади и кристално чисти води. Ще отделим 1 час на този тропически рай и продължаваме освежени от планинската вода към Тринидад.

Разходка из колониален Тринидад. Посещение на историческия музей и панорамна обиколка пеша на старата част. Ще посетим и храма на Йемая, божество-оришас, от местната религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник Бабалао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител.

Посещение на Casa de la Musica на открито и танцуване до късно в Тринидад. Нощувка в къщите за гости.

Сутринта ще посетим националния резерват Парк Ел Кубано в близост до Тринидад /щракнете линка за подробности/. Ще тръгнем в 9 часа.По 3.6 км маршрут ще пресечем река и можем да се изкъпем в езеро със сталактити. Тук  имате възможност да яздите кон /плаща се допълнително/.

Ще имаме възможност да разгледаме колония от диви оси /безопасно е/ както и да наблюдаваме  Ел Токороро – птицата символ на Куба, избрана заради окраската си в синьо, червено и бяло, като националния флаг на Куба. Следобяд ще посетим плаж, близко до полуостров Анкон /на 8км от Тринидад/ и с желаещите можем да направим шнорхелинг всред корали и пъстри рибки.

Вечерта може да излезнем на ресторант с музика на живо, а после да посетим танците в Casa de la Musica Trinidad и да танцуваме салса и сон.Нощувка в Тринидад.

Захарните Хълмове – Мавзолея на Че Гевара и трансфер до Кайо Санта Мария.

След това се отправяме към долината на Захарните хълмове или Valle de los Ingenios. От 18 до 19 век Куба била най-големия производител на захар в света, а в тази долина са били построени 56 захарни плантации, където са се трудили в изнурителни условия 110000 роби.

След това посетим Санта Клара  и мавзолея на Че Гевара, където се пазят мощите и лични вещи на Националният герой на Куба. Ще разгледаме и статуята на Че Гевара и детето на революцията.

Пристигане късния следобед в хотела ви в Кайо Санта Мария. Ще минем по 45 километрова магистрала в морето, за да стигнем до курорта.

Настаняване в хотел 5 * на база всичко включено в такъв или подобен 4 нощувки

Настаняване в хотел 5 * на база всичко включено в такъв или подобен  3 нощувки всичко включено.

След закуска трансфер от Кайо Санта Мария в 12 часа. Трансфер до Хавана.

Нощувка в Хавана.