„Буена Виста Соушъл Клъб“

Легендарната кубинска формация е не просто едно oт многото музикални лица на Куба, а може да се каже дори емблемата на кубинската музика.  И все пак нека не забравяме и проектите „Лос Ван Ван“, „Сиера Маестра“, „Пупи и лос Ке Сон сон“, „Бени Море“, „Елито Реве“ и много, много други. 

„Буена Виста Соушъл Клъб“ е създадена през 1932 г. и е кръстена на едноименния квартал в близост до Марианао, Хавана, който се превръща в домакин на първите концерти на групата.

С годините в формацията участват много популярни певци и артисти, сред които: покойният Ибрахим Ферер и Компай Сегундо, великата Омара Портуондо, близка приятелка на нашата Йорданка Христова. Музикалният ансамбъл „Буена Виста Соушъл Клъб“ става изключително популярен най-вече заради едноименния документален филм на немския режисьор Вим Вендерс през 1999 г., който открива кубинската музика и фолклор за света. Повече за танците в Куба прочетете тук.

Ако искате да се докоснете до магията на кубинския фолклор и да послушате сон, болеро, дансон, салса, ча-ча-ча и други може да посетите ежедневните концерти на формацията Cuban All Stars, обединяваща музиканти, свирили в Буена Виста в Стара Хавана. Запишете се сега.

De Alto Cedro voy para Marcané Llego a Cueto, voy para Mayarí… не може да не сте чували тази песен.

Прочетете и за бар Тропикана Хавана.