Пещерата Сатурно в областта Матанзас е една от най-интересните пещери в Куба и общо взето е незаслужено пренебрегната заради  близките Куевас де Белламар. Намира се на около 20 километра на запад.от Варадеро.

Пещерата Сатурно от новия сезон 2024/2025 е в портфолиото на нашите екскурзии в  Куба след пещерата на Индианците във Винялес.

До пещерата Сатурно се стига по пътя към летището на Варадеро. Входа за пещерата е около 600 песо /2-3 долара на човек/. Прочетете повече за парите в Куба тук.  Бистрите води, под и над които може да наблюдавате сталактити, сталакмити и сталактони наподобяват сенотите в Мексико и изумяват със своите синьо-зелени цветове. Водата е лека солена заради близостта на Сатурно с Атлантическия Океан /около 20 км/. Плуването е позволено и е силно препоръчително. Видимостта е много добра и задължително си вземете очила за да се насладите на невероятните пещерни образувания.

Активности в Сатурно:

  • Шноркелинг. Видимостта е прекрасна, риби няма но е невероятно да гледате под водата сталактити, сталакмити и сталактони. Има възможност за професионално гмуркане. Има и възможност за професионално оборудване.
  • Наблюдение на птици и варовикови образования.

Прочетете повече за Пещерата на Индианците във Винялес.

Прочетете и за другата пещера Амбросио в близост до Варадеро, Куба. От 2024, Пещерата Амбросио и пещерата Сатурно са включени в нашите пътешествия от 2024/2025.

Прочетете и повече за най-голямата и известна пещера Беламар в Куба в близост до Матанзас