Първи ден

Панорамна обиколка на Хавана

“За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му ” са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие. Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето. В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света, както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон.

Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията, който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище “Христофор Колумб”, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света. Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност, която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства, между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където пък започва нашата пешеходка обиколка.

В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време, на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей.Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта.


Втори ден. Посещение на Тропикана

Тръгваме от вашия хотел с кабриолет

Има и още едно място  в Хавана където пищността, цветността и фолклорната програма ще наситят до безкрай вашите сетива.  По време на представлението, което трае час и 45 минути ще проследите по цветен и музикален начин историята на Куба от  началото познато на европееца.

Във офертата е  включено коктейл, пура, безалкохолно, 1/4 бутилка тъмен ром, ядки .

 


 ЕКСКУРЗИЯ ВОДОПАДИТЕ ЕЛ НИЧО, СИЕНФУЕГОС И ТРИНИДАД. /8 ЧАСА-18 ЧАСА /470 КМ ОБЩО ПРЕХОДИ ЗА ДЕНЯ ИЛИ ОКОЛО ОБЩО 6.30 ЧАСА ШОФИРАНЕ/ ЗАКУСКА В ХОТЕЛА В 7:30 ЧАСА. В 8 часа  сутринта тръгваме към Сиенфуегос

Първо ще спрем на водопадите Ел Ничо.

Водопадите Ел Ничо се намират в Планината Ескамбрай. Представлява приказно красиви каскади от множество водопади и кристално чисти води. Ще отделим 1 час на този тропически рай и продължаваме освежени от планинската вода към Тринидад. Разходка из колониален Тринидад. Посещение на историческия музей, изоставената катедрала и панорамна обиколка пеша на старата част. Ще посетим и храма на Йемая, божество-оришас, от местната религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник Бабалао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител.

Посещение на вкусен ресторант в  Тринидад и обяд по желание.  След това тръгваме по живописен панорамен път край Карибско море  към красивия Сиенфуегос.

Кратка  разходка из центъра на града.

, проектиран и строен от френски заселници. Посещение на централния площад Хосе Марти, а после с колата ще се спуснем по красивия Малекон и ще достигнем прекрасния палат Palacio de Valle. Малко след Сиенфуегос ще се опитаме да видим бюста на Васил Левски в едноименния завод строен от българи, единствения такъв в Централна Америка. Не обещаваме че със сигурност ще ни допуснат до завода. Прочетете повече моята статия за завода тук. Пристигане в хотела ни в Варадеро около 18:30 часа.

Прибиране в хотела във Варадеро.


ЦЕНА 349 ЕВРО НА ЧОВЕК. ВКЛЮЧЕНО:

  • ПАНОРАМНА ЕКСКУРЗИЯ В ХАВАНА С ОТКРИТИ СТАРИ ЛИМУЗИНИ
  • ШОУ БАР ТРОПИКАНА С ВКЛЮЧЕН ТРАНСПОРТ С ОТКРИТИ СТАРИ ЛИМУЗИНИ
  • ЕКСКУРЗИЯ ДО ЕЛ НИЧО И СИЕНФУЕГОС
  • СИМ КАРТА С 4ГБ ИНТЕРНЕТ И 20 МИН И 100 СМС
  • ОБМЯНА НА 609 ЕВРО
  • ВЕЧЕРТА ЩЕ ВИ ЗАКАРАМ В ГУРМЕ РЕСТОРАНТ ИЛИ АКО ИСКАТЕ ДА СТЕ САМО ВИЕ ЩЕ ВИ ЗАВЕДА