Втора група 6 човека Източна Куба

 

28 февруари. Трансфер летище Кайо Коко-Тринидад. Нощувка. 29 февруари трансфер Тринидад-Хукаро.

5 февруари 2022 година. Трансфер Хукаро-Сантяго де Куба  Тръгване в 7 часа сутринта.

Трансфер на жената която ще се настани в Кайо Коко. С нея до хотела ще пътуват и екипировката ви. 

Програма жена. 3 нощувки на база all inclusive с наставяне в единична стая в Кайо Коко хотел 4/5 *. Hotel Tryp Cayo Coco или подобен. Трансфер 8 февруари до летището.

—————————————–

Програма основна група:

Ние продължаваме в един бус. По пътя ще спрем да разгледаме Лас Тунас и  Баямо родното място на ” Бащата на Нацията”Сеспедес и един от един от първите основани селища в Куба от Диего Веласкес.

Ще разгледаме колониалния площад на  Баямо ще обядваме по желание и продължаваме към старата столица Сантяго. Привечер пристигане в Сантяго де Куба и нощувка.


 6 февруари 2022 Сантяго де Куба Панорамна обиколка на Сантяго де Куба.

Посещение на гробището Санта Ифигения, където почиват тленните останки на Хосе Марти – националният герой на Куба. Панорамен тур: площад Антонио Масео и Музеят 26 юли. Пешеходен тур из стария град: парка Сеспедес, Катедралата, улиците Падре Пико и Хередиа, площад Долорес и крепостта Морро.

Вечерта мога ви заведа на на автентичен рибен ресторант на брега на морето. Ще хапнем морски пресни специалитети /СЕРВИРА СЕ ПРЕСНИ МОРСКИ ДАРОВЕ ТОКУ ЩО УЛОВЕНИ И СЕ заплаща допълнително/ Повечето за храна може да прочетете тук/       

  Нощувка в къщите за гости в Сантяго де Куба.        


7 февруари. Трансфер Сантяго де Куба Камгуей

Панорамна обиколка на Камагуей. Символ на Камагуей е глинен съд /тинахонес/. В миналото местните събирали там дъждовна вода в за да се справят със засушаванията.  Легендата гласи, че който отпие от него завинаги се влюбва завинаги в града и се връща отново. E, ще пийнем. Панорамна обиколка на града. Ще видим:

  • Museo Provincial Ignacio Agramonte

Игнасио Аграмонте /Ignacio Agramonte/ е национален герой на Куба в борбата им за независимост срещу испанските колонизатори.

  • Iglesia de Nuestra Senora de la Soledad

Местните се гордеят с факта, че всяка катедрала си има парк. И това наистина е така. А Паркът Casino Campestre е най-големият такъв на Куба.

  • Iglesia de Nuestra Senora de la Merced
  • Площада Ел Кармен

Да си седиш на Ел Кармен, и да гледаш бавния монотонен ежедневен цикъл си е да потънеш във вечността. След това ще се изкачим и на кулата на катедралата ‘Cathedral de Nuestra Senora de la Candelaria’ .Местният пазар е по бреговете на реката Hatibonico в южния край на историческия център. През 2008г Юнеско определя историческия център на града като световно наследство (Patrimonio de la Humanidad).

Ношувка  в Камагуей.


8 февруари 2022 година Трансфер Камагуей-Тринидад. Нощувка в Тринидад.

9 февруари трансфер Камагуей-Кайо Коко. Полет