Има и още едно място  в Хавана където пищността, цветността и фолклорната програма ще наситят до безкрай вашите сетива.  По време на представлението, което трае час и 45 минути ще проследите по цветен и музикален начин историята на Куба от  началото познато на европееца. В 80 евро е включено коктейл, пура, безалкохолно, 1/4 бутилка тъмен ром, ядки . AKO ИСКАТЕ С ВЕЧЕРЯ, ЦЕНАТА Е 100 ЕВРО.   ЦЕНАТА Е СЪЩАТА КАТО ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ, НО НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ И ТРАНСПОРТ ВКЛЮЧЕН В ТАЗИ ЦЕНА. ПРОВЕРЕТЕ ЦЕНИТЕ В ТРОПИКАНА ТУК.
ПОСЕЩЕНИЕ НА ФАБРИКА ЗА ПУРИ КОРОНА 20 ЕВРО НА ЧОВЕК.
ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕЯ НА РОМА 10 ЕВРО НА ЧОВЕК.
КУБИНСКА КАРТА С 4ГБ  ИНТЕРНЕТ И 30 МИНУТИ  И 100 СМС- 50 ЕВРО НА ЧОВЕК
 

ЕДНОДНЕВНА екскурзия Хавана- 59 ЕВРО НА ЧОВЕК

“За да се разбере един народ, трябва да се видят  пазарите му ” са казали мъдреците. За това първо ще посетим местно тържище за зеленчуци и плодове. Там ще усетим специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие. Около 10:30 се отправяме към емблематичния Хотел Насионал . Там ще научите за историята на Куба през вековете, ще изпиете по един коктейл в двора с прекрасен изглед към морето. В 11:30 започваме панорамна обиколка със стари открити лимузина из най-интересните места в Хавана. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по  Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света, както я наричат местните. Ще продължим покрай Капитолио- точното копие на Капитолията от Вашингтон. Ще спрем за фото пауза на най-големия  в Южна Америка  площад на Революцията, който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските манифестации под одобрителния поглед на партийните лидери. После ще минем покрай историческото католическо гробище “Христофор Колумб”, паметник на архитектурата , второто по големина и значимост в света. Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност, която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства, между които и Българското.  Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където пък започва нашата пешеходка обиколка. В 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на стария квартал на Хавана, по време, на която ще бъдат разгледани:   площадите ¨Plaza de Armas¨, Plaza de la Catedral¨, ¨Plaza San Francisco de Asis¨ and Plaza Vieja. След това групата ще се разходи по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей.Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта.

Полудневна екскурзия Хавана- 39 ЕВРО НА ЧОВЕК

  • начало 08:30-12:30
  • Посещение на улицата на Афро румба културата Callejon de Hammel.
  • Посещение на крепостта, която е пазила залива на Хавана през колониалната Епоха.
  • Изкачване до статуята на Исус Христос,  откъдето се открива невероятна гледка към залива на Хавана
   

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ Магията на Винялес. 89 ЕВРО НА ЧОВЕК ПРИ МИНИМУМ ТРИМА ЧОВЕКА

Ще разгледаме Винялес. Отиване 140 км и толкова връщане.Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната. Винялес е чудно селце в западна Куба,  близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали.   Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Ще снимаме индианци, устроили лагер пред пещерата и ще се запознаем с техния бит и култура. Истинските индианци са изчезнали и избити от испанските колонизатори, но това което ще видим е реална възстановка.   След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. Любимо място на Ел Команданте Фидел Кастро Рус.   В ранчото на типичния кубински гуахиро.Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите.   Бенито е  типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и  ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече за Бенито тук.   Обяд по желание панорамен ресторант с пресни морски дарове и или по избор домашно свинско,пилешко или агнешко на барбекю. На връщане ще разгледаме Сороа. Със своите тридесет и пет хиляди квадратни метра Сороа Куба представлява уникален резерват, където може да видите огромно разнообразие на цветя и орхидеи, включително и на Марипоса/Пеперуда/ цветето символ на Куба. Локалния климат със средна температура 23,9 градуса, влажност 75,5 % и около 1500 мм годишно валеж благоприятства Сороа да се превърне в резерват подходящ за тези нежни създания и не само. Следва малко тъжната история за иначе това прекрасно място. Доктор Томас Филипе Камачо е създателя на парка. Той започва своята работа през 1943 година и превръща тропическата джунгла в райска градина. След неочакваната смърт на дъщеря /умира на 21 години/ той кръщава резервата ” Rancho Pilila¨. След като и съпругата му умира малко по-късно той се посвещава изцяло на каузата си и по специално на любимите на жена му орхидеи. Когато и самия създател на Сороа доктор Камачо умира през 1961 резервата става културно наследство с национално значение. През 1978  земеделския  филиал от университета на Пиняр дел Рио започва да го развива като ботаническа градина. Сега резервата е достъпен за всеки. Тук можете да видите всякакви орхидеи, цветя, тропически растения от цял свят и най-вече Mariposa- цветето символ на Куба. Трансфер Винялес -Хавана и нощувка.    
\