По време на втората ми екскурзия през 2012 година творецът ме насочи  тук, за да ми покаже още нещо, което имах да откривам. Цветността е необятна. Ако разглеждаш, рисуваш с очи.Callejon de Hammel се намира в Хавана, Куба и по-точно в квартала Cayo Hueso.

Callejon de Hammel  не се описва. Тя се чувства. Всичко тук е просто и все поглъщащо. Тя е столицата на афро-румба културата в Куба. Тук всяка седмица има румба на живо.

И все пак малко описание 🙂

Цялата улица е един вид народно творчество. С подръчни материали са направени столчета, маси, градинки скулптури и какво ли още не. Често има експозиции на местни художници, като повечето картини за закачени директно с щипки. Символика тук ще намерите във всичко. Във ритмите на бонгото и другите ударни инструменти са призвани духовете на orishas  или божествата на Santeria, местна религия.

На Кахейхон де Хамел /Callejon de Hammel/ може да разгледате галерията на местния творец Salvador. Неговите рисунки и статуи са силно повлияни от Сантерията. Той е и автор на по-голямата част от уличните рисунки тук.

Тук може да си купите дискове /а и ще бъдете подканени/ с музика на местни изпълнители, да послушате афро-румба изпълнения на живо. Това място е задължителна точка за посещение на всяка моя група.