Кайо Санта Мария е един от най-известните курорти в Куба след Варадеро. Островът се намира в провинция Виля Клара сред архипелага “Градините на Царя”. Ако искате да стигнете до Кайо Санта Мария, ще преминете 54 моста. Тол таксата е 20 песо кубано. Прочетете повече за валутата в Куба тук.

Историята на това място започва през 70-те години на миналия век с предложението на кубинския лидер Фидел Кастро за построяване на нов курорт на мястото на някогашно рибарско селище. Изграждането на курорта Кайо Санта Мария започва в края на 80-те. Дългият почти 50-километров път минава през градчето Кабаирен, международното летище на острова “Лас Брухас”, за да стигне до най-големия Кайо Санта Мария.

По мнение на нашите специалисти Кайо Санта Мария притежава най-добрите хотели като съотношение на цена и качество в Куба. Вижте с какви или подобни хотели работим тук.

 

Kaйо Санта Мария съперничи по красиви плажове с Кайо Ларго, Kaйо Коко и Гуардалавака, като Варадеро остава назад в тази класация. Предимството на Варадеро обаче е удобният път и близостта с Хавана.  Всеки хотел в Кайо Санта Мария е разположен на приказните бели плажове, най-известните се казват Перла Бланка, Калетас и Каньон. Тук има добре поддържан делфинариум, турове из коралови рифове и посещение на резервата в близост до Кайо Санта Мария, където ще видите розово фламинго, хутии /бобри/ и игуани.