Плажа Корал Варадеро

    bgspace YOUTUBEcuba bgspace

Top 10 на местата за гмуркане в Куба.

10 място. Плажа Корал.

За разлика от презастроения плаж Корал в България, тук нещата седят доста по-добре. Всъщност в очите на българските туристи Варадеро е най-добрата плажна дестинация, а тя всъщност е предпочитана заради близостта с Хавана. Плажа е пуст със сламени чадъри. Идилия.

 

Плажа Корал не се намира във Варадеро а е в близост до Матанзас. Много спокойно и чисто място за гмуркане.

Имайте предвид, че от края на ноември до  началото на март в тази част на Куба преобладават северните ветрове и от тази гледна точка при силни ветрове дайвинга и сноркелинга е предпочитан в южната част откъм Карибско Море. Разбира се има това може да се случи максимум до  2-3 пъти в месеца с по 2-3 дни продължителност и със силни пориви и температури до 24 градуса на въздуха и до 20 градуса на водата. Прочетете повече за времето в Куба тук.

Една част от плажа е с пясък, а другата със скали и е прекрасно място за дайвинг и сноркелинг. След около  7 километра от Матанзас по пътя към Варадеро /вижте картата по-долу/вляво ще го видите.  Повечето от нашите туристи преди да посетят Куба мислят за съжаление, че  е мястото с най-добрите плажове и корали. Това не е истина. Във Варадеро гмуркачите имат избор в един плаж между Матанзас и курорта.  Плажа Корал има и плажна част и още една ивица, състояща се от скали и корали, която е идеална за гмуркане. Тук кораловите рифове са едни от най-дългите в Куба с дължина около 2 километра.

 
Водолазно гмуркане  e с акваланг.С вободно гмуркане – със задържане на дъха. Шнорхелинг – разглеждане на морското дъно от повърхността (с максимални гмуркания от 2-3 метра).И трите вида гмуркане си имат съответната, специфична екипировка.

Съвет:На място може да получите екипировка и ще ви излезе по-евтино, от колкото да си поръчате тур в някои от хотелите. Вземете си една кола под наем /50-70 евро на ден/ или мотоциклет /10-15 евро на ден/ и се разходете .  Ако искате гмуркане и сноркелинг не си губете времето за гмуркане в Кайо Бланко която е една екскурзия която може да си купите от рецепцията на всеки хотел /70-80 евро/ за един остров срещу Варадеро където предлагат екскурзии с катамаран но там освен тълпи няма да видите нищо. Прочетете нашата класация за хотелите във Варадеро. Водолазно гмуркане  e с акваланг.Свободно гмуркане – със задържане на дъха. Шнорхелинг – разглеждане на морското дъно от повърхността (с максимални гмуркания от 2-3 метра).И трите вида гмуркане си имат съответната, специфична екипировка.

На място има център където се предлагат се бутилки и косттюми с инстуктор разбира се /30-40 евро/. Предлагат се и разходки с лодки което е губене на време /10-15 евро/.  Интересно за разглеждане е близкия фар Пунта Мая. Приемат се плащания в евро.

Ето и локацията на плажа Корал до Варадеро.