Кайо Хутияс Куба

Kaйо Хутияс е малък остров, свързан с път подобно на Кайо Санта Мария и Кайо Коко. За разлика от тях, тук няма хотели и бунгала. Има само няколко капанчета и един ресторант. Цените са все още ниски. Може да хапнете рибка или пържени картофки. Има и паркинг. По-надолу може да видите един полу изоставен морски фар. Изобщо място, където може да дойдете на палатка и да потърсите пълна морско карибска идилия.

До Кайо Хутияс се стига по един изключително разбит път от Винялес, който за около 40-50 километра отнема около час и половина до два часа път.  Това е лошата новина в случая и ако искате да се насладите на този иначе прекрасен плаж, трябва или да спите в къща за гости в близост и да пътувате по-рано от Винялес. Освен плаж, като активности тук може да си наемете корабче което да ви разходи до близкия коралов риф.

Името на полуострова идва от местния гризач „Хутия“ който прилича на бобър. Тъй като това място е все още диво най-вече заради липсата на инфраструктура, може да видите не само хутия, а и игуани и много птици. Водите на плажа са чисти, прозрачни а пясъка е почти като на Кайо Ларго. Ако искате да видите хутии и дори манхуари /древен и почти изчезнал вид риба/ може да ги разгледате в Гуама.

Прочетете повече за нашата класация за десетте най-добри плажове в Куба. Вижте списък на повечето от най-красивите плажове в Куба.