Кайо Хутияс, Куба

Kaйо Хутияс е малък остров, свързан с път подобно на Кайо Санта Мария и Кайо Коко. За разлика от тях обаче, тук няма хотели и бунгала, а само няколко капанчета и един ресторант. Цените са все още ниски – може да хапнете риба или пържени картофки, има и паркинг, а по-надолу ще видите един полуизоставен морски фар. Това е място, където да дойдете на палатка и да се насладите на пълна карибска идилия.

До Кайо Хутияс се стига по един изключително разбит път от Винялес – разстоянието от 40-50 км. може да ви отнеме и два часа.  Това е единствената лоша новина! Ако искате да се насладите на този иначе прекрасен плаж, препоръчвам да пренощувате в къща за гости в близост и да тръгнете рано сутрин от Винялес. Освен на плаж тук може да си наемете корабче, което ще ви разходи до близкия коралов риф.

Името на острова идва от местния гризач “Хутия”, който прилича на бобър. Тъй като това място е все още диво, най-вече заради липсата на инфраструктура, може да видите не само хутия, но и игуани и много различни видове птици. Водите на плажа са прозрачни, а пясъкът е почти като на Кайо Ларго. Ако искате да видите хутии и дори манхуари /древен и почти изчезнал вид риба/ може да ги разгледате в Гуама.

Вижте нашата класация на десетте най-добри плажа в Куба. Вижте и списък на повечето от най-красивите плажове в Куба.