Кайо Саетия, Куба – едно от любимите места на Фидел Кастро

Кайо Саетия e една от сравнително неизвестните плажни дестинации в Куба. Разположението и красотата на острова са невероятни – неслучайно тук се е намирала вилата на кубинския лидер, променил света – Фидел Кастро, където да се откъсне от света. Сещам се и за едно друго негово любимо място, което се намира на повече от 1000 километра западно близо до Винялес, а именно Стената на праисторията. 

NextGEN Gallery

Edit
Delete

Може би не сте чували за Кайо Саетия? Предполагам, защото по-известните плажни дестинации в Куба за повечето българи са Варадеро, Кайо Санта Мария или Кайо Ларго. Островът е на 120 км югоизточно от Олгин, Куба.  Всъщност в Куба “кайо” наришат неголям остров. Площта му е 42 кв. км. Островът се намира на входа на залива Нипе. Няма друго място в Куба, където може да си направите сафари като в Африка – да гледате антилопи, зебри и щрауси.

NextGEN Gallery

Edit
Delete

На Кайо Саетия има само един хотел, където може да нощувате – Villa Cayo Saetia. Именно това място е било любимото на Ел Коменданте Фидел Кастро, където самият той е почивал.

 

Хотел с бар и гледка към приказните карибски плажове. И не само…

NextGEN Gallery

Edit
Delete

За да стигнете до Кайо Саетия, тръгнете от Олгин до Куето през Маяри и минете през пътя край морето. Ако забравите за носиките ми, просто си припомнете прочутия хит и музикална емблема на Куба Chan chan на Buena Vista Social Club, където се пее: “Llego a Cueto, voy para Mayarí”, в превод: “дойдох в Куето и минавам през Маяри”.

NextGEN Gallery

Edit
Delete