Плажът Бока Сиега, Гуанабо Куба

Този плаж предизвиква аналогия в туристите на cuba.bgspace с плажа на река Велека близо до Синеморец, България. Е, има 7 разлики… 🙂


 
Прочетете повече за нашата класация за десетте най-добри плажове в Куба. Вижте списък на повечето от най-красивите плажове в Куба.

Бока Сиега притежава почти бял фин пясък, по-бял от доста плажове във Варадеро. Сравнително достъпен е по магистралата от Хавана. Намира се западно на 2 км. от Гуанабо в устието на река Бока Сиега. Във влажния сезон ще ви се наложи да пресечете реката, вливаща се в океана, а в сухия ще видите просто огромна плажна ивица, тъй като реката пресъхва около 20 м. преди устието. Плажът Бока Сиега е почти в края на дългата плажна ивица, започваща от Тарара към източните плажове Санта Мариа и  Гуанабо.  Източните плажове са любими на хаванчани, купонджии, музиканти  и доста low-budget туристи. Да не забравяме, че в Хавана освен Дипломатическия плаж друг няма. Интересен факт е, че като прекосите реката, след около 300 м. ще се озовете в съседен gay-friendly плаж. Тук буквално трябва да внимавате на кой бряг сте! :)))

Вижте нашата класация на десетте най-добри плажа в Куба. Вижте и списък на повечето от най-красивите плажове в Куба.