Най-доброто от Куба 8-20 октомври 2023 за Красимир и компания

Най-доброто от Куба с цветовете на Хавана и непознатите кътчета на кубинската столица. Както винаги панорамна обиколка с цветни стари лимузини.

 • Залагаме на най-доброто от Куба с фолклора, природата, водопадите и плажовете. За това Ел Ничо, парка Кубано са задължителни спирки по програмата.

 • Ще видим 4 града, които нямат нищо общо по-между си, но и си приличат. Хавана, Винялес, Сиенфуегос и Тринидад. Разбира се ще посетим и Варадеро. Завършваме последните дни на белите пясъци в Кайо Санта Мария с няколко дни на почивка с ром и слънце на база всичко включено.

 • Предварително подбрани ресторанти. Имаме опит в това. Богата нощна програма. Там когато свършва програмата и гидовете от агенциите си отиват, нашата продължава. За нас гастрономическото приключение е не по-малко от самото идване до Куба. След това ще ви предложим спрямо датата и вариетета, дискотеки, или концерти за прекрасния завършек на вечерта. Естествено гида е с вас.

 • Историята е част от вашето приключение в Куба за това ще видим по-желание ключови за Революцията в Куба места.

 • Ако искате уроци по салса, чудесно. Гидовете ни могат да танцуват. И то не само за благозвучие.
 • CUBA.BGSPACE е най-предпочитаният партньор на много агенции в България. Ние живеем тук  и ще ви посрещнем на летището в Хавана . Екипа ни се състои от един българин и 3 кубинки с добър български и 4 шофьора на бусове с климатик. Имаме 10 годишна опит от 2013 година до сега.

 • Предлагаме и индивидуални приключения. Нашите пътувания винаги се състоят. Минимално участие е 2 души, максимално 18 човека. Цената е една и съща за всички без значение от големината на групата.

Разгледайте видеа от приключенията, маршрут на приключенията както и какви допълнителни опции/атракции може да включите към вашето приключение в Куба от бутоните по-долу.

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ/РЕЗЕРВАЦИЯ

Програма на приключението по дни

Полет към Мадрид. Нощувка Мадрид. 8 октомври 2023 година.  Посрещане на летището в Хавана в 18:40 часа и транспорт към къщите за гости.

Панорамна обиколка на Хавана с открити стари лимузини – 3 часа. Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на най-интересното от  стария квартал. Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта. Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости. Вечерта ще посетим актуалните салса заведения и според участията на групите ще се разберем къде да отидем. Нощувка в отбрани къщи за гости във Ведадо Хавана.
Ще разгледаме Винялес. Отиване 140 км и толкова връщане. Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната. Винялес е чудно селце в западна Куба,  близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали. Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета. В ранчото на типичния кубински гуахиро.Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите. Бенито е  типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и  ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече за Бенито тук. Обяд по желание панорамен ресторант с пресни морски дарове и или по избор домашно свинско,пилешко или агнешко на барбекю. На връщане  ако остане време ще разгледаме Сороа. Със своите тридесет и пет хиляди квадратни метра Сороа Куба представлява уникален резерват, където може да видите огромно разнообразие на цветя и орхидеи, включително и на Марипоса/Пеперуда/ цветето символ на Куба. Трансфер Винялес -Хавана и нощувка. Вечерта имаме опция да посетим световното известно шоу Тропикана и да танцуваме салса с най-добрите танцьори на света. Повече за Тропикана тук
Първи вариант: полудневна обиколка на Хавана. Ето какво ще видим през този ден в Хавана:/09-12:30/

 • Посещение на улицата на Афро румба културата.
 • Посещение на крепостта, която е пазила залива на Хавана през колониалната Епоха.
 • Изкачване до статуята на Исус Христос,  откъдето се открива невероятна гледка към залива на Хавана
 • Посещение на прекрасната резиденция на знаменития бохем и автора на “Стареца и Морето” Ърнест Хемунгуей.

Втори вариант: Риболов и излет с яхта в Атлантическия океан 06:30-12:30 Вечерта по желание можем да отидем на концерт на световноизвестната генерация Буена Виста Сосиал Клуб и да танцуваме с певците. Повече за Буена Виста тук. Нощувка в  къщите за гости в Хавана.

Във Варадеро ще разгледаме къщата на Дюпон, американския милиардер избрал това място за лятна вила в началото на 19 век. Следващата точка е най-високият виадукт в Куба Puente De Bacunayagua, където ще спрем за кафе и снимки и за  най-вкусните пиняколади, като вместо от чаша ще ги пием от ананас. Продължаваме към Матанзас, криещ в себе си очарованието на типичния провинциален колониален град. Друго интересно място на път към Матанзас, което ще видим е делтата на река Canimar. Пристигаме следобед във Варадеро и се настаняваме в хотела на база all inclusive. Обяд и вечеря.Варадеро. Нощувка в хотел 4*
Към 9 часа Напускаме Варадеро и потегляме към Гуама, Сиенфуегос. Пристигаме първо в Гуама. Гуама се намира в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Ще снимаме крокодилите в фермата. Продължаваме с лодка през “Лагуната на съкровищата”. На отсрещния бряг е разположено автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но  със скулптури е пресъздаден бита , културата и ежедневието им. А  птици и риби можем да заснемем в естествената им среда. После можете да хапнете крокодилско.

 

След Гуама се отправяме към красив панорамен път покрай Карибско море  и достигаме  “Залива на прасетата” където през април 1961 г. е извършен  неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и поддръжката на ВМС на САЩ. Малко преди Сиенфуегос ще се опитаме да видим бюста на Васил Левски в едноименния завод строен от българи. Пристигане в Сиенфуегос. Ще направим бърза разходка из центъра на града. Ще разгледаме Сиенфуегос, проектиран и строен от френски заселници. Ще направим кратка обиколка на централния площад Хосе Марти, а после  по красивия Малекон и ще достигнем прекрасния палат Palacio de Valle.Вижте тук в каква /или подобна/ къща за гости ще нощувате.

Рано сутринта преход СиенфуегосТринидад По пътя към Тринидад ще  разгледаме Водопадите Ел Ничо. Водопадите Ел Ничо се намират в Планината Ескамбрай. Представлява приказно красиви каскади от множество водопади и кристално чисти води. Ще отделим 1 час на този тропически рай и продължаваме освежени от планинската вода към Тринидад. Разходка из колониален Тринидад. Посещение на историческия музей и панорамна обиколка пеша на старата част. Ще посетим и храма на Йемая, божество-оришас, от местната религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник Бабалао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител. Посещение на Casa de la Musica на открито и танцуване до късно в Тринидад. Нощувка в къщите за гости.
Сутринта ще посетим националния резерват Парк Ел Кубано в близост до Тринидад /щракнете линка за подробности/. Ще тръгнем в 9 часа.По 3.6 км маршрут ще пресечем река и можем да се изкъпем в езеро със сталактити. Тук имате възможност да яздите кон /плаща се допълнително/. Ще имаме възможност да разгледаме колония от диви оси /безопасно е/ както и да наблюдаваме  Ел Токороро – птицата символ на Куба, избрана заради окраската си в синьо, червено и бяло, като националния флаг на Куба. Следобяд ще посетим плаж, близко до полуостров Анкон /на 8км от Тринидад/ и с желаещите можем да направим шнорхелинг всред корали и пъстри рибки. Вечерта може да излезнем на ресторант с музика на живо, а после да посетим танците в Casa de la Musica Trinidad и да танцуваме салса и сон.Нощувка в Тринидад.
Захарните Хълмове- Мавзолея на Че Гевара и трансфер до Кайо Санта Мария. След това се отправяме към долината на Захарните хълмове или Valle de los Ingenios. От 18 до 19 век Куба била най-големия производител на захар в света, а в тази долина са били построени 56 захарни плантации, където са се трудили в изнурителни условия 110000 роби. След това посетим Санта Клара  и мавзолея на Че Гевара, където се пазят мощите и лични вещи на Националният герой на Куба. Ще разгледаме и статуята на Че Гевара и детето на революцията. Пристигане късния следобед в хотела ви в Кайо Санта Мария. Ще минем по 45 километрова магистрала в морето, за да стигнем до курорта. Настаняване в хотел 5 * на база всичко включено в такъв или подобен16, 17, 18 и 19 октомври. 4 дни всичко включено. 20 октомври  Трансфер Кайо Санта Мария летище Хавана и полет от 21:00 часа вечерта с Word2fly 2w1506. Пристигане на 21 октомври в Мадрид в 11:30 и полет евентуално до България.