Новата 2024 година със Сантяго де Куба, Гуардалавака, Винялес и Хавана.

Най-доброто от Куба с цветовете на Хавана и непознатите кътчета на кубинската столица. Както винаги панорамна обиколка с цветни стари лимузини.

  • Залагаме на най-доброто от Източна Куба и Сантяго де Куба с фолклора, природата, водопадите и плажовете.

  • Тази новогодишна екскурзия е подходяща за хора, които искат да видят непозната източна Куба. Освен това ще имаме уроци по салса, сон, бачата и румба с най-добрите инструктори като Янек Ревиа в Сантяго.

  • Ще видим 4 града, които нямат нищо общо по-между си, но и си приличат. Хавана, Винялес, Сантяго де Куба, Камагуей.  Разбира се ще разпуснем на  на белите пясъци в Гуардалавака с ром и слънце на база всичко включено.

  • Предварително подбрани ресторанти. Имаме опит в това. Богата нощна програма. Там когато свършва програмата и гидовете от агенциите си отиват, нашата продължава. За нас гастрономическото приключение е не по-малко от самото идване до Куба. След това ще ви предложим спрямо датата и вариетета, дискотеки, или концерти за прекрасния завършек на вечерта. Естествено гида е с вас.

  • Историята е част от вашето приключение в Куба за това ще видим по-желание ключови за Революцията в Куба места.

  • Ако искате уроци по салса, чудесно. Гидовете ни могат да танцуват. И то не само за благозвучие.

  • CUBA.BGSPACE е най-предпочитаният партньор на много агенции в България. Ние живеем тук  и ще ви посрещнем на летището в Хавана . Екипа ни се състои от един българин и 3 кубинки с добър български и 4 шофьора на бусове с климатик. Имаме 10 годишна опит от 2013 година до сега.

  • Включено 5 нощувки в хотел 4* със закуски в центъра на Сантяго де Куба
  • Включено 4 нощувки хотел 4* всичко включено в Гуардалавака
  • Включено кубинска виза и застраховка
  • Включено 1 нощувка в Камагуей и 4 нощувки в Хавана в къщи за гости в Хавана
    • Полет София-Мадрид на 23 декември. 1 вариант WizAir- полет от 06:40 и кацане в Мадрид. 210 евро без чекиран багаж. 2 вариант Bulgaria Air 7:10 330 eвро без чекиран багаж. Багаж 40 евро. НОЩУВКА В МАДРИД/НЕ Е ВКЛЮЧЕНА В КРАЙНАТА ЦЕНА
    • Полет Мадрид-София на 6 януари
    • Полет Мадрид-Хавана 24 декември 2023  и  Хавана-Мадрид  5  януари 2024 1931 евро с включен багаж 23 кг.

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ/РЕЗЕРВАЦИЯ

Програма на приключението по дни

Полет iberoJet Мадрид-Хавана 24 декември. Посрещане на летището в Хавана. Нощувка в Хавана

Нощен преход с автобус до Сантяго де Куба

Закуска.Панорамна обиколка на Сантяго де Куба.

Посещение на гробището Санта Ифигения, където почиват тленните останки на Хосе Марти – националният герой на Куба. Панорамен тур: площад Антонио Масео и Музеят 26 юли. Пешеходен тур из стария град: парка Сеспедес, Катедралата, улиците Падре Пико и Хередиа, площад Долорес и крепостта Морро.

Вечерта можем да ви заведем на на автентичен рибен ресторант на брега на морето. Ще хапнем морски пресни специалитети /СЕРВИРА СЕ ПРЕСНИ МОРСКИ ДАРОВЕ ТОКУ ЩО УЛОВЕНИ И СЕ заплаща допълнително/ Повечето за храна може да прочетете тук/

Закуска.

Сантяго де Куба. Днес ще разгледаме Казармите Монкада, където Ел Команданте Ен Хефе Фидел Кастро Руз на 26 юли 1953 година организира нападение и с това започва своя поход към свободата. Първоначално революционерите са разгромени, но през 1956 година те се завръщат с кораба Гранма за да започнат своя подвиг срещу тиранията на Батиста който приключва победоносно на 1 януари 1959 година. Ще допълним този ден с други културни забележителности.

Нощувка в Сантяго де Куба в хотел 4*

Днес тръгваме рано от първата кубинска столица и ще посетим първо родното място на Фидел Кастро, Биран. В имението ще видите фамилна гробница, покрита от дървена конструкция за боеве с петли, собствена пощенска станция, аптека, супермаркет, частно начално училище, фамилна къща и други къщи за гости и прислугата, както и гараж с автомобил за нуждите на семейството.

След това продължаваме към един от най-българските градове в Куба, Олгин :). Прочетете повече за българските следи в Куба тук.

Какво ще видим тук:

  • Хълмът “Лома де ла Круз” /Loma de la Cruz/. Намира се на 261 м. надморска височина и е символ на Олгин и център на много събития. Името на хълма означава “хълмът на кръста” и произлиза от огромен дървен кръст, разположен през 1790 г. там от монаха Франциско Антонио де Алегриа – основател на францисканската общност в района.  В днешни дни се смята, че този голям кръст  пази града от бедствия и катастрофи. До него ще стигнете по точно 365 стъпала, а от върха ще се порадвате на прекрасна панорама.
  •  Театърът Лирико и фестивалът на иберо-американската култура
  • Ще се разходим по булевард “Георги Димитров”, ще стигнем до хотела, носещ името на миньорския ни български град Перник. Там може да изпиете по едно мохито в зала “Плиска”, да хапнете в ресторант “Варна” или пък да изпушите по една пура в бар “Дунав”

Повече за Олгин тук.

След това продължаваме към белите райски пясъци на Гуардалавака.

Настаняване в хотел 4/5* и нощувка на база на всичко включено с алкохол.

 Гуардалавака. 4 дни в рая по време на зима в България. 4 нощувки на база на всичко включено.

До Гуардалавака се намира старият бахамски канал, през който в колониалната епоха са минавали много флотилии и пиратски кораби. Тук любителите на подводните спортовете могат да се радват на коралови бариери и вертикални стени. Могат да ви предоставят екипировка за дълбоководни гмуркания, а ако искате да плувате с делфини, може да отидете в делфинариума, намиращ се до близкия резерват Nacional Bahia de Naranjo. Екскурзии до там се предлагат на рецепцията в хотелите. Националният парк се намира на около 8 м. от Гуардалавака и е много подходящ и за екотуризъм. Ако посетите резервата, вижте и Cueva Siboney, където може да видите рисунки от времето на индианците – кореното население на Куба. За разлика от Варадеро тук лятото продължава почти през цялата година, тъй като студените ветрове /френте фрио/ са доста по-рядко явление, отколкото в Западна Куба. Прочетете повече за времето в Куба тук.

 Гуардалавака. Закуска в хотела.

Трансфер към Олгин. Трансфер с бус /с други пътници към Хавана. Пристигане вечерта в Хавана

Панорамна обиколка на Хавана с открити стари лимузини – 3 часа.

Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на най-интересното от  стария квартал.

Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта. Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости. Вечерта ще посетим актуалните салса заведения и според участията на групите ще се разберем къде да отидем. Нощувка в отбрани къщи за гости във Ведадо Хавана.

Хавана-Винялес-Хавана. 07:30-18:30. Магията на Винялес.

Ще разгледаме Винялес. Отиване 140 км и толкова връщане. Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната. Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали.

Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета.

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета.

В ранчото на типичния кубински гуахиро. Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите.

Бенито е типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече за Бенито тук.

Обяд по желание панорамен ресторант с пресни морски дарове и или по избор домашно свинско,пилешко или агнешко на барбекю. На връщане ако остане време зависи колко ще пием на обяд- ще разгледаме Сороа. Със своите тридесет и пет хиляди квадратни метра, Сороа Куба представлява уникален резерват, където може да видите огромно разнообразие на цветя и орхидеи, включително и на Марипоса/Пеперуда/ цветето символ на Куба.

Трансфер Винялес -Хавана и нощувка. Вечерта имаме опция да посетим световното известно шоу Тропикана и да танцуваме салса с най-добрите танцьори на света. Вечерта имаме опция да посетим световното известно шоу Тропикана и да танцуваме салса с най-добрите танцьори на света.

Повече за Тропикана тук.

Полудневна обиколка на Хавана. Ето какво ще видим през този ден в Хавана:/09-12:30/

Вечерта по желание можем да отидем на концерт на световноизвестната генерация Буена Виста Сосиал Клуб и да танцуваме с певците. Повече за Буена Виста тук.

Нощувка в  къщите за гости в Хавана.

Вечерта трансфер до летището и полет към Мадрид.

Свободен полуден в Хавана. Вечерта трансфер към летището и полет към Мадрид