Салса Нова Година Куба 29.12-11.01.2025. Нова Програма.

Най-доброто от Куба с цветовете на Хавана и непознатите кътчета на кубинската столица. Както винаги панорамна обиколка с цветни стари лимузини.

  • Залагаме на най-доброто от Куба с фолклора, природата, водопадите и плажовете. За това Ел Ничо, парка Кубано са задължителни спирки по програмата.

  • Ще видим 4 града, които нямат нищо общо по-между си, но и си приличат. Хавана, Винялес, Сиенфуегос и Тринидад. Разбира се ще посетим и Варадеро. Завършваме последните дни на белите пясъци в Кайо Санта Мария с няколко дни на почивка с ром и слънце на база всичко включено.

  • Предварително подбрани ресторанти. Имаме опит в това. Богата нощна програма. Там когато свършва програмата и гидовете от агенциите си отиват, нашата продължава. За нас гастрономическото приключение е не по-малко от самото идване до Куба. След това ще ви предложим спрямо датата и вариетета, дискотеки, или концерти за прекрасния завършек на вечерта. Естествено гида е с вас.

  • Историята е част от вашето приключение в Куба за това ще видим по-желание ключови за Революцията в Куба места.

  • Ако искате уроци по салса, чудесно. Гидовете ни могат да танцуват. И то не само за благозвучие.
  • CUBA.BGSPACE е най-предпочитаният партньор на много агенции в България. Ние живеем тук  и ще ви посрещнем на летището в Хавана . Екипа ни се състои от един българин и 3 кубинки с добър български и 4 шофьора на бусове с климатик. Имаме 10 годишна опит от 2013 година до сега.

  • Предлагаме и индивидуални приключения. Нашите пътувания винаги се състоят. Минимално участие е 2 души, максимално 18 човека. Цената е една и съща за всички без значение от големината на групата.
  • Всички нощувки в лускозни къщи за гости в Хавана, Сиенфуегос и Тринидад, всички трансфери в Куба, кубинска виза, екскурзии,
  • 4 нощувки в 5* хотел Кайо Санта Мария с Новогодишна програма
  • ПОЛЕТ СОФИЯ-МАДРИД-СОФИЯ 250-450 ЕВРО/ СОФИЯ-МАДРИД 28 ДЕКЕМВРИ 2024  НОЩУВКА В МАДРИД/ МАДРИД-СОФИЯ 12 ЯНУАРИ  2025/ WIZ AIR, RAYAN AIR, BULGARIA AIR
  • ПОЛЕТ МАДРИД-ХАВАНА 29 ДЕКЕМВРИ 2024 14:00 Ч. 2024 И ХАВАНА-МАДРИД 11 ЯНУАРИ 2025 22:00 ЧАСА 810 ЕВРО С 23 КГ БАГАЖ. ВРЪЗКА

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ/РЕЗЕРВАЦИЯ

Програма на приключението по дни

Посрещане на летището в Хавана в 18:40 часа и транспорт към къщите за гости.

Трансфер Хавана-Монумента на Че Гевара-Санта Клара- Кайо Санта Мария.

4 нощувки на база всичко включено. Честита Новата салса 2024 година!

Възможност за допълнителни екскурзии, гмуркания, делфини на място.

Настаняване в хотел 5 * на база всичко включено в такъв или подобен  4 нощувки всичко включено.

Трансфер от Кайо Санта Мария до Тринидад

Днес се отправяме към долината на Захарните хълмове или Valle de los Ingenios. От 18 до 19 век Куба била най-големия производител на захар в света, а в тази долина са били построени 56 захарни плантации, където са се трудили в изнурителни условия 110000 роби.

Пристигане късния следобед в къщата за гости в Тринидад.

Разходка из колониален Тринидад. Посещение на историческия музей и панорамна обиколка пеша на старата част. Ще посетим и храма на Йемая, божество-оришас, от местната религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник Бабалао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител.

Посещение на Casa de la Musica на открито и танцуване до късно в Тринидад. Нощувка в къщите за гости.

Сутринта ще посетим националния резерват Парк Ел Кубано в близост до Тринидад /щракнете линка за подробности/. Ще тръгнем в 9 часа.По 3.6 км маршрут ще пресечем река и можем да се изкъпем в езеро със сталактити. Тук  имате възможност да яздите кон /плаща се допълнително/.

Ще имаме възможност да разгледаме колония от диви оси /безопасно е/ както и да наблюдаваме  Ел Токороро – птицата символ на Куба, избрана заради окраската си в синьо, червено и бяло, като националния флаг на Куба. Следобяд ще посетим плаж, близко до полуостров Анкон /на 8км от Тринидад/ и с желаещите можем да направим шнорхелинг всред корали и пъстри рибки.

Вечерта може да излезнем на ресторант с музика на живо, а после да посетим танците в Casa de la Musica Trinidad и да танцуваме салса и сон.Нощувка в Тринидад.

Сутринта преход от  Тринидад към Сиенфуегос–. По пътя  ще  разгледаме Водопадите Ел Ничо.

Водопадите Ел Ничо се намират в Планината Ескамбрай. Представлява приказно красиви каскади от множество водопади и кристално чисти води. Ще отделим 1 час на този тропически рай и продължаваме освежени от планинската вода към Сиенфуегос

Пристигане в Сиенфуегос. Ще направим бърза разходка из центъра на града. Ще разгледаме Сиенфуегос, проектиран и строен от френски заселници. Ще направим кратка обиколка на централния площад Хосе Марти, а после  по красивия Малекон и ще достигнем прекрасния палат Palacio de Valle.

Нощувка в Сиенфуегос.

Сутринта преход от  Сиенфуегос– към Хавана

Потегляме към Гуама, пещерата на рибите и птичките сум-сум

Пристигаме първо в Гуама.

Гуама се намира в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Ще снимаме крокодилите в фермата. Продължаваме с лодка през “Лагуната на съкровищата”. На отсрещния бряг е разположено автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но  със скулптури е пресъздаден бита , културата и ежедневието им. А  птици и риби можем да заснемем в естествената им среда. После можете да хапнете крокодилско.

След това ще наблюдаваме най-дребните птици в света колибрите или както им викаме тук сум-сум които достигат дължина от 2-5 см.

След това ще отидем в “Пещерата на Рибите” или езеро, свързано с подводен тунел с Карибско море. Време за гмуркане във вълшебните рифове или сноркелинг.

След това ще обядваме в ресторант с пресни морски дарове и ще имам възможността да хапнем крокодилско, риби, омари, пресни калмари и др.

Връщане в Хавана вечерта.

Пристигане в Сиенфуегос. Ще направим бърза разходка из центъра на града. Ще разгледаме Сиенфуегос, проектиран и строен от френски заселници. Ще направим кратка обиколка на централния площад Хосе Марти, а после  по красивия Малекон и ще достигнем прекрасния палат Palacio de Valle.

Нощувка в Хавана

Панорамна обиколка на Хавана с открити стари лимузини – 3 часа.

Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където 13:30 часа започваме с пешеходната обиколка на най-интересното от  стария квартал.

Следва по желание обяд в един от най-вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на всички местни специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара. По желание ще опитаме и мохито фрапе- специалитета на ресторанта. Към 18:00 часа прибиране в къщите за гости. Вечерта ще посетим актуалните салса заведения и според участията на групите ще се разберем къде да отидем. Нощувка в отбрани къщи за гости във Ведадо Хавана.

Хавана-Винялес-Хавана. 07:30-18:30. Магията на Винялес.

Ще разгледаме Винялес. Отиване 140 км и толкова връщане. Западният район Пиняр дел Рио е най-голямата и обособена природна географска област в страната. Винялес е чудно селце в западна Куба, близо до Pinar del Rio. Селцето е сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Tук е региона, където се правят най-висококачествените пури. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали.

Ще плуваме с лодка в подземна пещера, ще разгледаме огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета.

След това ще отидем до Стената на праисторията.  Огромната скала, в която са намерени фосили и затова е нарисувана с динозаври и проследява еволюцията на нашата планета.

В ранчото на типичния кубински гуахиро. Програмата продължава  с разходка до ранчото на Бенитес и ще видим как се правят пурите.

Бенито е типичния кубински гуахиро /земеделец/. Ще му гостуваме и ще опитате от домашната му агуарадиенте и ще пийнем силно и ароматно кубинско кафе. Прочетете повече за Бенито тук.

Обяд по желание панорамен ресторант с пресни морски дарове и или по избор домашно свинско,пилешко или агнешко на барбекю. На връщане ако остане време зависи колко ще пием на обяд- ще разгледаме Сороа. Със своите тридесет и пет хиляди квадратни метра, Сороа Куба представлява уникален резерват, където може да видите огромно разнообразие на цветя и орхидеи, включително и на Марипоса/Пеперуда/ цветето символ на Куба.

Трансфер Винялес -Хавана и нощувка. Вечерта имаме опция да посетим световното известно шоу Тропикана и да танцуваме салса с най-добрите танцьори на света. Вечерта имаме опция да посетим световното известно шоу Тропикана и да танцуваме салса с най-добрите танцьори на света.

Повече за Тропикана тук.

Първи вариант: Полудневна обиколка на Хавана. Ето какво ще видим през този ден в Хавана:/09-12:30/

Втори вариант: Риболов и излет с яхта в Атлантическия океан 06:30-12:30 срещу допълнително заплащане

Вечерта по желание можем да отидем на концерт на световноизвестната генерация Буена Виста Сосиал Клуб и да танцуваме с певците. Повече за Буена Виста тук.

Нощувка в  къщите за гости в Хавана.

Свободно време в Хавана.

Екскурзия по желание Хавана-Варадеро-Хавана

Във Варадеро ще разгледаме къщата на Дюпон, американския милиардер избрал това място за лятна вила в началото на 19 век.

Следващата точка е най-високият виадукт в Куба Puente De Bacunayagua, където ще спрем за кафе и снимки и за  най-вкусните пиняколади, като вместо от чаша ще ги пием от ананас.

Продължаваме към Матанзас, криещ в себе си очарованието на типичния провинциален колониален град.

Друго интересно място на път към Матанзас, което ще видим е делтата на река Canimar.

Плаж във Варадеро. Прибиране привечер в Хавана

Свободен ден в Хавана.

Ако полета ви е с Turkish Airlines полет рано сутринта.

Ако полета ви е през Мадрид /той е вечерен:

Възможност за пазаруване на сувенири и др.

 

Привечер полет към Мадрид в 22:00 часа. Кацане на 12 януари в Мадрид в 11:30 сутринта. Възможна връзка същия ден към България/Европа.